Monica Pop, după patru operații, le oferă speranță tuturor bolnavilor de cancer: «Nu este o boală necruțătoare»

monica_pop_cancer.jpg

Monica Pop a încurajat toți bolnavii de cancer
Foto: Captură Antena Stars

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Monica Pop a povestit, de-a lungul timpului, suferințele prin care a trecut în ultimii ani, după ce i-a fost depistată o formă de cancer. Medicul oftalmolog a trecut prin momente cumplite, însă a avut întotdeauna speranța că va învinge boala. În prezent, Monica Pop vorbește despre diagnosticul ce i-a fost dat în urmă cu aproximativ 5 ani și le oferă speranță pacienților care suferă de cancer.

Monica Pop a trecut prin momente grele încă de când i-a fost depistat cancerul de colon, în urmă cu aproximativ 5 ani. Încă din momentul în care i-a fost pus diagnosticul, medicul oftalmolog și-a dorit să lupte cu boala și a urmat tratamentele de rigoare, făcând chimioterapie și trecând prin patru operații. Deși reușise inițial să invingă cancerul, boala i-a recidivat în urmă cu doi ani, însă Monica Pop nu și-a pierdut nici atunci speranța. Aceasta susține că este bine în prezent și este mulțumită ca a primit o nouă șansă la viață. Boala este ținută sub control prin analize și investigații periodice.

Recent, în cadrul unei emisiuni TV, Monica Pop a dorit să-i încurajeze pe toți cei care suferă de cancer și să le explice că nu este o boală incurabilă, așa cum adesea se vehiculează. Aceasta a explicat că tratamentele din ziua de astăzi dau roade, ea fiind unul dintre exemple, și că și în țara noastră a scăzut mortalitatea cauzată de această boală.

monica-pop-cancer-2.jpg

Monica Pop s-a luptat cu cancerul, iar acum le dă speranțe și celor care suferă de această boală și cred că este necruțătoare
Foto: Arhivă personală

Monica Pop: „Cancerul nu este o boală necruțătoare”

„Vreau să mai spun ceva: sunt milioane de români care trăiesc datorită medicinei româneşti. La clinica unde eu m-am tratat de cancer, au murit doar doi oameni în cinci ani. Vorbesc despre persoane care sufereau de cancer. Este o boală curabilă! Şi nu mai vreau să aud jurnalişti care zic că este o boală necruţătoare! Un om care suferă de cancer şi aude aşa ceva se aruncă de la etaj. Cancerul nu este o boală necruţătoare! Eu sunt aici de atâţia ani! În prezent, mortalitatea prin cancer este de 20%, înainte era de 80%!”, a declarat recent Monica Pop în candrul unui interviu TV, potrivit Wowbiz.

Monica Pop spune că familia ajutat-o în lupta cu cancerul

Medicul oftalmolog a mărturisit, în urmă cu ceva vreme, că lupta cu cancerul a reprezentat o etapă foarte dificilă din viața sa, însă familia și apropiații i-au fost aproape și i-au dat puterea necesară. „Ţin minte că au fost perioade în care trebuia să fac investigaţii în fiecare săptămână şi nu mi-a fost deloc uşor, dar a trecut. Sigur că sabia rămâne deasupra capului! Tratamentul dur l-am făcut până în noiembrie 2016 şi nu a fost deloc uşor.

O perfuzie dura 48 de ore! Din două în două săptămâni făceam acest lucru, foarte dificilă perioada. După trei ani am făcut o recidivă şi am fost nevoită atunci să mai suport o intervenţie chirurgicală. Pe mine munca, colegii, soţul şi fiica mea m-au ajutat în lupta cu boala. Mi-au fost un tratament pentru suflet”, dezvăluia, cu ceva timp în urmă, directoarea Spitalului de Urgențe Oftalmologice.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5