Marcel Pavel: Melodia lui Trăistariu seamănă cu cea a suedezei Loreen

mihai_traistariu_tornero.jpg

mihai traistariu
În 2006, Mihai Trăistariu a adus României locul 4 şi 172 de puncte la Eurovision, cele mai multe din istoria participărilor noastre
Foto: Youtube

Marcel Pavel, care în trecut ne-a reprezentat țara la Eurovision alături de Monica Anghel, a analizat pentru Click! piesele care se luptă pentru un loc la ediția din acest an a competiției internaționale, ce va avea loc în luna mai la Stockholm.

Marcel Pavel este de părere că Mihai Trăistariu, care în acest an s-a înscris la concursul Eurovision 2016 cu piesa ”Paradisio” are șanse să se califice, însă a făcut câteva observații.

marcel pavelZoom
Marcel Pavel a reprezentat România la Eurovision alături de Monica Anghel
Foto: arhiva personală

”Partea orchestrală din primele măsuri are puțin din piesa lui Loreen (câștigătoarea Eurovision 2012 cu piesa ”Euphoria” – n. r.). Ceea ce îi aduce un dezavantaj, zic eu... Mi-ar fi plăcut să îl ascult la justa lui valoare vocală, el abuzând de vocea de cap și de falset (registrul cel mai înalt al vocii masculine ). Dar piesa lui Mihai se numără printre piesele care ar avea șanse la ediția aceasta”, susține Marcel Pavel.

loreen eurovisionZoom
Loreen a câştigat Eurovision în anul 2012
Foto: AP

Piesa ”Let It Shine”, scrisă de Cristi Faur pentru băieții de la Dream Walkers, are de asemenea șanse să intre în primele locuri la ediția Eurovision România 2016, ce se va desfășura la începutul lunii martie la Baia Mare. ”Piesa nu e rea, este bine gândită din toate punctele de vedere și este potrivită pentru acest gen de festival”, a spus Marcel Pavel.  

dream walkersZoom
Dream Walkers mizează pe o compoziţie a lui Cristi Faur la Eurovision România 2016
Foto: arhiva personală

Interpretul nostru mai spune că și melodia interpretată de Ovidiu Anton este nimerită pentru concursul Eurovision. ”Interpretare bună, voce bună, merge de Eurovision. Mi-a plăcut în mod special și ar merita să fie între primele trei piese din clasamentul de la Baia Mare”, a declarat Marcel Pavel pentru Click!.

ovidiu antonZoom
Ovidiu Anton revine la Eurovision, după ce a participat şi în 2015
Foto: TVR
 

În ce-o privește pe Irina Baianț, Marcel Pavel se aștepta ca aceasta să aibă mai multe intervenții pe genul liric, decât pop. Irina Baianț concurează în acest an la Eurovision alături de Doru Todoruț cu melodia ”The Voice”.

doru todorut irina baiantZoom
Doru Todoruţ şi Irina Baianţ fac echipă pentru Seelecţia Naţională Eurovision România 2016
Foto: TVR

”Îmi pare rău că Irina nu a cântat mai mult gen liric. Ar fi trebuit să folosească mai mult vocea lirică pe care o are și o face la un nivel bun. Este un melanj între pop și clasic. Cred că s-ar fi bucurat de un succes și mai mare dacă și-ar fi arătat veleitățile vocale, pentru că are de unde. Partitura pentru ea ca soprană ar fi fost mai potrivită. Are doar două intervenții pe voce de operă”, a afirmat interpretul.

Voci bune, dar cântece incompatibile cu Eurovision

Marcel Pavel susține că în competiția, care se va desfășura în acest an la Baia Mare sunt multe piese și voci bune, precum Florena, Vanotek sau Irina Popa, însă crede că multe dintre acestea nu sunt potrivite competiţiei. Și Irina Popa are o voce bună, dar melodia pe care o interpretează nu e de nivelul Eurovision”, a punctat Marcel Pavel.

Totuși, interpretul crede că unii dintre concurenți s-au înscris doar pentru a-și face cunoscute melodiile. ”Multe din piesele prezentate au fost înscrise în speranța că se vor lansa la faza națională a competiției, cu speranța de a se face cunoscute publicului larg și că, piesele vor avea șansa să intre pe Radio”, a observat Marcel.

Marcel Pavel a reprezentat România la concursul Eurovision de la Tallinn, Estonia, în anul 2002, alături de Monica Anghel cu piesa lui Ionel Tudor, ”Tell me why?”. Cei doi artiști au ieșit pe locul 9, aducând pentru prima dată România în primii 10, la Eurovision.  

 Mihai Trăistariu ne-a reprezentat țara la Atena în anul 2006, cu piesa ”Tornero” a lui Eduard Cârcotă. A ieșit pe locul 4 și a adus cele mai multe puncte României din istoria participării țării noastre la Eurovision: 172. A mai avut și alte încercări de a concura la concursul Eurovision internațional, dar nu i-a ieșit.

Loreen - "Euphoria" (videoclip oficial)

loading...
Loading...

Citește și

  • Cele două show-uri ale Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 vor putea fi urmărite în direct de la Baia Mare, la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+, vineri, 4 martie şi duminică, 6 martie.

  • Joi (11 februarie) au fost anunţate cele 12 melodii finaliste care vor intra în Selecţia Naţională Eurovision 2016. În cursă, au fost înscrise 94 de piese, din care juriul a ales doar 12 . Câştigătoarea selecţiei naţionale va ajunge pe scena de la Stockholm,.

  • La selecţia pentru Eurovision din acest an au fost înscrise până în acest moment aproape 90 de piese. Vedete autohtone, dar şi compozitori din Germania, Spania, Statele Unite, Polonia speră să reprezinte România la concursul de la Stockholm, din luna mai 2016.

  • mihai traistariu eurovision

    Mihai Trăistariu (39 de ani) este unul dintre artiștii români care a reușit să ajungă pe scena concursului Eurovision. În anul 2006, a plasat România pe locul al patrulea cu melodia „Tornero”. Tot el este cel care a criticat dur prestația trupei „Voltaj” la ediția de anul trecut a concursului muzical.

  • Gata, nu mai poate da înapoi! Luni (25 ianuarie), Mihai Trăistariu (39 de ani) s-a înscris în cursa pentru Eurovision cu piesa în care a investit 15.000 de euro.

  • mihai_traistariu

    Vâlva creată în jurul calităţii clipului piesei „Paradisio” nu l-a afectat câtuşi de puţin pe Mihai Trăistariu (39 de ani). Totuşi, pentru liniştea tuturor, Mihai a anunţat că va reface videoclipul cu bucluc.