A murit Stela Popescu / Arşinel şi Stela împliniseră 39 de ani de «căsnicie» pe scenă

stela-1-9861215.jpg

Stela Popescu, Alexandru Arsinel, teatru, soti, cariera, cuplu umoristic
Alexandru Arşinel şi Stela Popescu sunt maeştri ai travestiului

Maestrul Alexandru Arşinel a făcut, de-a lungul anilor, slalom printre rolurile de film, spectacolele de revistă şi pasiunea pentru muzică, înregistrând nenumărate piese şi având colaborări cu mari artişti români. Despre pasiunea pentru muzică şi despre duetul de aur cu Stela Popescu, actorul ne-a povestit, cu emoţie şi nostalgie.

Actor de film şi de teatru, Alexandru Arşinel (77 de ani) ne-a povestit cum şi-a descoperit pasiunea pentru muzică, pe care poate n-a exploatat-o la potenţial maxim. „Dragostea pentru muzică a venit încă din copilărie, odată cu întâlnirea mea cu primele filme muzicale, din perioada 1952-1960 şi, în acelaşi timp, ascultându-l pe Gică Petrescu. Prima mea apariţie muzicală a fost în 1960, la o emisiune de divertisment a regretatului Valeriu Lazarov. Eram pe atunci student în anul al treilea la Institutul de Teatru şi am cântat piesa «E miezul nopţii», o melodie italiană, tradusă pe versuri româneşti. Apoi am început să colaborez cu oameni de profesie, cu muzicieni”, ne-a povestit Alexandru Arşinel.

În anul lV de facultate a realizat un spectacol de divertisment împreună cu o formaţie de la Conservator, care s-a bucurat de un foarte mare succes.

stela-2-89415151.jpg

Stela Popescu, Alexandru Arsinel, teatru, soti, cariera, cuplu umoristic
Până să lucreze cu Arşinel, Stela făcea duet cu Ştefan Bănică

“Spectacolul a fost la Teatrul Casandra, unde eu eram şi cântăreţ, şi actor, şi a marcat debutul meu oficial în lumea divertismentului. De-a lungul anilor, am colaborat cu mai mulţi solişti precum Gabriel Dorobanţu, Ştefan Bănică, Cătălin Crişan, Dan Dimitriu, Sile Dinicu, Nicu Alifantis şi alte nume importante din lumea spectacolului românesc”, ne-a mai povestit Arşinel.

stela-3-894512515.jpg

Stela Popescu, Alexandru Arsinel, teatru, soti, cariera, cuplu umoristic
Cei doi au la activ mii de spectacole împreună

Însă în anul 1978, destinul i-a aranjat lucrurile în aşa fel încât să devină partenerul de scenă al şarmantei Stela Popescu. De atunci, duetul a făcut istorie, mulţi români ajungând să creadă că Stela şi Arşinel au fost căsătoriţi şi în viaţa reală.

“Totul a început dintr-o întâmplare. Actorul Ştefan Bănică, la vremea aceea partenerul de scenă al Stelei, nu a putut să onoreze un spectacol şi aveau nevoie de altcineva cu care să joace. Până la urmă eu am fost cel care l-a înlocuit, apoi am dus la bun sfârşit tot proiectul din vara acelui an şi, pentru că a fost un mare succes, de atunci am rămas împreună o viaţă. Am făcut mii de spectacole”, a încheiat povestea maestrul, care avea până mai deunăzi reprezentaţii cu Stela Popescu la Teatrul Constantin Tănase, unde este şi director.

arsinel-1-565623232.jpg

Stela Popescu, Alexandru Arsinel, teatru, soti, cariera, cuplu umoristic
Alexandru şi Marilena Arşinel

Stela şi Arşinel au fost căsătoriți doar pe scenă, deşi mulţi i-ar fi văzut un cuplu şi în afara ei. În realitate, Stela Popescu a fost măritată cu textierul Puiu Maximilian, care a decedat în anul 1998, şi pe care artista l-a iubit enorm. Pentru el, s-a despărţit de primul soţ. Şi Arşinel şi-a întâlnit marea dragoste şi s-a căsătorit cu Marilena în 1968, cu care are doi băieţi. “Întâlnirea cu Marilena a fost un semn dumnezeiesc!”, spune actorul.  

sot-566630.jpg

Stela Popescu, Alexandru Arsinel, teatru, soti, cariera, cuplu umoristic
Stela Popescu şi Puiu Maximilian
Loading...