Mircea Radu, despre situația din televiziuni: «De ce nu mai sunt programe ca alea?!»

mircea-radu-televiziune.jpg

Mircea Radu a vorbit despre situația actuală din televiziuni
Foto Facebook

Mircea Radu a fost cuprins zilele acestea de nostalgie, atunci când și-a amintit ce emisiuni existau pe posturile de televiziune autohtone în trecut. Acesta a comentat subiectul, insinuând că, având în vedere că nu mai există, momentan, prezentatori ca odinioară, asemenea celor pe care el îi admira, nu mai pot exista nici emisiuni „bune”.

Chiar dacă nu mai apare pe micile ecrane de ceva vreme, Mircea Radu nu poate renunța așa de ușor la televiziune, chiar dacă se rezumă doar la a comenta unele subiecte prin intermediul rețelelelor de socializare. Fostul prezentator TV a vorbit pe marginea situației actuale din televiziuni, explicând că în ziua de azi, din punctul său de vedere, nu mai există emisiunile calitative de odinioară și nici prezentatorii ca să poată să le modereze.

Mircea Radu, despre televiziunile autohtone

„Se spune că știrile sunt coloana vertebrală a oricărei televiziuni iar divertismentul e inima. Dacă e așa (este) adaug că Late Night Show-ul este mintea. Acolo, în acea emisiune de fiecare seară, vin oamenii care au ce spune și ce arăta. Acolo se lansează vedete, se dărâmă mituri, se stabilesc tendințe, se fac și se desfac contracte și se dă ora exactă în showbiz. În acea oră se spun lucrurile care devin știri worldwide a doua zi. De aceea orice televiziune care își respectă telespectatorii are un Late Night Show”, a comentat Mircea Radu în mediul online.

mircea-radu-din-dragoste.jpg

Mircea Radu a prezentat emisiunea „Din dragoste”
Foto: Captură Antena 1

Acesta și-a amintit de emisiune de noapte realizate cu ani în urmă de Florin Călinescu și de Mircea Badea. „Și România a avut așa ceva acum 20 de ani (pentru Dumnezeu, acum 20 de ani…). ProTV mergea cu Călinescu și ”Chestiunea Zilei” iar A1 cu ”Noaptea târziu cu Mircea Badea”. Călinescu, flegmatic, mucalit, cu he-he-he-urile alea din care te lăsa să-nțelegi ce vrei. Mircea Badea, ironic, șuta și era la primire în fracțiuni de secundă (nu știu nici până azi un prezentator cu asemenea reflexe) în echipă cu Oreste – cult, la pândă fără să pară, cu mișcări ample și arcuite ale mâinilor, desene în aer care ar trebui înregistrate la OSIM. Unde sunt ei acum? Pe alte orbite. Unii nici nu-și mai vorbesc. De la ei încoace s-a mai încercat? Da, îmi vin în minte câteva titluri de emisiuni bune de pus înaintea muribunzilor ca să plece fără regrete”, a adăugat el.

„Bref, de ce nu mai sunt programe ca alea? Pe scurt, pentru că nu le poate face oricine (da, și la stație mă refer). Pe lung, pentru că îți trebuie o echipă mare, de la producători și scenariști la garderobiere și șoferi, care să funcționeze brici. Pentru că invitații-magnet sunt căutați în zone de mâl unde nu vor fi găsiți niciodată. Situație în care se iau diverși bizari, noname-uri sau nulități știute și li se pun întrebări ca să părem interesați de viața lor. Dacă acum ar fi existat un Late Night de prestigiu, s-ar fi dus Simona Halep în studiou? Sigur. Ar fi fost win-win, spre binele tuturor, audiența ar fi lipit acul pe roșu iar Simona ar fi arătat încă o dată că are și alte calități decât cea pe care o știm.

A, să nu uit… trebuie și un prezentator/host care să aibă replică, să fie carismatic, să fie plăcut, insinuant, cu umor, autoironic. Deștept foc. Care să știe cu ele. Și bineprimit de public. Știi tu pe cineva acum, cu datele-astea? Pe bune?… Zi-mi și mie, hai să vorbim în josul paginii…”, a scris acesta pe contul personal de Facebook.
 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1