Mircea Badea a depus plângere penală împotriva falsei alarme de pe Biziday: "A fost un pericol pentru ordinea publică"

mircea_badea.jpg

mircea badea
Mircea Badea, iritat de succesul lui Klaus Iohannis
Foto: captură foto/Antena 3

Mircea Badea a scris pe blogul său că a trimis pein e-mail o plângere penală la Ministerul Public în cazul falsei alarme a aplicației Biziday care a anunțat vineri, 3 martie, producerea unui cutremur de 10 grade.

Prezentatorul Tv a argumentat că a trimis o plângere penală prin e-mail pentru că „există acest model de succes al sesizării procurorilor prin mail, brevetat de Sebastian Ghiță în cazul Realitatea”.

Iată ce a scris Mircea Badea în mesajul trimis Ministerului Public, așa cum apare pe Pagina de Media: „A apărut astfel un sentiment de panică teribilă la foarte mulți cetățeni care au primit această informație falsă. Prin intensitatea sentimentului de panică și prin dimensiunea răspândirii acestuia consider că ne aflăm în prezența unui pericol pentru ordinea publică.”

Răspunsul lui Moise Guran față de plângerea penală a lui Mircea Badea:

„Un cetățean (utilizator sau nu al aplicației Biziday, nu e clar) susține că a făcut o plângere penală e ok, asta urma să fac și eu, chiar dacă nu pe email. Dacă cetățeanul respectiv dorea doar mai multe sharuri, uite îl ajut, nu contează. Procurorii vor începe bineînțeles o urmărire penală în rem, pentru a determina dacă cineva a încercat să pună în pericol securitatea publică. Noul Cod Penal Art. 404 – Comunicarea de informații false, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin acestea se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani”, a sfris Moise Guran pe pagina sa de Facebook.

Loading...

Citește și