Motivul pentru care Pătraru vrea să mute emisiunea „Starea nației” de la Digi 24

patraru.jpg

dragos patraru
Dragoș Pătraru vrea să mute emisiunea "Starea nației" de la Digi 24
Foto: Facebook

Joi, 29 iunie, a fost difuzată ultima ediție din acest sezon a emisiunii „Starea nației”, moderată de Dragoș Pătraru. Tot atunci, prezentatorul a anunțat că, deși el și echipa sa au încheiat cu postul de televiziune Digi 24 un contract pe doi ani, crede că va încheia înțelegerea cu această televiziune.

Dragoș Pătraru a menționat la sfârșitul ultimului episod din acest sezon al emisiunii „Starea nației” că este foarte posibil ca din luna august, cel de-al cincilea sezon să se mute la un alt post de televiziune. Dragoș Pătraru a luat această decizie, cu toate că negocierile contractului sunt prevăzute pentru o perioadă de doi ani:

„Filosofia după care ne-am orientat mereu în ceea ce am făcut aici la «Starea nației» a fost asta: să nu tratăm niciodată privilegiat instituțiile de forță, să lovim de fiecare dată acolo unde este puterea și să vorbim despre România așa cum este ea, săracă, sărăcită, cu atât de mulți oameni ținuți în mizerie, marginalizați, ba chiar acuzați că au ajuns așa cum au ajuns. Mai multe drepturi pentru cât mai mulți înseamnă mai multă putere pentru cât mai mulți, înseamnă mai multe șanse pentru cât mai mulți. credem într-o societate care pune pe primul loc omul, nu instituțiile, ci oamenii”, a precizat Dragoș Pătraru în emisiune, potrivit citării de pe evz.ro.

Motivul plecării „Stării nației” de la Digi 24 a fost motivat de Pătraru prin neconcordanța obiectivului emisiunii cu direcția aleasă de postul de televiziune: „Din păcate, acum, după un an de muncă, avem certitudinea că am ajuns într-un loc în care toate aceste valori nu se regăsesc, sau dacă există, nu le vedem noi, nu le simțim. Presa care apără interese ale unor insttuții și ale unor corporații e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancționând derapajele uneori inimaginabile ale instituțiilor și ale corporațiilor. Motiv pentru care, deși, repet, mai avem doi ani de contract cu această instituție, cred că ne vom despărți aici.”

De asemenea, pe 2 iulie, Pătraru a realizat un eveniment pe contul său de Facebook, unde îi anunța pe fanii emisiunii că sunt așteptați în Mangalia pentru prezentarea celor două cărți ale sale ("Starea nației" și "Unde nu-i cap, vai de popoare!"). "Dacă sunteți pe la mare și vreți să îmi spuneți unde vreți să ne vedeți din august", le-a transmis prezentatorul internauților.

Tensiunile dintre Dragoș Pătraru și postul de televiziune Digi 24 au devenit evidente în urmă cu o lună, după ce preentatorul a comentat cazul de corupție în care ar fi implicat Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, acuzat de dare de mită. Pătraru a menționat într-o ediție a emisiunii că Digi 24 nu a acordat atenție acestui caz, aducând în discuție și cazul „ofițerilor acoperiți din presă”, intrând în conflict cu redactorul-șef Cosmin Prelipceanu.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1