Magda Vasiliu răbufnește: ”Sunt vinovată. Ne merităm soarta”

magda.jpg

Magda Vasiliu nu-și găsește liniștea în Italia din cauza neregulilor din țară

Magda Vasiliu se află în Italia cu băiețelul ei de doar 8 ani, care suferă de cancer. Cu toate că nu se află în țară, prezentatoarea știrilor este la curent cu tot cese întâmplă la noi și pe zi ce trece este mai dezamăgită de sistemul după care funcționează România. La aflarea veștii că șeful CNAS, Marian Burcea a fost reținut de procurorii DNA, acuzat de decontări de servicii medicale fictive, Magda Vasiliu a răbufnit.

Magda Vasiliu luptă din greu alături de fiul ei pentru a se face bine. Aceasta a apelat la serviciile medicale italiene, însă urmărește cu interes ce se întâmplă în țara unde s-a născut și a crescut, România. În ultima perioada, știrista este din ce în ce mai vocală în ceea ce privesc problemele cu care țara se confruntă, dar mai ales la adresa celor de la conducerea statului, care se presupun că ne vor binele și că luptă pentru drepturile noastre.

După ce s-a confruntat cu multe probleme birocratice care nu îi dădeau voie să-și ia concediu medical pentru a fi alături de băiețelul ei, Magda a scos la lumină multe nereguli în ceea ce privește sistemul medical disfuncțional. La aflarea veștii că șeful CNAS, Marian Burcea, și alte 13 persoane au fost reținute de procurorii DNA, într-o anchetă ce vizează decontări de servicii medicale fictive, prezentatoarea a luat din nou cuvântul și și-a exprimat dezamăgirea pe pagina ei de Facebook.

”Milioane de euro… iar bolnavilor li se cer acte peste acte, avize, adeverințe etc etc deși nu cer nimic în plus față de ce li s-ar cuveni conform legilor… Cei care mă cunosc știu că sunt un om extrem de calm, pacifist chiar… Dar, în România, fără niște legi dure și fără pedepse crunte nu se mai poate face nimic! Nu cred că există un singur domeniu care să funcționeze în România… Trăim într- o îndobitocire permanentă, toleram situații umilitoare și așteptăm schimbări de oriunde altundeva, doar de la noi nu! În timp ce funcționari ai statului gândesc scheme și construiesc rețele prin care să se îmbogățeasca, bolnavii se chinuie, sunt umiliți și mor…Iar noi stam impasibili și sperăm să nu ni se întâmple noua…ei bine, se poate intampla oricui…O spun eu, care sunt la fel de vinovata ca toți ceilalti care tac sau au tacut….Educația nu functionează, infrastructură n-avem, sistemul de sănătate e la pământ, nu producem una de un leu , dar stăm liniștiți…iar dacă stam liniștiti, ne meritam soarta!”, a scris Magda Vasiliu pe contul de socializare.

Procurorii DNA au reţinut 14 persoane în dosarul decontărilor de servicii medicale la domiciliu, printre cei reţinuţi numărându-se şeful Case Naționale de Asigurări MEdicale (CNAS )Marian Burcea şi alţi membri ai conducerii, fostul şef al CASMB Lucian Bara, reprezentanţi ai unor societăţi prestatoare de servicii în domeniul medical, precum şi o avocată din Baroul Bucureşti. Potrivit procurorilor, dosarele de îngrijire la domiciliu erau distribuite în timp record cu ajutorul unor avocaţi specializaţi, în timp ce falşii bolnavi care figurau în acte imobilizaţi la pat au fost surprinşi spălând rufe. 
Potrivit legii, procedura de acordare a îngrijirilor medicale la domiciliu prevede ca pacientul să primească acest tip de servicii cu un alt ritm de periodicitate menţionat expres în decizie (zilnic, la 2 zile, la 3 zile), iar, cu ocazia fiecărei vizite a asistenţilor medicali la pacienţi, aceştia trebuie să valideze serviciile prestate cu cardul de sănătate al pacientului, astfel încât să rezulte clar data şi ora la care au fost acordate îngrijirile medicale. 

 

Loading...
 
 

Citește și