Monica Pop: «Cine crede în Olivia Steer îşi poate ucide copilul!»

monica-pop-olivia-steer.jpg

monica pop olivia steer
Monica Pop o atacă pe Olivia Steer pentru opinia ei în privinţa îmbolnăvirii copiilor din Argeş
Foto: arhiva Click!

Olivia Steer a reuşit să o facă să reacţioneze dur pe Monica Pop după ce a făcut afirmaţii controversate pe pagina ei de socializare despre bebeluşii infectaţi cu sindromul hemolitic uremic (SHU) de la Argeş. Managerul Spitalului de Oftalmologie consideră că această teorie a jurnalistei, potrivit căreia copiii s-ar fi îmbolnăvit din cauza vaccinurilor, este o aberaţie.

Toată tevatura generată de ancheta menită să descopere focarul îmbolnăvirilor de la Argeş a dat apă la moară unei noi campanii antivaccinare, iniţiată de fosta vedetă Acasă TV Olivia Steer, scrie www.ziarulring.ro. Jurnalista, recunoscută drept o militantă pentru o viaţă sănătoasă şi pentru alimentaţia raw vegan, a decis că este cazul să ia atitudine pe Facebook în acest subiect delicat. Ea a susţinut că toată ancheta încearcă muşamalizarea adevăratei cauze a apariţiei cazurilor de SHU: vaccinările.  

În replică, Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie, consideră că această teorie este o aberaţie: “Cine crede în Olivia Steer îşi poate ucide copilul. Vaccinurile sunt de import şi ar fi îmbolnăvit copii din mai multe ţări sau măcar din mai multe zone din România. Formaldehida este o substanţă care sterilizează, iar în vaccinuri, dacă există, sigur este dozată în aşa fel încât să nu dăuneze organismului”, a spus medicul.

Olivia Steer mai explică, fără a avea vreo pregătire medicală, că bacteria E. coli se află în mod normal în organismul nostru şi că devine agresivă când persoana are imunitatea scăzută şi este atacată chimic prin vaccinare. Dr. Carmen Murariu, epidemiolog la Spitalul “Marie Curie”, a explicat pentru "Ring" de ce vaccinurile nu-i pot îmbolnăvi pe copii: “Este exclus ca bebeluşii să se fi îmbolnăvit de la un vaccin, aşa cum susţin unii. Toate cele folosite în Programul Naţional de Imunizare se obţin prin inginerie genetică, nu conţin tulpini vii atenuate care să fi putut da un sindrom diareic”, a  spus specialistul.

Şi reprezentaţii Ministerului Sănătăţii susţin vaccinarea

“Agenţia Naţională a Medicamentului a precizat că vaccinul Hexacima este aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului şi pus pe piaţă doar după testare. În legătură cu speculaţiile referitoare la posibila asociere între cazurile de SHU şi administrarea vaccinului Hexacima, precizăm că, în conformitate cu înregistrările disponibile, niciunul dintre copiii diagnosticaţi cu SHU nu a fost vaccinat cu Hexacima ", precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

De pe 31 decembrie 2015, de la internarea primului bebeluş cu SHU la „Marie Curie”, şi până ieri nu s-a ştiut, oficial, ce ar fi dus la apariţia acestui val de îmbolnăviri în rândul copiilor din Argeş. Luni, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi echipele mixte ale DSVSA şi DSP au precizat că s-a descoperit bacteria E. coli în brânza de vaci produsă de firma Brădet, din Argeş. Nu se ştie încă dacă acesta a fost focarul, aşa că vor continua controalele şi se va analiza şi laptele din ferme.

În acest moment, cinci copii din Argeş diagnosticaţi cu sindromul hemolitic uremic (SHU) se află internaţi la Spitalul “Marie Curie”, iar alţi 45, cu probleme digestive, la spitalele din judeţ. De la începutul anului, trei bebeluşi din Argeş au decedat din cauza SHU. 

Kurtmann

loading...

Citește și

  • bebelusi arges bacterie ancheta scandal

    Declaraţii-şoc în cazul îmbolnăvirii bebeluşilor. Medicul conferenţiar Laurențiu Belușică susţine că epidemiologii sunt de vină, iar autorităţile ar trebui să emită o alertă de călătorie în judeţul Argeş.

  • Nouă bebeluşi mai sunt internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Capitală. O fetiţă s-a stins, marţi după-masă (16 februarie), acesta fiind al treilea deces în cazul copiilor din Argeş, internaţi în Capitală. Alţi doi au plecat, marţi, acasă. Medicii sunt îngrijoraţi, întrucât nu a fost depistată deocamdată cauza bolii. Mai mult, ei spun că aceasta ar putea rămâne un mister.

  • ministru sanatate bebelusi arges bacterie

    Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a venit vineri dimineaţă la Adevărul Live unde a discutat atât despre bacteria care ucide bebeluşii din Argeş, cât şi despre măsurile pe care le-au luat autorităţile în acest caz. Azi, ministrul urmează să meargă cu premierul Cioloş la Piteşti.

  • După ce ministrul Sănătății a anunțat că a identificat cauza îmbolnăvirii bebelușilor din județul Argeș, într-o tulpină a bacteriei E.coli, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că a găsit bacteria ucigașă 25 de kilograme de brânză de vaci într-un magazin din Curtea de Argeş.

  • Alţi trei copii cu probleme digestive au fost internaţi în acest weekend în spitalele din judeţul Argeş. Astfel că numărul bebeluşilor spitalizaţi ajungea ieri la 45, a anunţat Prefectura Argeş, care a ţinut să precizeze că 32 dintre ei sunt mai mici de doi ani.

  • Doi bebeluşi morţi, alţi 10 internaţi, din care patru în stare critică. Acesta era, luni (15 februarie), bilanţul în cazul micuţilor infectaţi cu un microb digestiv. Situaţia este dramatică, mai ales că până la ora actuală nimeni nu a reuşit să afle de unde vine bacteria ucigaşă.