Marina Almăşan sărbătoreşte prin muncă Ziua Naţională! Ce şi-a propus să facă

646x404.jpg

Foto:Arhivă personală

Prezentatoarea emisiunii “Femei de 10, bărbaţi de 10” de la TVR 2, ne-a povestit, într-un scurt interviu, cum a sărbătorit în trecut şi cum petrece anul acesta de 1 Decembrie şi alături de cine. Marian Almăşan (57 de ani) are planuri mari pentru această sărbătoare dar şi amintiri pe care le-a depănat special pentru cititorii Click!

Click!: Cum petreci 1 Decembrie alături de familie? Aveți vreo tradiție?

Marina Almşan: Când copii erau mici, era obligatoriu să particip cu ei la parada militară! Mai ales Victoraș era pasionat de tehnica militară și țin minte că înghețam de frig, admirând tancuri, tunuri și avioane brăzdând cerul! Acum copiii au crescut, iar 1 Decembrie a devenit pentru mine un prilej de relaxare în familie, obligatoriu cu televizorul pornit! În acest fel pot, în sfârsit, admira parada militară... de la căldurică!

Click!: Cu ce ne vei surprinde anul acesta?

Marina: Poate o să râdeți, dar îmi scot și eu “ de la naftalină” stegulețul tricolor pe care-l păstrez pentru ocazii speciale, și-l pun undeva, la un loc vizibil, în living. Și din nou veți râde, poate, dacă vă voi spune că niciodată 1 Decembrie nu m-a prins fără vreo mâcare tradițională, gătită de mine pentru ai mei. Anul acesta mi-am propus să fac sarmale, iar asta și ca un antrenament pentru sărbătorile ce se apropie! 

Click!: Ce amintiri ai legate de această sărbătoare?

Marina: Am o amintire și încă consistentă! Acum mai mulți ani, am petrecut 1 decembrie în comunitatea românilor din Londra, unde am și prezentat o seară românească extrem de emoționantă. De ce spun, “emoționantă”? Pentru că românii de acolo au venit toți in costume populare (chiar și pruncii din brațele lor purtau ii!) , pentru că au cântat și jucat alături de artiștii veniți de la București, și au făcut-o cu atâta patimă și cu atâtea lacrimi în ochi, încât, fără să vreau, am primit poate cea mai cutremurătoare definiție a dorului de țară.

Click!: Ce înseamnă pentru tine 1 Decembrie și cum ți-ar plăcea să sărbătorim noi, românii, această zi?

Marina: Eu sunt ardeleancă, după tată și, se știe, ardelenii sunt extrem de patrioți, chiar oleacă nationaliști, așa că 1 Decembrie a fost dintotdeauna pentru mine o sărbătoare specială, chiar și în copilărie, când ea era NU Ziua Natională, ci Ziua Marii Uniri. Tatăl meu - istoric și jurnalist - mi-a vorbit, de mică, despre Marea Unire, despre eroii neamului, m-a învățat cântece naționale pe care și astăzi le fredonez, în taină, când sunt eu cu mine însămi. Din nefericire, patriotismul riscă să devină un sentiment desuet, în zilele noastre şi sper ca, măcar de Ziua Natională, românii să-și mobilizeze toate rezervele de dragoste de țară din sufletul lor și să încerce să acționeze în așa fel, încât țării lor să îi fie mai ușor și mai bine.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

Additional uncaught exception thrown while handling exception.

Original

Error: Call to undefined function module_list() in bootstrap_invoke_all() (line 1356 of /var/www/admin.click.ro/includes/bootstrap.inc).

Additional

RedisException: read error on connection to 172.17.0.1:6379 in Redis->auth() (line 18 of /var/www/admin.click.ro/sites/all/modules/contrib/redis/lib/Redis/Client/PhpRedis.php).


ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1