O mai ții minte pe Mona Muscă? A împlinit vârsta de 70 de ani și a rămas la fel de distinsă

mona-musca-2004.jpg

mona musca
Mona Muscă, în anul 2004, când a fost instalată în funcţia de ministru al Culturii
foto: Adevărul

Mona Muscă a fost un membru marcat al PNL și a ocupat mai multe funcții importante de-a lungul celor 11 ani, cât a fost pe scena politică din România. A fost deputat, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, dar și ministru al Culturii. Pe 4 mai, Mona Muscă a împlinit vârsta de 70 de ani, însă și-a păstrat trăsăturile calde și lumina de pe chip.

Monica Octavia Muscă s-a născut pe 4 mai 1949, la Turda. Fostă membră a Partidului Naţional Liberal şi a Partidului Liberal Democrat, Mona Muscă a fost desemnată ministrul Culturii după alegerile din 2004, însă a părăsit guvernul după jumătate de an în semn de protest faţă de decizia premierului Călin Popescu Tăriceanu de a renunţa la demisie, gest care a invalidat posibilitatea declanşării alegerilor anticipate.  În 2007, după 11 ani de politică, Mona Muscă a renunțat la această meserie și s-a dedicat vieții de familie. Soțul său, în vârstă de 87 de ani, precum și fiica, sa care locuiește în SUA, alături de cei doi copii, i-au ”răpit” timpul. Frumoasă, extrem de elegantă, cu părul său grizonant, lejer coafat, și cu trăsăturile calde ale chipului, Mona Mucă rămâne, și la vârsta de 70 de ani, o prezență distinsă.

musca1.jpg

Mona Musca lansare carte 2016
Mona Muscă, în 2016, la lansarea volumului „Dragă, mă duc la Charlie”
Foto: Editura All

Cea mai recentă apariție publică a ei a avut loc pe 15 martie 2019, la deschiderea celei de-a 12-a ediții a “One World România”, Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului. "Politica e o meserie frumoasă, formidabilă, pentru că poți face mult bine pentru multă lume. În nici o altă meserie nu poți să cuprinzi atâtea persoane cărora să le faci un bine – cu o lege, cu un amendament, cu o decizie. E formidabilă! Și satisfacția pe care o ai când reușești să faci ceva este infinit mai mare decât satisfacția pe care o ai când ai conturi în străinătate și vile la Snagov și așa mai departe. Nu se compară!”, alea sunt fleacuri pe lângă acest lucru. (...)”, a declarat Mona Muscă în cadrul evenimentului mai sus amintit.

Fragment din dezbaterea "De la cetățean la om politic. Primele partide de după '90", eveniment la care a participat şi Mona Muscă

Citeşte şi:

Cum arăta Raluca Turcan când a intrat în politică. Doamne, cât s-a schimbat la față!

Cum arăta Lia Olguța Vasilescu când a intrat în politică. Imagini uitate

Loading...

Citește și

  • mona musca aparitie 2006

    Mona Muscă este complet schimbată. Are 68 de ani și dacă o vezi pe stradă ai impresia că este o simplă pensionară. Și este normal să fie așa! N-ai mai văzut-o de 11 ani, de când a decis să iasă din viața politică.

  • Este complet schimbată şi, dacă o vezi pe stradă, ai impresia că este o simplă pensionară. Mona Muscă are acum 68 de ani şi de 11 ani n-ai mai văzut-o pe scena politică. Şi nu este singura figură notabilă pe care trecerea timpului a făcut-o de nerecunoscut.