Maia Morgenstern, amintiri de la debutul dificil în teatru: "Am căzut la examenul de admitere"

morgenstern.jpg

Maia este una dintre cele mai bune actriţe de teatru şi film din România
Citeste tot despre: 

Una dintre actriţele cameleonice ale României, care a bifat şi o carieră internaţională, a postat pe conturile sociale un mesaj în care povesteşte despre debutul dificil în teatru. Deşi are doar 58 de ani, Maia Morgenstern a adus vorba şi despre pensionare, după o muncă titanică, de peste 40 de ani.

Maia Morgenstern (58 de ani), care acum joacă în telenovela “Sacrificiul: Alegerea”, de la Antena 1, a postat pe conturile sociale un mesaj emoţionant: “Aştept pensia. E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani. Merit. Acum patruzeci de ani şi ceva, puţin ceva, am căzut la examenul de admitere la facultate. Facultatea de teatru: IATC. Eram 500 de fete pe 4 locuri. N-am intrat. Meritam. Să nu intru: un repertoriu nepotrivit. Sau dosar? În fine… Monolog aiurea şi poeziile. De forţă, de dragoste, populară, fabulă sau de comedie. Şi filozofică. Aveam 18 ani. Am intrat la «muncă», la Teatrul Evreiesc de Stat. Figurantă corp ansamblu - că n-aveam studii. Aveam 18 ani. Am dansat şi-am cântat şi-am învăţat din mers. Şi-am plâns un pic. Acum aştept pensia. Merit. Pensia vine pe numele tău adevărat. Pensie merit. Nu de merit. Merit pensia”. 

Maia Morgenstern (58 de ani) a bifat şi o carieră internaţională. Ea a interpretat-o pe Fecioara Maria, în pelicula ”The Passion of the Christ” / ”Patimile lui Hristos”, în 2004, în regia lui Mel Gibson. Actriţa a rememorat episodul întâlnirii cu marele actor şi regizor, într-un interviu pentru revista Kamikaze: “Directoarea de casting a lui Mel Gibson, Shaila Rubin, m-a văzut în filmul «A şaptea cameră», turnat în Polonia de regizoarea maghiară Márta Mészáros. Shaila mi-a dat un telefon, eu am recepţionat un mesaj pe robot. Mi-a zis că mă caută pentru un film. Un film? «Mel Gibson.» «Mel Gibson?!!!» Şi m-am dus la Roma fiind convinsă ca măcar să îl văd în carne şi oase. L-am văzut. Mi-a spus pentru ce rol. Şi gata”.

Celebra artistă are trei copii, iar acum doi ani s-a împăcat cu fostul soţ, actorul Claudiu Isodor.

Loading...