Nu se mai despart de cruciuliţe, de când s-au îmbolnăvit grav

2-3-neatza9_n.jpg

Cristi Minculescu (58 de ani) a suferit un transplant hepatic, în urmă cu opt ani

Boala nu iartă pe nimeni! Trei artişti de calibru din România au apelat la ajutor divin, după ce au fost diagnosticaţi cu boli grave, dovadă stând şi cruciuliţele pe care aceştia le poartă la gât chiar şi în timpul spectacolelor. Deşi acum se simt mai bine, Leo Iorga, Daniel Iordăchioae şi Cristi Minculescu trebuie să meargă periodic la consult medical, dar şi să urmeze un tratament medicamentos costisitor.

Leo Iorga (52 de ani) a fost diagnosticat în urmă cu şase ani cu cancer la plămâni iar în acest răstimp a bătut la uşile tuturor specialiştilor din ţară, dar şi din străinătate, pentru a găsi un leac pentru boala sa. A trecut prin cinci operaţii, prin tratamente chinuitoare cu citostatice, dar şi prin sute de şedinţe de fizioterapie. A încercat pastilele cu venin de scorpion, ba chiar a fost şi în Cuba, la o clinică de oncologie, unde medicii i-au făcut un vaccin-minune: ”De scăpat nu ştiu dacă o să mai scap de cancer, nu există tratament pentru boala mea.

2-3-neatza-0929_o.jpg

Daniel Iordăchioae (48 de ani) a slăbit 50 de kilograme, după ce a fost diagnosticat cu cancer de pancreas

Unii au scăpat, dar nu ştiu prin ce combinaţie. Sunt mai mulţi factori care fac omul să fenteze moartea: liniştea din familie, serviciul, dar şi dorinţa ta de a trăi”, ne-a spus el. De când are probleme de sănătate, Leo Iorga poartă o cruce la gât, semn că şi-a lăsat viaţa şi în mâinele lui Dumnezeu. Iar fiul său cel mare, Edi Iorga (27 de ani), ne-a dezvăluit  că artistul are un duhovnic: ”Tata are duhovnicul lui, iar de un an şi jumătate studiază şi terapia reiki (n.r- sistem japonez de vindecare cu ajutorul energiei universale). Preotul vine la noi acasă pentru că tata nu prea se poate deplasa, plus că suntem prieteni buni de familie cu dânsul. Leo nu ţine post, pentru că e bolnav şi trebuie să mănânce şi carne. Citeşte Biblia şi poartă cruciuliţă la gât deoarece crede în Dumnezeu”.

Dar şi solistul Daniel Iordăchioae (49 de ani), care se luptă de patru ani cu cancerul de pancreas, şi-a cumpărat un medalion cu o cruciuliţă, pe care îl poartă chiar şi peste cămăşi sau tricouri: “Cancerul s-a declanşat într-un anumit moment, chiar în perioada despărţirii de soţia mea. Divorţul nu este un eveniment fericit, chiar dacă nu mai mergea sau sufereai, oricum nu ţi-ai fi dorit nici o clipă să ajungi să divorţezi. Este un factor de stres în plus, normal. Şi toată agitaţia, toată suferinţă, gândurile şi nopţile nedormite se adaugă şi declanşează boală. Unii sunt rezistenţi, alţii pot muri din cauza asta”, povestea Daniel Iordachioae la Antena Stars. 

2-3-neatza-30266_o.jpg

Leo Iorga (52 de ani) a trecut prin cinci operaţii de când e bolnav de cancer de plămâni

Artistul a slăbit în 2014, doar în câteva luni, în jur de 50 de kilograme. Cât îl priveşte pe Cristi Minculescu (58 de ani), acesta a suferit, un transplant hepatic, în martie 2009. Solistul trupei Iris fusese diagnosticat cu o boală ereditară, polichistică hepato-renală. Operaţia a durat în jur de zece ore, soţiei lui, Rodica, fiindu-i prelevată o bucată din lobul drept al ficatului. În semn de recunoştinţă faţă de femeia care i-a salvat viaţa, Cristi sărută verigheta, la sfârşitul fiecărui concert, dar şi cruciuliţa de la gât, de care nu se desparte niciodată.

 

Loading...