Mărturia cutremurătoare a actriței care s-a călugărit: „La 17 ani am avut primul amor”

monica_fermo.jpg

monica fermo
Monica Fermo era una din blondele fatale ale scenei românești în anii '70
foto: captură

Monica Fermo a fost una dintre blondele fatale ale scenei teatrului românesc. În plină ascensiune profesională, celebra artistă a anilor ‘70 a hotărât să se dedice exclusiv bisericii, așa că a îmbrăcat haina monahală sub numele de maica Ecaterina.

Astăzi, la 63 de ani, Monica Fermo este o femeie liniștită și mulțumită cu decizia pe care a luat-o în legătură cu viața sa. Maica Ecaterina, așa cum a fost tunsă în monahism, s-a lepădat de cele lumești și trăiește în rugăciune la o mănăstire din Ierusalim.

În tinerețe, Monica Fermo a jucat la Teatrului Naţional din Bucureşti. Era blondă, cu ochii albaștri și devenise una dintre cele mai provocatoare prezenţe actoriceşti. Și totuși, Monica Fermo a renunţat la tot, la colaborarea cu TNB ca actor corp-ansamblu, la funcţia de secretară de platou în Buftea şi de asistent de regie în televiziune. S-a dedicat exclusiv ortodoxiei.

Au urmat 4 ani în care a fost paraclisier şi îngrijitor la două biserici din Bucureşti, pregătindu-și astfel calea pentru o viață dedicată lui Dumnezeu, în curățenie și rugăciune.

monica fermoZoom
Așa arată acum maica Ecaterina
foto: captură

 

”Îmi doream să stau ore întregi între icoane, în mirosul acela de tămâie şi să mă rog“, spunea Monica Fermo în urmă cu câțiva ani. Însă drumul pe care l-a parcurs până să afle calea spre mântuire nu a fost deloc ușor.  Maica Ecaterina povestește că s-a ”lepădat” de o viață care nu i-a făcut deloc cinste.  “Primii mei paşi în viaţă au fost în monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, la 17 ani am avut primul amor spiritual şi fizic şi, de acolo, totul s-a derulat cu o viteză extraordinară către hăul de nepătruns cu mintea”, a mai spus fosta actriță.

loading...

Citește și

  • Viaţa celebrei actriţe Valeria Seciu este demnă de scenariul unui roman. La 77 de ani, artista îşi duce bătrâneţile singură, după ce soţul ei, actorul Octavian Cotescu, s-a stins din viaţă, iar unicul lor fiu, Alexandru, a părăsit casa părintească pentru a îmbrăca hainele monahale.

  • dragos pâslaru

    Dragoş Pâslaru (66 de ani), cel care a făcut roluri memorabile în ”Pruncul, petrolul şi ardelenii” (1981) sau în “Drumeț în calea lupilor” (1988), a renunţat la actorie, în urmă cu 26 de ani. A devenit Părintele Valerian, la schitul Pătrunsa, din Arhiepiscopia Râmnicului. Decizia de a renunţa la cele lumeşti şi de a îmbrăca hainele monahale a luat-o în 1990, după Mineriada din Iunie, când a fost bătut cu bestialitate de mineri.