Magda Vasiliu luptă pentru fiul ei: «Noi, românii, suntem la ani lumină de civilizație»

magda_vasiliu.jpg

Magda Vasiliu copil bolnav, birocratie sistem sanitar, masuri CNAS asigurari de sanatate
Magda Vasiliu a fost scandalizată de birocrația din sistemul sanitar românesc

Magda Vasiliu duce o luptă dublă din care vrea cu tot sufletul să iasă victorioasă: o luptă pentru viața fiului său, dar și cu sistemul medical de la noi, pe care îl simte și vede defect până în străfunduri.

Magda se află în Italia, unde fiul ei de opt ani este tratat de cancer. Ea a povestit în mai multe rânduri despre tratamentele și despre ajutorul medical pe care copilul ei le primesc în străinătate. Aceste lucruri au făcut-o să reflecteze la diferențele dintre sistemul de sănătate din Italia și cel din România și să le scoată în evidență.

Cea mai recentă întâmplare a pus-o în fața unei situații grele, pe care a depășit-o cu ajutorul medicilor. Fiul ei a trebuit să facă față unui diagnostic grav: aplazie medulară, o afecțiune determinată de scăderea cantitativă și funcțională a măduvei osoase producătoare de elemente ale sângelui. După o săptămână de chin, Vlad, băiețelul prezentatoarei de la Prima Tv, a reușit să depășească și acest obstacol.

magda.jpg

magda vasiliu copil bolnav
Magda Vasiliu se află cu soţul şi băieţelul ei de 7 ani, bolnav, în Italia, la tratament
foto: arhiva personală

"După o săptămână de stat în spital cu aplazie medulară gravă, am revenit cu bine acasă. Dar nu pot să nu mă gândesc la cum s-a acționat zilele astea pentru copilul meu.... Ajunși la camera de gardă cu febră mare, am fost preluați imediat. Vlad a fost supus tuturor analizelor și testelor posibile, după care a fost plasat într-o rezervă în care am stat singuri, o săptămână. Noaptea care a urmat internării a fost cumplită... Febra a ajuns la 39,6 .... Însă a venit dimineața când Vlad s-a trezit cu 36,8 și a cerut să mănânce... Nu știa că o noapte întreaga în jurul lui au roit cel puțin cinci medici și tot atâtea asistente... S-au urmat proceduri clare, nu au lipsit medicamentele și nici sângele pentru transfuzie... Zilele următoare Vlad a fost controlat permanent, monitorizat ca la terapie intensivă, cu analize repetate în fiecare dimineață... Asistentele i-au făcut mici cadouri, iar el le-a desenat și le-a povestit despre Moș Crăciun... Pentru personalul spitalului, eu nu eram decât încă o româncă venită cu copilul la tratament....dar aici nu contează cine ești... copilul trebuie să fie bine și atât... După această săptămână grea, nu pot decât să mă gândesc că noi, românii, suntem la ani lumină de civilizație, proceduri, condiții normale și conduită profesională decentă... Nu pot spune decât «Respect!» celor de la Bambino Gesu!"

magda13-vedetete-2-col-magd.jpg


Magda Vasiliu speră ca medicii italieni să-l vindece pe Vlăduț
Loading...

Citește și