Mii de oameni au plâns la căpătâiul lui Aurelian Preda!

aurelian_preda_.jpg

Aurelian a murit la 47 de ani
foto: arhiva personală

Trista poveste de viață a regretatului solist de muzică populară Aurelian Preda a înduioșat o țară întreagă, astfel că mii de persoane au venit vineri (30 septembrie) la Capela Cimitirului Bellu, unde este depus trupul neînsuflețit, pentru a depune coroane și a aprinde lumânări.

Artistul, care a încetat din viață la numai 47 de ani, după ce a pierdut bătălia cu cancerul, va fi înmormântat mâiine, la Mănăstirea Dervent.

Curtea cimitirului Bellu a devenit vineri neîncăpătoare pentru cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu solistului de muzică populară Aurelian Preda, care a încetat din viață marți seară, într-un spital din Viena, la șapte ani după ce a fost diagnosticat cu anevrism, dar și cu cancer de colon.

img_0101.jpg

foto: Blitz

Lumea, îmbrăcată în haine cernite, a adus buchete de flori și lumânări, regretând decesul prematur al artistului care de atâtea ori le-a înveselit viața cu melodiile sale de petrecere: ”Sărăcul, s-a dus prea repede”, ”L-a iubit Dumnezeu și l-a luat la el”, spuneau ei.

img_0126.jpg

Cimitirul Bellu a devenit neîncăpător
foto: Blitz

img_0089.jpg

foto: Blitz

Aurelian s-a luptat cu boala, însă, în ultimele luni de viață, ajunsese să se resemneze cu soarta: ”Sunt pregătit să mor, consider boala un dar de la Dumnezeu”. Aurelian va fi înmormântat mâine, la Mănăstirea Dervent, situată în satul Galișa, județul Constanța, unde, de altfel, era mai mereu era văzut de credincioși cântând la strană.

Reporterii Click! au intrat în posesia unei fotografii în care solistul, aflat la slujbele de duminică, își punea vocea în slujba lui Dumnezeu. La acest lăcaj de cult, locul în care artistul și-a dorit să-și doarmă somnul de veci, credincioșii susțin că se întâmplă minuni, și că din pământ răsar cruci care nu sunt puse de mână omenească. Una se află chiar în interiorul Paraclisului, unde mulți se roagă pentru pentru sănătate, iar o alta se află afară, în curte, la care oamenii se roagă pentru sănătatea animalelor din ogradă. Mulți bolnavi susțin că, prin rugăciune și prin simpla atingere a crucii, s-au vindecat. În timpul stareţului Anastasie Negară (1931-1932) s-au ţinut aici dosare întregi cu  mărturiile celor vindecaţi aici, însă au fost distruse în anii comunismului.

Mesaj dureros al fiicei

Fiica lui, Ana Maria Rosa, a scris un mesaj sfâșietor pe Facebook: ”
"Tatăl meu..tati meu frumos, te-am iubit, te iubesc și o sa te iubesc toată viața mea ! Știu că acolo unde ești îți este mai bine, așa că tot ce îmi rămâne de făcut este să mă rog pentru tine și să fac ceea ce tu din totdeauna ți-ai dorit să fac! Îmi este foarte dor de tine și acesta este începutul unei noi vieti pentru mine, dar știu că ești acolo sus mă veghezi și îmi ești înger păzitor! Dumnezeu să îl odihnească în pace pe tatăl meu".

 

Loading...
 
 

Citește și