Mihai Șora îi ia apărarea Irinei Rimes: «Ce suflet ai să batjocorești un copil talentat și inteligent»

86729457_807593699715889_2503298615909285888_n.jpg

Mihai Șora îi ia apărarea Irinei Rimes, după ce a fost criticată că nu este demnă de a fi ambasadoarea zilei Braâncuși
Foto Instagram

Irina Rimes a creat multă controversă în presă, după ce a devenit ambasadoarea zilei «Brâncuși», și deși părerile au fost împărțite cu privire la acest subiect, unele dintre vedete nefiind de acord ca artista din Moldova să primească acest titlu, Mihai Șora este total împotriva replicilor jignitoare și a criticii de genul acesta.

Irina Rimes va fi ambasadoarea «Zilei Brâncuși», și deși a declarat că nu se consideră cea mai bună alegere, că ar exista alte persoane care ar fi meritat poziție, ea va face tot ce-i stă în putere pentru a se ridica la nivelul așteptărilor fanilor, Oana Roman și nu numai i-au administrat mai multe jigniri. 

Mihai Șora îi ia apărarea Irinei Rimes în acest scandal

Celbrul filosof român, Mihai Șora, a publicat un mesaj pe rețelele de socializare, unde i-a luat apărarea artistei care a făcut furori la radio de câțiva ani. El a pus toate jignirile primite de Irina Rimes în mediul online și nu numai pe seama frustrărilor sau a neajunsurilor celor care și-au dat cu părerea, Oana Roman fiind una dintre ele. 

„Pun rămășag că agitații „brâncușologi“ apăruți peste noapte sunt aceiași care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului. Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent, scoțând din tastatură, la suprafața ecranului tău, frustrări, eșecuri personale, infirmități morale…Am spus deja: copilul Irina are timp să învețe câte în Lună și în stele despre Brâncuși: va învăța din mers, odată cu alți copii, cu cei care o prețuiesc și cresc alături de dumneaei. Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuși, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cântecul acela cu siguranță va fi mai viu și mai coerent decât niște exegeze absurde ori insipide”, a scris Mihai Șora pe contul său de Facebook.

Oana Roman, atac dur la adresa Irinei Rimes

Fiica lui Petre Roman i-a adresat cuvinte foarte grele artistei care a devenit cunoscută după ce a lansat piesa «Visele». Irina Rimes este incultă din punctul de vedere al Oanei Roman, iar pe lângă această afirmație, ea a mai spus despre jurata de la Vocea României că nu o ajută mintea, mai precis: «Nu o duce capul deloc», a scris ea pe rețelele de socializare. 

Într-o postare de pe Instagram, vedeta a mărturisit că Irina Rimes, noua senzație a muzicii românești, cea care a «educat» într-o măsură industira muzicală din România, nu ar fi demnă de acest titlu și că ar fi foarte incultă. 

Pentru a se apăra, Oana a mai publicat un mesaj pe Facebook unde a citat un academician care a vorbit despre evoluție și despre democratizarea opiniei publice, demonstrând faptul că este o persoană asumată și fiecare are dreptul la propria gândire neângrădită de masa opiniilor publice. Astfel că, fosta prezentatoare tv își menține părerea despre calitățile intelectuale reduse ale Irinei Rimes. 

În secțiunea de comentarii, Irina Rimes a fost apărată de unii internauți prin mesaje precum: «Oricâte cunoștințe ai avea în legătură cu opera lui Brâncuși, nimic nu-ți dă dreptul să jignești. Modul agresiv și dur de a te exprima, nu demonstrează o educație demnă de cei enumerați mai sus!», i-a scris un internaut Oanei Roman. 

Vedeta s-a aprins imediat și a reacționat. «Am spus într-un comentariu pe pagina unei prietene care este părerea mea. Am spus că fata aia e incultă (n.r. Irina Rimes). Ăsta e un adevăr, nu o jignire. N-am spus că e urâtă sau grasă sau slabă sau strâmbă. Aia era o jignire. A spune despre cineva care incult nu e o jignire. E plin de inculți peste tot, dar ei nu sunt ambasadori ai celui mai mare sculptor al epocii moderne. Punct», a răspuns Oana. 

În continuare, Oana continuă să-și exprime punctul de vedere asupra inteligenței Irinei Rimes și a capacității sale de gândire și spune despre artistă că nu o duce capul. 

«Nu am spus că e proastă, ci că nu o duce capul. Îmi mențin afirmația. Când accepți să fii ambasador Brâncuși dar habar nu ai despre ce e vorba atunci îți asumi criticile celor care sunt profund revoltați de prestația jalnică. Punct».

 

Loading...

Citește și

  • irina rimes

    Irina Rimes a fost desemnată ambasador onorific al Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi” 2020, iar afirmațiile ei din timpul conferinței de presă au stârnit un val de reacții în mediul online. Solista, care este și jurat la emisiunea "Vocea României", de la PRO TV, a reacționat cu o postare pe contul ei de Facebook.

  • Cântăreaţa Irina Rimes, desemnată ambasadoarea Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi” 2020, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că este onorată să deţină acest titlu şi că, din această ipostază, este posibil să susţină demersul prin postări online. Din afirmaţiile făcute la întâlnirea cu presa a rezultat că Ministerul Culturii şi artista nu au stabilit o strategie clară cu privire la promovarea zilei dedicate lui Brâncuşi, iar ministrul Bogdan Gheorghiu are în vedere desemnarea de ambasadori pentru toate momentele importante viitoare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1