Melania Medeleanu atacă referendumul: «Locul unde oamenii sunt cel mai ușor de manipulat»

melania_medeleanu.jpg

Melania Medeleanu a atacat decizia de organizare a referendumului pentru modificarea Constituției
Foto Facebook

După ce Parlamentul a aprobat proiectul de lege potrivit căruia familia ar trebui redefinită în Constituția României, mai multe vedete autohtone au comentat acid la adresa referendumului ce va fi organizat în acest sens luna viitoare, pe 7 octombrie. Modificarea legislativă vizează schimbarea unei sintagme din definiția completă a familiei, din „uniunea dintre soți” în „uniunea dintre un bărbat și o femeie”, dorindu-se restricționarea prin lege a căsătoriilor între persoane de același sex.

Melania Medeleanu a criticat această inițiativă, explicând într-un mod ironic faptul că referendumul costă foarte mult, respectivii bani putând fi investiți în lucruri care contează cu adevărat, și anume medicamente pentru copiii bolnavi de cancer, autostrăzi sau școli. „Avem în sfârșit medicamente pentru copiii bolnavi de cancer. Avem în sfîrșit autostrăzi și școli la standarde europene. Nu mai e nevoie decât să redefinim în Constituție familia. Ne costă aproximativ 20 de milioane de euro. „Se merită”.  Mame singure, tați singuri, bunici care vă creșteți nepoții pentru că părinții lor muncesc pe brânci în depărtare, voi și pruncii voștri nu sunteți o familie. Dacă în 7 octombrie puțin peste 5 milioane de români vor decide să mearga la referendum ei vor hotărî de fapt nu că două persoane de același sex nu se pot căsători – prin lege, asta nu se poate nici acum – ci vor alege să ne întoarcem în peștera fricii, locul în care oamenii sunt cel mai ușor de dezbinat și de manipulat. De referendum stau acasă, la lumină”, a fost mesajul Melaniei Medeleanu. 

Referendumul vizează modificarea articolului 48, alineatul 1, în care se definește familia. În actuala sa formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei doresc ca definiţia să schimbe sintagma „soți” în cea de „bărbat și femeie”, pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoanele de acelaşi sex.

Subiectul refrendumului este unul extrem de controversat la ora actuală, multe persoane dorind să boicoteze proiectul legislativ, motivând că acesta îngrădește drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Totuși, există și persoane care susțin mișcarea, Coaliția Pentru Familie strângând în jur de trei milioane de semnături în acest sens. 

loading...
Loading...

Citește și

  • Melania medeleanu

    De câțiva ani, Melania Medeleanu, fosta prezentatoare de la Prima Tv, s-a implicat în lupta copiilor cu cancerul. Aceasta încearcă să le facă lupta mai ușoară, să le-o îndulcească, prin evenimentele marca MagiCAMP. Întâlnirea cu copiii afectați de teribila boală a făcut-o să ia și câteva decizii personale.

  • Luni (19 octombrie) cursanţii celei de-a 11-a serii a Şcolii de Televiziune “Tudor Vornicu” au făcut cunoştinţă cu profesorii lor, cei care le vor fi mentori în anul şcolar 2015 - 2016. Trainerii îi vor învăţa tainele televiziunii şi radioului şi îi vor ajuta să ajungă cei mai buni, indiferent că îşi doresc să devină prezentatori, producători, reporteri, operatori sau regizori.