Minculescu şi Dumitrescu s-au dat reciproc în judecată

Nu mai e cale de întoarcere. Scandalul dintre Nelu Dumitrescu, fondatorul trupei Iris, şi Cristi Minculescu se va tranşa doar la tribunal. Toboşarul s-a plâns în instanţă că Minculescu foloseşte numele Iris, deşi a plecat din trupă, iar solistul contestă în faţa judecătorilor faptul că fostul lui coleg ar deţine, de drept, marca şi titulatura Iris.

La 40 de ani de la naşterea trupei Iris, fondatorul acesteia, Nelu Dumitrescu (62 de ani), duce un război cu fostul solist, Cristi Minculescu (58 de ani), care a plecat din formaţie, dar cântă în continuare sub “umbrela” ei. În 2005 au mai trecut o dată prin această problemă, când un alt impresar a încercat să le înregistreze numele şi apoi să-l folosească.

„E adevărat ce s-a întâmplat atunci, iar acum trupa noastră e din nou în impas. La sfârşitul lui august, Cristi Minculescu a plecat din trupă împreună cu Valter Popa şi cu Doru Borobeică şi au început să folosescă numele Iris fără voia noastră. Nu au dreptul acesta, Minculescu are ca marcă numele lui, dar ştie că nu face nici un ban cu el. Au continuat cu ostentaţie să folosească numele nostru şi i-am dat în judecată. Momentan nu s-a fixat încă primul termen în proces, dar cert este că ei nu au dreptul să folosească numele trupei Iris. Instanţa va demonstra asta. Cristi Minculescu ştie că a pierdut procentele pe care le câştiga pe vremea când era în trupă şi acum îi este greu. Deşi a fost notificat să înceteze să folosească numele Iris, el tot face acest lucru”, ne-au povestit apropiaţii lui Nelu Dumitrescu.

În plus, şi Cristi Minculescu şi ceilalţi doi colegi ai lui l-au dat în judecată pe fondatorul trupei, Nelu Dumitrescu, contestând faptul că acesta ar deţine marca şi numele Iris. „Este adevărat! Eu sunt deţinătorul de marcă şi vreau să ajungă mai departe, la fiul meu. Atât vă pot spune. Ei încalcă legea”, ne-a spus Nelu Dumitrescu, fondatorul trupei Iris.  

loading...
Loading...

Citește și

  • Cristi Minculescu, Iris, ruptura, scandal, destramare, Doru Borobeica, Valter Popa, Nelu Dumitrescu

    În vară, la puțin timp după ce a susținut un concert la Arenele Romane, pe 15 iunie, trupa Iris avea să-și șocheze fanii cu vestea că se destramă după 4 decenii. Toboșarul Nelu Dumitrescu a anunțat că, începând cu 26 august, Cristi Minculescu (58 de ani), Valter Popa și Doru Borobeică vor pleca pe drumuri separate. Au urmat acuzații grave, pe care Minculescu le-a încasat în tăcere, însă acum a venit momentul să își spună povestea, într-un interviu exclusiv pentru Click!.

  • ”Prietenul la nevoie se cunoaşte” este o vorbă din popor, iar Nelu Dumitrescu (62 de ani), liderul trupei Iris, a simţit, pe propria-i piele, gustul amar al trădării. Într-un interviu acordat pentru Click!, artistul ne-a vorbit despre Cristi Minculescu (58 de ani), solistul care a părăsit trupa Iris în urmă cu o lună, exact în perioada în care Nelu se lupta pe patul de spital cu cancerul limfatic.