Magda Vasiliu, o nouă piedică din partea statului român: "Doamna ministru Carmen Dan, ce ar trebui să facem?"

magda_si_cosmin_stoian.png

foto
Magda Vasiliu și soțul ei se află în Italia, la tratament, cu copilul lor care suferă de cancer
Foto: Facebook

Prezentatoarea TV, Magda Vasiliu se lovește din nou de birocrația excesivă a statului român. De data aceasta, nu este vorba despre fiul său, bolnav de cancer, ci despre soțul Magdei.

Magda se află în Italia, alături de soțul ei, unde fiul lor beneficiază de tratament pentru boala necruțătoare cu care a fost diagnosticat în primăvara acestui an. Ea a dezvăluit, prin intermediul unui mesaj distribuit pe contul de Facebook, că se confruntă, încă o dată cu birocrația statului român, care îngreunează acțiunile celor care au nevoie de ajutor. 

”Doamna ministru Carmen Daniela Dan, cam ce ar trebui sa faca un cetatean aflat in urmatoarea situatie??? .Încă o minune a legislaţiei noastre ni s-a ivit azi în cale. Soţul meu, Cosmin Stoian, şi-a pierdut actele. Toate, aici, în Italia. Procură la ambasadă pentru ca cineva să-i poată obţine CI. Face poză, declară domiciliul, etc. La Bucureşti ni se spune că nu se poate face pentru că nu a fost depus certificatul de căsătorie în original. Acum, noi în Italia nu avem originalul. Ăla e pe undeva prin casă, la Bucureşti. Evident că n-avem cum să ajungem acasă. Cineva să ne spargă uşa şi să caute actul, greu de găsit...Întreb şi eu: Ce soluţii are statul meu pentru mine? Cum mă ajută statul? Nu mă ajută. Ba mai mult, îşi bate iar joc de mine şi de familia mea.”, a scris Magda pe Facebook.

Se luptă să obțină concediu medical de trei luni

Magda Vasiliu este copleșită de durere și neputință. Fiul ei în vârstă de șapte ani a fost diagnosticat cu cancer, iar prezentatoarea știrilor de la Prima TV se află cu el la tratament în Italia. Birocrația o împiedică să-și ia concediu medical pentru a fi alături de Vlad.

Pentru a putea lua concediu medical, Madga Vasiliu trebuie să prezinte Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti un tabel din care să reiasă că a fost internată alături de fiul ei. Ceea ce este imposibil, spune prezentatoarea, pentru că medicii italieni au venit acasă să îi facă analize şi să îl consulte după şedintele de chimioterapie, aşa cum prevede protocolul. Ea a mai povestit că nu are cum să se ducă la spitalul din Italia să ceară un astfel de document, pentru că nu aveau de ce să fie nici Vlad, nici ea ,internaţi. 

 

loading...