Monica Bârlădeanu: «La 16 ani mi-am pus şosete în sutien»

01-front-barladeanca.jpg

Fotografii: arhivă personală

Are 38 de ani şi e socotită una dintre cele mai frumoase vedete din România. A prezentat emisiuni la TV, a jucat în pelicule importante, şi aici, şi în Statele Unite, a devenit şi creatoare de bijuterii. Când era mică, se tundea ca Răducioiu şi visa să devină vânzătoare de aprozar. Iată câteva dintre lucrurile neştiute despre Monica Bârlădeanu, cunoscută în America drept Monica Dean.

Senzuală, matură, ambiţioasă – sunt doar câteva dintre atributele actriţei Monica Bârlădeanu, noua gazdă a următorului sezon din “Ferma vedetelor”, la Pro TV. Frumoasa ieşeancă a vorbit cu francheţe despre copilărie, despre adolescenţă şi despre munca de pe platourile din România şi din Los Angeles, capitala mondială a cinematografiei, într-un interviu amplu pentr “Weekend Adevărul”. Vă prezentăm câteva dintre secretele divei care a stat la palavre cu staruri ca Ed Harris sau Woody Allen.

Tunsoarea copilăriei

“Nici nu eram vreo frumuşică a clasei, să zici că puteam fi altfel protejată. Aveam o frizură absolut sinistră, care semăna cu cea a lui Răducioiu: tunsă scurt, cu chică la spate, dar executată oricum foarte greşită pe mine”, explică Monica, amintindu-şi de anii când era elevă.

2-bd-dum-2.jpg

Monica, pe vremea când cocheta cu grădiniţa

Matematica dăunează sănătăţii

Într-o dimineaţă, când şi-a dat seama că nu-şi făcuse tema la mate, eleva Bârlădeanu a acuzat o durere abdominală. Părinţii au dus-o la spital şi, după un consult rapid, medicul a decis s-o opereze de apendicită! “Doctorul nici nu i-a mai spus mamei că nu a descoperit nici un fel de problemă când m-a operat. Probabil, pe atunci, astfel de intervenţii aşa se întâmplau: te analizau ochiometric, te deschideau şi vedeau după aia ce e de făcut. Mi s-a părut atunci că plătesc cel mai mare preţ pentru o minciună”, povesteşte artista.

„M-a pupat cu limba”

Monica Bârlădeanu n-a uitat, fireşte, primul sărut. “În clasa a VIII-a m-am sărutat prima dată, când duceam gunoiul. Cu Sebastian. Era un tip blond, care se mutase de la Constanţa, şi toate fetele erau leşinate după el. Nu ştiu dacă mă plăcea numai pe mine, dar mereu mă însoţea când duceam gunoiul şi, într-o zi, pe aleea de lângă bloc, m-a oprit şi m-a pupat cu limba. Eram în transă când am intrat în casă. Am lăsat găleata şi următorul meu gând a fost: «Dacă rămân însărcinată?!»”, râde, cu gura până la urechi, Monica.

Un vis neîmplinit

Pe vremea rochiţelor, a cordeluţei şi a şosetelor trei sferturi, Monica Bârlădeanu avea o aspiraţie. “Visam să fiu vânzătoare la aprozar. Mi se părea că doamna de la aprozar era cea mai influentă persoană din cartierul nostru”, se amuză ea.

2-bd-dum-3.jpg

La 19 ani, studentă la Drept

“Mi-am pus şosete în sutien”

Lipsurile materiale au împins-o pe fata de 16 ani să se angajeze la o terasă de lângă gară. “Am minţit că am, de fapt, 18 ani, altfel nu m-ar fi primit. Ca să nu creez îndoieli, m-am machiat mai strident, mi-am pus nişte şosete în sutien şi aşa am primit postul! Abia când trebuia să iau salariul şi am preentat buletinul, cei care mă angajaseră «m-au cunoscut» mai bine. Am fost, fireşte, dojenită, dar au înţeles că era important pentru mine să muncesc şi m-au primit şi în vara viitoare”, istoriseşte actriţa. 

Ce a  făcut cu primii bani

Monica ţine minte perfect ce şi-a cumpărat din primul salariu: „Caşcaval şi un calup de şuncă presată! Îmi amintesc că aveam în minte gândul ăsta: de acum avem ce mânca bun dimineaţa”

2-bd-dum-4.jpg

Actriţa moşteneşte frumuseţea de la mama sa, Minodora

Refuzată de Pro TV

Viitoarea actriţă a gustat şi din cupa amară a eşecului: “Dădusem o probă la Pro TV, pentru a prezenta vremea, şi m-au refuzat. Aşa că am renunţat atunci la gândul de a face televiziune”.

Cum a deprins tainele meseriei

“Toată educaţia mea artistică, toată actoria pe care am învăţat-o s-a întâmplat în Los Angeles şi, într-o mare parte, pe canapea, acasă, la Cristi Puiu”, spune Monica Dean, aşa cum e cunoscută în SUA.

2-bd-dum-5.jpg

Los Angeles: alături de Ivana Chubbuck, profesoară de actorie

Ce îşi doreşte vedeta

“Să fiu mama unui băieţel şi soţia unui bărbat pe care să-l admir”, se confesează actriţa.

S-a apucat să facă bijuterii

Monica Elena Bârlădeanu s-a născut la Iaşi, pe 12 noiembrie 1978. Absolventă a Facultăţii de Drept, ea a debutat în televiziune ca prezentatoare a emisunii “La Strada”, în 2002, pe postul B1 TV. A jucat în peliculele româneşti “Moartea domnului Lăzărescu” şi “Francesca”, dar şi în serialul american “Lost”. 

2-bd-dum-6.jpg

Diva lucrează cu pasiune şi cu migală în atelierul de bijuterii

Cea mai nouă pasiune a Monicăi este un atelier (improvizat într-o dependinţă a locuinţei din Los Angeles), în care vedeta creează bijuterii, pe care le vinde la Bucureşti sau online. “A fost o necesitate de a-mi ordona mintea lucrând cu mâinile. De la prima mea încercare, când făceam nişte râme strâmbe de argint, ca şi cum m-aş fi jucat cu plastilina, am ajuns să creez ceva ce eu aş purta”, detaliază diva. „Am ajuns să mă bucur că-mi iau un cleşte sau un fierăstrău, pentru atelier, mai mult decât pentru o pereche de pantofi”, încheie, zâmbind, viitoarea gazdă de la “Ferma vedetelor”.

Loading...