Magda Vasiliu, mesaj pentru Mugur Ciuvică: "Fiul meu e în scaun cu rotile de trei luni"

magda13-vedetete-2-col-magd.jpg

Magda Vasiliu speră ca medicii italieni să-l vindece pe Vlăduț

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Magda Vasiliu se află în Italia, unde fiul ei de şapte ani este tratat de cancer. Ea a povestit că nu poate să îşi ia concediu medical, pentru că legea din România o obligă să vină personal pentru a depune actele. Prezentatoarea a fost susţinută de toţi colegii din presă, însă reacţia unuia a lăsat-o nedumerită.

Magda Vasiliu a povestit pe contul său de Facebook că a urmărit emisiunile în care s-a discutat cazul ei, însă a fost dezamăgită de reacţia lui Mugur Ciuvică. Acesta a spus că fiul ei, Vlad, s-a descurca singur în spital şi nu are nevoie de un părinte lângă el. Prezentatoarea Prima TV a ţinut să explice că fiul ei e în scaun cu rotile şi că nu poate face nimic singur. Mai mult, toţi copii din spital au un părinte lângă el. Ea l-a sfătuit pe Mugur Ciuvică să citească legislaţia şi după să vorbească. 

„Azi mi-am făcut timp şi am urmărit emisiunile care au tratat cazul meu. Le mulţumesc colegilor pentru susţinere. Dar m-a frapat teribil atitudinea dlui Mugur Ciuvică. Eu l-am auzit spunând cu o degajare uluitoare ca Vlad s-ar putea descurca şi fără mine în spital, în Italia. În primul rand, conform legii italiene îmi e interzis să-mi las copilul singur în spital. În plus, din păcate, copilul meu nu s-a născut poliglot! E un copil de 7 ani şi jumătate care nu înţelege italiana şi nu se exprimă în italiană! Cum ar putea sta în spital singur? Cum??? La spitalul din Roma toţi copiii, până la 18 ani sunt permanent însoţiţi de părinţi! Dl Ciuvică ştie, de exemplu, că până la o intervenţie chirurgicală programată peste o lună, copilul meu nu are voie să stea în picioare sau să meargă? Copilul meu e în scaun cu rotile de trei luni de zile. Cum se duce la wc? Cum se spală? Cum îşi ia ligheanul ca să vomite după chimioterapie? La asta ar trebui să răspundă dl Ciuvică, însă înainte de asta ar trebui să pună mâna să citească legile din ţări civilizate! Iar celor care-şi dau cu părerea şi spun că se face chimioterapie şi în România şi că nu trebuia sa plec, le spun atât: Am plecat la îndemnul unor medici români, pe banii mei, cu un card european de sănătate la care am dreptul pentru că am cotizat! 

Înainte să vă daţi cu părerea, asiguraţi-vă că ştiţi despre ce vorbiţi!
Cât despre legile de la noi referitoare la cm pentru îngrijirea copilului bolnav, nu prea e nimic decent de spus ... Să-mi spună însă cei care au făcut actuala lege care e diferenţa între un copil de 6 ani şi 11 luni şi unul de 7 ani şi 2 zile. Eu n-o sesizez... Probabil nu mă duce capul... Pentru că o diferenţă trebuie să fie, una substanţială chiar, din moment ce legea din România îi tratează complet diferit!", a spus Magda Vasiliu. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5