Mama Zina, lăsată fără pensie după ce a fost abandonată de fiul ei

zina12-bd-3.jpg

Ion Cassian are grijă ca fostei creatoare de modă să nu-i lipsească nimic
Citeste tot despre: 

Bătrâneţe, haine grele! Celebra vorbă din popor se potriveşte de minune în cazul Zinei Dumitrescu, fosta creatoare de modă fiind, la 80 de ani, datoare vândută la azilul în care îşi duce traiul. Mai nou, pentru a-şi recupera din pagubă, patronul amplasamentului din Ghermăneşti a decis, împreună cu „Mama Zina”, să facă demersuri pentru ca pensia femeii să nu mai fie încasată de fiul creatoarei de modă.

Ar trebui să aibă bătrâneţi liniştite, dar zilele îi sunt tulburate de problemele financiare. Şi nu din cauza ei, ci a fiului Cătălin Negreanu, care ar fi trebuit să aibă grijă să achite la timp taxa de la azil, cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei. Aceasta variază în funcţie de tratamentul medicamentos şi nevoile pacientului. De mai bine de un an, fiul ei n-a mai dat nici un semn de viaţă. În plus, a uitat să plătească suma lunară către Ion Cassian, patronul casei de bătrâni din Ghermăneşti, Ilfov. În tot acest timp, datoria a ajuns la 7.000 de euro. Chiar dacă Gigi Becali, Cristian Ţânţăreanu şi alţi prieteni s-au oferit să o ajute pe Zina, suma nu “s-a stins”. Prin urmare, Cassian, pentru că n-a putut să ia legătura sub nici o formă cu fiul femeii, a decis să pună în aplicare altă metodă. Evident, cu acordul “Mamei Zina”.

zina22-bd-2.jpg

Aici îşi duce Zina Dumitrescu bătrâneţile din 2011. Azilul se află la Ghermăneşti, Ilfov

 

„M-am sfătuit cu persoane specializate în acest domeniu şi urmează să fac demersurile pentru ca pensia Zinei Dumitrescu (n.r. - circa 1.300 de lei) să vină direct la azil. Voi face zilele următoare o cerere către Casa de Pensii, pentru că fiul ei nu mai dă nici un semn. Pensia «Mamei Zina» ar acoperi jumătate din cheltuielile de la azil”, a declarat Ion Cassian, pentru Click! Deunăzi, acesta ne-a explicat cum s-a ajuns la această datorie. ”Problemele au apărut în urmă cu un an. Fiul Zinei nu a mai plătit deloc. Nu doar că nu a mai plătit, dar şi-a închis şi telefonul şi nu am mai avut cum să dăm de el. Nici măcar prin prieteni sau cunoştinţe nu am reuşit să-l găsim. Sincer să vă spun, habar nu am dacă a fost plecat din ţară, cert este că nici mama lui nu l-a mai văzut. Cât despre azil, taxa nu a mai fost plătită din vara trecută. În total sunt vreo 300 de milioane de lei vechi datorie. Eu nu mă refer aici doar la cazare, au fost şi alte costuri, tratamente, medici, pastile, pe care mi le-am asumat eu. Cert este că şi înainte, când Cătălin o vizita pe Zina, ce-i drept destul de rar, au fost probleme, pentru că plătea greu, întârzia în fiecare lună cu banii. Mama Zina are pensie, însă o primeşte Cătălin. Au fost situaţii când trebuia să-l informăm despre starea ei de sănătate ori ea voia să vorbească cu fiul ei, şi nu ştiam ce să-i spunem. Am încercat de fiecare dată să o menajăm, ca să nu-şi facă griji”, a declarat Ion Cassian, patronul azilului.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Zina Dumitrescu, supranumită şi „doamna modei româneşti”, va împlini 80 de ani pe 16 iunie. Deşi îşi duce bătrâneţile într-un azil, „copiii” ei de suflet nu au uitat-o şi pun la cale un eveniment de pomină pentru ea.

  • A fost emblema modei româneşti şi ”mamă” pentru multe manechine, însă acum, Zina Dumitrescu e a nimănui. Se pare că femeia a fost abandonată şi de unicul său fiu, Cătălin Negreanu, care nu doar că nu i-a mai dat nici un telefon, dar a lăsat-o şi cu datorii de 7.000 de euro la azilul în care îşi duce bătrâneţile.

  • Zina Dumitrescu (79 de ani) a aşteptat în zadar, de Paşte, să-şi vadă unicul fiu. Din păcate, Cătălin Negreanu nu şi-a mai vizitat mama de luni bune, a lăsat-o la azil înglodată în datorii, iar de Sărbători nu i-a dat nici măcar un telefon.

  • De mai bine de o lună, Ion, tatăl lui Irinel Columbeanu, se află la un azil de lux din Snagov. Acesta este coleg cu Zina Dumitrescu şi s-a integrat repede în colectiv. În plus, programul şi atmosfera veselă i-au descreţit fruntea bătrânelului.