Mitică Popescu: „Nu m-aș mai face actor”

mitica_popescu_main.jpg

mitica popescu actor
Mitică Popescu este unul dintre cei mai îndrăgiți actori de la noi
Foto: Mediafax

Ajuns la 79 de ani, Mitică Popescu nu regretă profesia de actor, dar dacă ar fi să se mai nască o dată, în condițiile în care trăiesc artiștii noștri acum, s-ar gândi de două ori dacă să aleagă scena. Îndrăgitul actor a mai dezvăluit că nu îl interesează deloc politica, deși alți colegi de-ai lui s-au perindat prin diferite partide, și că nu și-a dorit să fie nici măcar președinte de sindicat în teatru.

„Dacă m-aş mai naşte o dată... Dacă ar fi condiţiile de astăzi pentru actori, nu cred că aş mai încerca această experienţă. Însă îndrăgesc şi respect foarte tare profesia de actor, la fel cum i-am iubit şi i-am respectat întotdeauna pe spectatori...”, a declarat Mitică Popescu, pentru ziarul Ring.

Legat de sacrificiile care au venit odată cu profesia de actor, el a mărturisit că: „Profesia m-a şi despărţit de prieteni. După ce am terminat facultatea, am plecat la Piatra-Neamţ şi într-un târziu am venit în Bucureşti, iar fiecare a avut drumul lui în viaţă şi nu ne-am mai văzut. Mai primesc câte un telefon la ziua onomastică şi îi sun şi eu la ocazii pe cei cărora le mai ştiu numărul de telefon”.

De asemenea, Mitică Popescu a declarat, pentru sursa citată, că nu are de gând să intre în politică: „Să mă ferească Dumnezeu! Nu mă interesează politica. Nici măcar preşedinte de sindicat în teatru n-am vrut să fiu, deşi am avut ocazia. E treaba fiecărui actor dacă vrea să facă politică, este o chestiune de opţiune”.

 

Loading...

Citește și