«Nu mă ridic niciodată sătulă de la masă »

Ultima actualizare:

    Ramona Bădescu are trucurile ei pentru a se menţine în formă, la 47 de ani
Ramona Bădescu are trucurile ei pentru a se menţine în formă, la 47 de ani

Cine nu admiră silueta şi frumuseţea Ramonei Bădescu, aflată la vârsta de 47 de ani! Cum reuşeşte să „sfideze” timpul? Are trucurile ei, nu-şi refuză nicio poftă, dar ştie că toate poftele se plătesc. Prin urmare, a învăţat să-şi asculte organismul, e mult mai atentă la calitatea ingredientelor şi niciodată nu se ridică de la masă cu burta plină.

Actriţă, cântăreaţă, prezentatoare de evenimente. Ramona Bădescu este în centrul atenţiei atât în România, cât şi în Italia, ţară în care locuieşte de 25 de ani. Nu îşi permite să lase ştacheta jos. Merge la sală de cel puţin trei ori pe săptămână, mănâncă sănătos şi echilibrat. „Eu îmi menţin silueta cu un psihic puternic. Totul pleacă de la cap. Nu sunt rigidă pentru că îmi place viaţa, îmi plac defectele. Însă am grijă să mănânc sănătos, regulat, să mestec încet şi să nu mă ridic niciodată sătulă de la masă”, spune Ramona.

Astfel, dimineaţa şi-o începe cu o cană de apă caldă cu lămâie, apoi bea aloe vera, pentru purificarea organismului. Câteodată, face cure cu drojdie dizolvată în apă, pe care o bea pentru sănătatea pielii, părului şi unghiilor. Nu-i lipseşte nici cafeaua făcută la ibric, alături de care mănâncă o bucată de orez expandat cu puţină miere de cătină sau de manuka. Gustarea constă într-o banană sau un iaurt degresat, la prânz mănâncă ori carbohidraţi, ori proteine (nu le amestecă), iar seara îşi prepară carne la grătar (curcan, vită, ton) şi legume. „La fiecare 2-3 ore mănânc câte ceva – un iaurt, un fruct, un morcov, o banană sau puţină ţelină. Sunt foarte atentă de unde îmi cumpăr mâncarea. Spre exemplu, mierea o iau direct de la stup, uleiul de măsline e făcut în faţa mea, adică mă duc eu cu măslinele la presă şi plec cu uleiul. Pâinea la fel – duc ingredientele la o brutărie din Roma şi îmi prepară o lipie fără drojdie, din făină neagră. Nucile mi le trimite mama de acasă, alte legume şi fructe le iau de la o prietenă”, povesteşte vedeta.Ţine să precizeze că nu a renunţat la micile plăceri culinare, dar a învăţat să-şi domolească poftele şi să-şi asculte organismul, care acum e mai leneş şi arderile sunt mai lente. Totuşi, pentru ea, cel mai bun aliat al siluetei este o porţie de îndrăgosteală. „S-a demonstrat că un sărut pasional produce o ardere enormă de calorii”, mai spune, râzând, Ramona, lăsând să se înţeleagă faptul că relaţia cu iubitul italian îi prieşte de minune.

Ce gusturi noi a descoperit în Italia

Ramona Bădescu mărturiseşte că iubeşte bucătăria italiană, unde se găteşte puţin, bine, sănătos şi săţios. Îi plac pastele fierte al dente, risotto, e topită după pizza, iar duminica adoră să mănânce lasagna. Nicăieri nu a mâncat purceluş de lapte copt sub pământ sau un desert pe bază de bezea, frişcă şi piure de castane, ca în Italia. Gustul mediteranean, bazat pe lucruri simple, gătite cu mai puţine adaosuri grase, fructele de mare proaspete, stridiile, pastele, toate acestea sunt pe gustul ei. Totuşi, când revine în ţară, să nu o inviţi la vreun restaurant cu specific italian, că e sătulă. Bucatele noastre tradiţionale au un farmec aparte. „Îmi place fasolea bătută cu cât mai multă ceapă deasupra, icre cu ceapă, salată de boeuf, sarmale cu mămăliguţă, piftie, îmi place mult usturoiul, cu riscul de a omorî toţi ţânţarii din cameră... Leşină chiar şi căţeluşa mea când îi dau seara un pupic”, mai spune ea.

Paste cu broccoli

Ramona a descoperit în Italia o reţetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă şi sănătoasă – paste cu broccoli. Bucheţelele de broccoli se pun la fiert cu foarte puţină apă şi trei căţei de usturoi tăiaţi pe jumătate. Separat se fierb pastele, timp de 8 minute. Când sunt gata, se amestecă toate în tigaie şi se amestecă din mişcările mâinii, fără lingură. Se adaugă la sfârşit, în farfurie, puţin ulei de măsline şi peperoncino.

Găteşte româneşte pentru prietenii italieni

Ramonei îi place mult să gătească. „Sunt zilnic în bucătărie, mă relaxează şi e un mod prin care controlez mai bine ce mănânc”, spune ea. Când are musafiri, găteşte româneşte. Prietenii ei din Italia se dau în vânt după fasolea bătută, după varza cu raţă la cuptor, după salatele de boeuf şi de vinete, care sunt mult mai bune după reţetele noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net