Marius Manole, turul Capitalei în scaun cu rotile: «Senzaţia e de pericol iminent!»

marius_manole_totul_pentru_dragoste.jpg

marius manole scaun cu rotile
Marius Manole a acceptat provocarea unei tinere cu dizabilităţi şi s-a deplasat cu un scaun cu rotile
foto: captură Antena 1

Persoanele cu dizabilităţi şi-au găsit un nou aliat. Cunoscutul actor Marius Manole a acceptat provocarea de a fi parte dintr-un experiment inedit, acela de a face turul Bucureștiului în scaun cu rotile, tocmai pentru a atrage atenția autorităților față de dificultățile cu care se confruntă cei care nu se pot deplasa pe propriile picioare.

În cadrul ediției de marţi a emisiunii ”Totul pentru dragoste”, prezentată de Mirela Vaida, la Antena 1, Lidia Leahu, o tânără care a aflat la vârsta de 14 ani că suferă de distrofie musculară și-a împărtășit drama prin care trece cu telespectatorii shiw-ului. Femeia a ajuns în scaun cu rotile de la o vârstă fragedă, a trecut prin perioade extrem de dificile, a intrat în depresie, dar a reușit de fiecare dată să se ridice și să o ia de la capăt.

lidia leahu scaun cu rotileZoom
Lidia Leahu suferă de distrofie musculară
Foto: arhivă personală

Acum, ea locuiește în Germania, pentru că viața ei este mai ușoară acolo, dar continuă să inițieze multe proiecte în România, cu speranța de a schimba percepția societății și a autorităților față de persoanele cu dizabilități. Una dintre aceste inițiative este cea în care îndeamnă persoanele publice să încerce să meargă prin propriul oraș în scaun cu rotile, pentru a vedea cât este de dificil. Actorul Marius Manole a acceptat să se supună acestui experiment de-a dreptul periculos pentru a-i face o surpriză Lidiei.

”Am mers în tot orașul, pe unde am putut, să vedem cât de ușor sau cât de greu le este unor oameni să treacă prin viață. Nu sunt multe instituții care au rampă. Bordurile înalte îţi fac accesul dificil, dacă nu chiar imposibil, la magazine, la farmacie. Nu am putut merge pe trotuar, pentru că trotuarul este ocupat de mașini, așa că a trebuit să merg pe carosabil, printre mașini. În București, în anul 2018, încă mai sunt stații de metrou în care persoanele cu dizabilități nu pot avea acces singure. Suntem obișnuiți să ne mirăm, să arătăm cu degetul, să criticăm. Dacă ieși din casă singur ești într-un continuu disconfort psihic, în permanență cu senzația unui pericol iminent”, a mărturisit Marius Manole după o zi în care a mers în scaun cu rotile prin București.

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Mircea Badea a avut câteva vorbe dure să le adreseze actorului Marius Manole şi solistului Tudor Chirilă. Marius nu a rezistat impulsului de replica, şi a publicat şi el pe contul său personal de Facebook, opinia personală asupra a ceea ce a declarat prezentatorul tv.

  • marius manole

    Actorul Marius Manole, devenit mai cunoscut publicului larg deodată cu participarea și câștigarea emisiunii “Uite cine dansează”, a fost invitatul Andreei Esca, la Europa FM, la emisiunea “La radio cu Andreea Esca”. Acesta a povestit despre omul Marius Manole și a dezvăluit lucruri știute, dar și nespuse despre viața lui.

  • marius manole si olesea miculea

    Marius Manole a câștigat "Uite cine dansează", dar nu singur, ci alături de partenera lui, Olesea Nespeac. Cei doi au făcut spectacol timp de 13 săptămâni și s-au ales cu marele trofeu și cu onoarea de a dona premiul de 100.000 de euro către Home and Hopes for Children, organizația care și-a propus înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul de familie.

  • Marius Manole a câștigat "Uite cine dansează" alături de partenera lui, Olesea Nespeac. Cei doi încântat juriul timp de 13 săptămâni și s-au ales cu onoarea de a dona premiul de 100.000 de euro către o organizație care și-a propus înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul de familie.