O româncă de 27 de ani, în două filme de Oscar. Diana Alexandra Pocol și-a văzut visul cu ochii

diana-pocol-foto-imdb.jpg

În pelicula “Rocketman”, Diana Pocol a jucat rolul secretarei Mary
Foto: imdb.com

A plecat din Munţii Apuseni şi a ajuns la Hollywood! O tânără româncă din Alba a jucat în două dintre peliculele premiate cu Oscar la ultima ediţie a celor mai importante distincţii din lumea cinematografiei. Diana Alexandra Pocol are 27 de ani şi visul ei de a străluci în filme a devenit realitate.

O actriţă în plină ascensiune! Diana Alexandra Pocol (27 de ani) a crescut în orăşelul Abrud din Munţii Apuseni. Tânăra a jucat în două dintre filmele apreciate la ediţia din 2020 a Premiilor Oscar: “Rocketman” şi “Judy”, scrie adevarul.ro

Absolventă a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia şi a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Diana a jucat în filmul “Rocketman”, alături de actorii Taron Egerton, Bryce Dallas Howard şi Richard Madden. “Rocketman” este un film care spune povestea muzicianului Elton John, regizat de Dexter Fletcher. Numele peliculei vine de la cântecul ”Rocket Man”, compus de Elton John în 1972. Filmul ilustrează evoluţia starului în industria muzicală, prezentând şi aspecte ale vieţii personale. “Sunt foarte recunoscătoare că am avut ocazia să lucrez cu astfel de oameni incredibil de talentaţi. A fost o experienţă uimitoare”, descrie Diana Pocol perioada de filmări la pelicula “Rocketman”. Aceasta a jucat rolul ”Mary”, secretara lui Dick James, directorul casei de producţie cu care Elton John semnează primul său contract. “Rocketman” a fost distins cu Premiul Oscar pentru ”Cel mai bun cântec original”, respectiv piesa „I’m Gonna Love Me Again”, compusă de Elton John special pentru acest film şi interpretată de Taron Egerton.  

in-judy.jpg

În “Judy” interpretează rolul tinerei Ava Gardner

Diana Alexandra Pocol a lucrat ca ospătăriţă la Londra

Cea de-a doua peliculă de Oscar în care a jucat Diana Pocol este “Judy”, un film despre viaţa celebrei actriţe americane Judy Garland (1922 – 1969). Pelicula “Judy” a fost distinsă cu Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal - Renée Zellweger. Filmul începe în iarna lui 1968, când celebra Judy Garland soseşte la Londra pentru un turneu de cinci săptămâni, cu casa de bilete închisă, la un teatru faimos. În acel moment trecuseră 30 de ani de când actriţa ajunsese o stea, cu rolul din pelicula Vrăjitorul din Oz. Românca din Abrud o interpretează în filmul “Judy” pe tânăra actriţă Ava Gardner.
Diana Alexandra Pocol a plecat în Marea Britanie la scurt timp după finalizarea studiilor, obţinând o bursă la Academia de Muzică din Essex. A lucrat ca ospătăriţă şi a început să colaboreze cu câteva agenţii mai mici din Londra. Prin intermediul acestor agenţii s-au creat anumite oportunităţi, astfel că a ajuns să facă parte din distribuţia filmului „Judy”. De asemenea, românca a interpretat rolul unuia dintre soldaţii comandantului Root (jucat de Judy Dench), în filmul „Artemis Fowl”. Diana a debutat în ultimul an de facultate, cu rolul Susanna, în „Nunta lui Figaro”, pe scena Operei Române din Cluj. Ea a avut şi o reprezentaţie pe scena Teatrului Maghiar, în rolul Eponine, din „Mizerabilii”. 

Îşi dorea să fie Hermione din seria «Harry Potter»

sutien.jpg

Foto: Instagram

 

Participantă doi ani la rând, cu clasa, la Concursul Naţional de Teatru pentru Elevi „Lucian Blaga”, Diana Pocol avea actoria în sânge, dar mărturiseşte că s-a îndrăgostit de film după ce a văzut primul film din seria „Harry Potter”, ecranizare a faimoaselor romane scrise de autoarea britanică J.K. Rowling. ”Îmi doream atât de mult să fiu Hermione Granger! În timpul vizionării nu puteam să nu observ similitudinile dintre personalitatea mea şi personaj, iar dorinţa de a fi în locul ei a reprezentat scânteia ce mi-a determinat drumul pe care sunt acum”, a mărturisit tânăra actriţă

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1