Numele IRIS, interzis pe scenă. Iată cum se va numi de azi trupa lui Cristi Minculescu

irisprofil1.png

Trupa se va numi, provizoriu, "Naţionala de Rock"
Trupa se va numi, provizoriu, "Naţionala de Rock"
Citeste tot despre: 

Cristi Minculescu, Valter Popa şi Doru Borobeică, cei care de peste 35 de ani au urcat pe scenă sub numele IRIS, se vor numi de azi, provizoriu, „Naţionala de Rock" Numele iniţial al trupei a fost interzis de către instanţă.

O instanţă de judecată din Bucureşti a dispus vineri care cei trei artişti să nu mai utilizeze numele IRIS până când nu se va stabili cine are dreptate în disputa pentru numele mărcii, iniţiată de fostul coleg de trupă, toboşarul Nelu Dumitrescu. Acesta a înregistrat marca IRIS pe numele său, fără ştiinţa colegilor, interzicându-le, astfel, să mai urce pe scenă sub această titulatură. „Instanța de fond urmează să decidă ce înseamnă de fapt şi de drept IRIS: toboşarul trupei, care prin abuz a dezbinat tot ceea ce s-a construit sau vocea și compozitiile care au făcut să înflorească de peste 35 de ani floarea de IRIS. Pentru că nu putem să nu ne întrebăm “ce înseamnă de fapt IRIS?” sau “cine este de fapt IRIS?” O tobă?! Sau vocea celor 17 albume și a celor peste 6000 de concerte?! O “autorizaţie” obţinută viclean? Sau peste 35 de ani de muncă pentru 3 dintre cei 4 cei mai longevivi membri ai trupei și compozitorii celor mai iubite melodii? Sperăm ca normalitatea, decenţa şi corectitudinea să învingă pentru că marca IRIS nu poate fi asumată individualist de către toboşarul Nelu Dumitrescu în dauna şi cu nerecunoaşterea meritelor colegilor de trupă”, au declarat printr-un comunicat reprezentanţii Societăţii Civile de Avocaţi care îi reprezintă pe cei trei artişti.

“Întrebați-ne “Cine suntem” și vă vor răspunde cei 120.000 de oameni prezenți sâmbătă în Piața Palatului din Iași care au strigat “Iris” și care nu pot fi împiedicați să o facă doar pentru că un individ a înhățat, mișelește, o marcă ce este, deloc întâmplător, coloana sonoră a amintirilor pentru trei generații. Nu putem să le spunem prietenilor să nu ne strige pe nume, Iris, doar pentru că un decrepit se crede curatorul mărcii ce ne-a fost atât de mult timp “familie”, nouă, tuturor”, a adăugat Cristi Minculescu.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1