Marina Almășan: «N-am avut timp nici să respir la Seoul»

15-special-1.-4col-.jpg

În 7 zile, Marina Almăşan a făcut un adevărat maraton de vizitat obiective turistice ale capitalei Coreei de Sud

A văzut, a aflat şi a trăit în 7 zile cât alţii într-o lună. A vizitat o mulţime de obiective, a aflat istorie, a intervievat personalităţi, i s-a luat chiar ei un interviu, a fost la spectacole, a mers în excursii, a făcut inclusiv un curs de gătit. Şi multe, multe altele. Ce mai, prezentatoarea TVR Marina Almăşan ar putea scrie o carte despre experienţa ei în capitala Coreei de Sud. Deja s-a apucat...

“A început să-mi placă răsăritul. Am fost în China, în Japonia, acum am ajuns în Coreea de Sud”, spune, râzând, Marina Almăşan, proaspăt întoarsă dintr-o vacanţă la Seoul. A ajuns acolo la invitaţia Serviciului de Cultură şi Informaţii al Guvernului sud-coreean, pentru realizarea unor documentare de promovare turistică. Alături de ea au fost un cameraman şi fiul ei, Victor (20 de ani), pe post de fotograf. Nu s-au relaxat o secundă. Încă din prima zi a început nebunia. “Plecam de la hotel dimineaţa la 9 şi ne mai întorceam seara la 9. În tot acest timp, am vizitat obiective turistice, am intervievat designeri celebri, actori de top, vedete K-pop, am făcut croaziere pe râul Han, ne-am plimbat cu ricşa, am urcat pe cele mai înalte turnuri din Coreea, într-o zi am fost într-un parc de distracţii, am vizitat Cartierele generale Samsung şi Hyunday, am degustat cele mai inedite bucate tradiţionale coreene, ba chiar am parcurs un curs de gătit mâncare tradiţională coreană. Seara, când ajungeam în cameră, scriam pentru site-ul meu, femeide10.ro.

Nu am avut timp nici să respir în această vacanţă”, ne povesteşte Marina.
Primele două zile au fost mai grele. Drumul lung de 13 ore cu avionul, acomodarea cu noul fus orar, dar şi un pârdalnic de muson le-a cam dat dureri de cap. “Am nimerit în plin anotimp al musonului. Două zile a plouat cu găleata, afară fiind foarte cald, peste 30 de grade Celsius”, povesteşte ea. Dar a rămas plăcut impresio­nată de tot ce a văzut. Seoul e un oraş al viitorului, e patria tehnologiei şi tot acest modernism se îmbină perfect cu imobilele vechi, cu templele budhiste, cartierele tradiţionale de acum 100 de ani. Oamenii foarte calzi, amabili, politicoşi, se înclină în faţa ta non-stop, fapt care te face şi pe tine să le răspunzi la fel. “M-am alesc cu febră musculară de la câte plecăciuni am făcut. Cred că ajungeam la cel puţin 50 pe zi”.
În toată această alergătură, prezentatoarea TVR a avut puţin timp şi de shopping. Şi-a cumpărat evantaie, brelocuri, tricouri şi cosmetice din producţie locală. “80% din comerţul pe care l-am văzut eu era reprezentat de produse pentru îngrijirea feţei. Găseai ce nu visai – creme cu aloe, cu extract de melc, cu ginseg, tot felul de măşti, produse exfoliante…”.
S-a întors în ţară obosită, dar fericită şi încărcată cu amintiri, poveşti frumoase, reportaje. S-a hotărât să scrie un nou jurnal de călătorie, fiind deja la a cincea publicaţie de acest fel. “Cartea intenţionez să o lansez în toamnă, în ajunul Zilei Naţionale a Republicii Coreea”, promite vedeta tv.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1