O mai ştiţi pe Alexandrina Halic, bunicuţa cu voce de copil? Cu ce se ocupă acum

La vârsta la care alți artiști s-au retras din lumina reflectoarelor și preferă să se relaxeze în caselor lor de vacanță, iată că Alexandrina Halic nu se poate desprinde de scenă. Continuă să aibă succes, micuții spectatori fiind de-a dreptul fascinați de rolurile pe care ea le interpretează la Teatrul ”Ion Creangă”. Actrița cu zâmbet ghiduș ne-a vorbit despre viața activă de ”pensionar”.

Generaţia de români care a crescut cu două ore de program tv ori cu teatru radiofonic, își amintește cu plăcere de vocea Alexandrina Halic. Deși apare foarte rar pe micul ecran, iată că actriţa, în vârstă de 76 de ani nu s-a retras din teatru. Miercuri, 15 noiembrie, reporterii Click! au întâlnit-o la premiera filmului „Hawaii”, care a avut loc la Cinema Pro, unde a venit însoțită de fiul ei, medic de profesie. Îmbrăcată elegant, coafată, și cu zâmbetul inconfundabil la purtător, artista ne-a acordat un scurt interviu: “Am ieşit la pensie, dar încă joc la teatrul pentru copii “Ion Creangă”. În teatru, pensionarii încă mai au ce face. E nevoie şi de cei de vârsta a treia. Am patru nepoți, doi de la fiul meu, Alexandru, doi de la fiica mea, Anne Marie. Mai fac şi acum câte un dublaj, însă nu mai e ca pe vremuri când puneam voci pentru personaje copii, căci am voce de bunicuță acum. Nu mai sunt solicitată ca odinioară”. Alexandrina Adriana Ileana a apărut, de lungul vremii, în emisiuni pentru copii, dar și seriale de televiziune sau filme precum „Margo” (2006) sau „Ho Ho Ho” (2009). În  1963 și 1964, a fost angajata Teatrului ”Mihai Eminescu” și a jucat în roluri precum Oana din „Apus de soare”, după Barbu Ştefănescu Delavrancea, în regia lui Ion Şahighian, dar și Gena din „Titanic Vals”, de Tudor Muşatescu, în regia lui Val Mugur. Ea a fost vocea personajului Omide, din filmul „Maria Mirabela (1981).

foto_3-2_col.jpg

Alexandrina Halic, Pinocchio, Teatrul Ion Creanga, filme pentru copii, interviu
În rolul lui Pămătuf, din piesa ”Fără frică”

Acum, în stagiunea Teatrului Ion Creangă, joacă în spectacolele „Fără frică”, unde este Pămătuf, dar și în ”O poveste a porcului”, care va avea reprezentație și pe 22 și 23 noiembrie, de la orele 10.00.  În 2013, actriţa prezenta la TVR 2 emisiunea pentru copii „În curtea bunicilor”,  care ar putea reveni pe micul ecran, anul viitor. De curând, Alexandrina a împlinit 76 de ani şi se gândește cu tristețe la momentul în care nu va mai putea juca. „Mă gândeam că la vârsta aceasta oamenii îşi doresc să se odihnească altfel. Pentru mine teatrul înseamnă odihnă. Voi suferi mult când nu o să mai pot urca pe scenă. Din fericire, în teatru mai este nevoie şi de vârsta a treia”, povestea ea în revista Taifasuri.

foto_1-3_col_cu_tifetz_pe_cap.jpg

Alexandrina Halic, Pinocchio, Teatrul Ion Creanga, filme pentru copii, interviu
Aşa arată acum simpatica actriţă Alexandrina Halic
foto: Dorin Constanda

900 de spectacole cu „Pinocchio“!

Din totalul de nouă sute de reprezentaţii cu piesa „Pinocchio” actriţa a interpretat personajul principal de 750 de ori, în rest fiind micul greiere, conştiinţa lui Pinocchio. A fost ”Alice în Ţara Minunilor”, dar şi „Micul Prinţ”, „Sfârlă năzdrăvanul” sau „Micuţa Dorrit”. „L-am jucat pe «David Copperfield» din 1986 până prin 1990. La premieră aveam 45 de ani şi jucam un băieţel de 8 ani. Am făcut asta până la 50 şi ceva de ani, apoi am predat ştafeta”, povestea Alexandrina Halic în “Taifasuri”.
 

Loading...