Maria Ciobanu a schimbat prefixul pe scenă

18-foto-1-7-col.jpg

Maria Ciobanu este una dintre cele mai frumoase artiste de folclor
Citeste tot despre: 

A devenit o tradiţie ca de ziua ei să se afle pe scenă. Ieri, la împlinirea vârstei de 80 de ani, Maria Ciobanu s-a serbat cu toată familia sa, alături de care a cântat într-un concert aniversar de zile mari. În Otopeni, au venit 3.500 de persoane să o aplaude şi să-i ureze ”la mulţi ani” artistei.

În cei 56 de ani de carieră a încântat aproape întreg mapamondul cu glasul cu care a fost înzestrată şi pentru care a fost supranumită ”Ciocârlia cântecului popular românesc”.

 

Ieri, când a împlinit opt decenii de viaţă, în semn de respect pentru publicul care a adorat-o, Maria Ciobanu a cântat din nou. La orele 21.00, îmbrăcată în port popular, aceasta a urcat pe scena din Piaţa Primăriei Otopeni, în cadrul ”Festivalului Folcloric de Artă şi Tradiţie Populară Românească”.

18-foto-2-2-col.jpg

În 2006, alături de regretatul Ion Dolănescu şi fiul lor, Ionuţ

 

Nu a fost singură, ci alături de toată familia sa: fiicele Leontina Văduva şi Camelia Ciobanu Filip, dar şi de mezinul Ionuţ şi soţia acestuia, Doiniţa. Toţi cei cinci, acompaniaţi de Orchestra “Marin Alexandru”, au făcut un spectacol de zile mari.

18-foto-3-2-col.jpg

Cu cei trei nepoţi, Vlad, Maria şi Iancu

 

Am putea spune că au cântat mai mult de drag, căci de bani nu duc lipsă şi nici nu au luat “cu găleata” după acest show. Se ştie că Maria Ciobanu are un tarif de 1.500 de euro pe reprezentaţie, iar fiul Ionuţ şi nora Doiniţa cântă la pachet pe 2.500 de euro. Asta înseamnă 4.000 de euro, fără să calculăm însă şi onorariile fiicelor Mariei Ciobanu, Leontina Văduva şi Camelia Ciobanu.

18-foto-4-2-col.jpg

Când nu e pe scenă preferă să se îmbrace lejer

 

Şi, dacă ar fi să-l cităm pe Ionuţ Dolănescu, mama lui nu cântă neapărat pentru bani, ci de drag şi din respect pentru fanii săi. Este iubită, aşa că aproape 3.500 de oameni au  venit să o aplaude şi să-i ureze live ”la mulţi ani”. Însuşi directorul festivalului a fost de faţă. ”Este absolut admirabil ce face dânsa. Maria Ciobanu e un exemplu, pe care ar trebui să-l urmeze toţi artişti. Cântă live cu orchestra şi e o mare bucurie pentru noi că va fi toată familia pe scenă. Ea spunea mai demult că s-ar retrage, însă iubirea pentru folclor o ţine pe scenă. E o onoare pentru noi. Festivalul se află la a 16-a ediţie, iar o dată la 2-3 ani doamna Ciobanu e prezentă pe scena noastră”, a declarat pentru Click!  Marian Ghenea, directorul Centrului Cultural Otopeni ”Ion Manu”. “Maria Ciobanu nu este singura artistă care activează la 80 de ani. Nu o duc eu pe mama la concerte, ci vrea ea să meargă pentru că publicul o iubeşte. Toţi mă sună şi îmi spun că vor să ne vadă cântând”, ne-a spus şi Ionuţ Dolănescu.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1