Mesajul Valentinei Pelinel pentru femeile trecute de 30 de ani

Pe 8 iunie a devenit mămică, acum Valentina Pelinel nu mai conteneşte să le povestească oamenilor din jur cât de minunat se simte în acest rol.

La 35 de ani şi primul copil, Valentina Pelinel le îndeamnă pe femeile trecute de 30 de ani să se grăbească să facă şi ele copii. Blonda este tare îngrijorată de faptul că a scăzut foarte mult rata natalităţii la români şi speră că le va putea convinge pe femeile nehotărâte prin mărturisirile ei despre cât de minunat şi de împlinită se simte de când a născut.

“Eu, cu siguranță, îmi mai doresc copii și cu îngrijorare trag un semnal de alarmă pentru toate femeile trecute de 30 de ani, pentru că, ar fi păcat să vrea să devină mame când e prea târziu.Iar uneori este nevoie de exemplul personal pentru a influența la rândul tău societatea”.

Un alt argument pe care ea îl aduce în lupta sa de a contribui la creşterea ratei natalităţii din România este acela al beneficiilor financiare oferite de statul român: “Încurajatoare sunt și noile reglementări care permit proaspetelor mămici să stea acasă cu bebelușii lor 2 ani și totuși să beneficieze de 85% din salariul din ultimii doi ani, precum și indemnizațiile care se acordă indiferent de numărul de copii, nu doar pentru primele 3 naşteri, aşa cum prevedea legea anterioară. În plus, prin legea 126/2014 mamele au fost amnistiate fiscal pentru debitele pe care le-au înregistrat ca urmare a calculării greșite a indemnizației. De asemenea din septembrie 2014 mamele pot să obțină și venituri suplimentare în anumite condiții.”, a scris ea într-un editorial pe siteul femeide10.ro.

pelinel_bebe.jpg

valentina pelinel, sarcina, copil, bebe valentina pelinel
Valentina Pelinel şi-a scos deja bebeluşul la plimbare, în aer liber
foto: arhiva personală

 

Loading...
 
 

Citește și