Mădălin Voicu sare în apărarea lui Aimée Iacobescu, în scandalul UNITER

clipboard01.jpg

aimee iacobescu madalin voicu
Parlamentarul a găsit o soluție pentru scandalul Uniter
Foto: Mediafax/Arhiva Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Vicepreședintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților consideră că toți artiștii de elită trebuie să primească indemnizații de merit, fără ca locurile să fie limitate. Mădălin Voicu (63 de ani) susține suplimentarea fondurilor de la bugetul de stat. Parlamentarul crede că declarația președintelui UNITER (Uniunea Teatreală din România) „este o prostie”. Ion Caramitru (73 de ani) a spus că artiștii trebuie să aștepte să moară un coleg din listă pentru a primi indemnizație de merit.

Aimée Iacobescu (69 de ani) a ajuns în atenția presei în ultima lună, după ce a declarat că moare de foame cu pensia de 2.040 de lei. Actrița susține că toți banii se duc pe medicamente vitale și îi rămân doar 40 de lei pentru mâncare. Ultima speranță a artistei era UNITER, însă Ion Caramitru i-a spus să mai aștepte să moară din ceilalți actori care primesc îndemnizație. Mădălin Voicu este revoltat de ceea ce se întâmpla că marii actori de la noi. El consideră că tot ceea ce înseamnă artă și cultură trebuie recompensat.

Mădălin Voicu: „Fără liste preferențiale!”

„Oamenilor care lucrează în acest domeniu le trebuie talent şi anumite date ca să fie artişti pe scenă, indiferent că sunt muzicieni, actori, sculptori sau pictori. Indemnizaţiile de merit ar trebui oferite tuturor celor care s-au evidenţiat în timp şi care au demonstrat că merită mai mult decât primesc în prezent. Pentru noi, oamenii de cultură, e o ruşine să vedem că sunt oameni care ies la pensie cu 2.500 de lei după ce au stat o viaţă întreagă pe scenă şi au făcut cinste culturii româneşti”, a declarat Mădălin Voicu, pentru ziarul Ring.

Totodată, parlamentarul a propus o variantă pentru actorii care nu sunt mulțumiți de UNITER: Sper să existe o soluţie ca oamenii de cultură să nu mai aibă dispute pentru aceste indemnizaţii de merit. Cei care fac listele cu indemnizaţii de merit ar trebui să aibă în vedere, fiind tot oameni de cultură, că toţi merită acelaşi tratament. E vorba de oamenii care au demonstrat în timp, nu orice actoraş din provincie să fie evaluat ca un actor de la «Nottara», de la TNB sau de la «Bulandra». În general, toţi cei care au avut în timp performanţe în filme, în spectacole şi care, prin meseria lor, au demonstrat că merită atenţie ar trebui să fie remuneraţi la fel, nu cu liste preferenţiale”.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • aimee iacobescu artisti romani mizerie

  După 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Național București, actrița Aimée Iacobescu (69 de ani) trăiește în mizerie. Toată pensia ei se duce pe medicamente, îi mai rămân doar 40 de lei pentru plata facturilor și a mâncării. A ajuns pe culmile disperării și s-a hotărât să-și vândă toate obiectele de valoare din casă, în speranța că va strânge câțiva bani ca să trăiască.

 • aimee iacobescu

  Cu decenii în urmă, Aimée Iacobescu (69 de ani) era una dintre stelele filmului românesc. Astăzi, actriţa se zbate în sărăcie. Totuşi, speranţa a răsărit după ce povestea ei a ajuns în presa românească.

 • aimee iacobescu pensie bani saraca

  Aimée Iacobescu (69 de ani) a ajuns în centrul atenției după ce a povestit cum moare de foame cu pensia pe care o are. Actrița susține că ultima ei speranță ar fi fost Uniunea Teatrală din România, însă ajutorul a întârziat să apară. Președintele UNITER, Ion Caramitru (73 de ani), o contrazice. El susține că artista încasează lunar 3.487 de lei și că beneficiază și de pensia de urmaș a mamei sale.

 • Aimee Iacobescu a reacţionat după ce reprezentanţii UNITER (Uniunea Teatrală din România) au dat publicităţii un comunicat în care spuneau că actriţa are o pensie de 3.487 de lei. Actriţa de 69 de ani a explicat care sunt exact cheltuielile lunare şi cum se descurcă cu banii ea şi mama ei.

 • aimee iacobescu

  Aimée Iacobescu (69 de ani) a fost în atenția presei în ultimele zile după ce a declarat că moare de foame cu o pensie de 2.040 de lei, din care nu îi mai rămâne nimic deoarece trebuie să dea toți banii pe medicamente. Actrița spera să primească o îndemnizație de merit de la UNITER (Uniunea teatrală din Romania), însă aceasta a întârziat să apară. Mulți oameni au fost impresionați de povestea artistei și au făcut donații pentru a o ajuta.

 • aimee iacobescu draga olteanu matei

  Aimée Iacobescu (69 de ani) a ajuns în atenția publică după ce a mărturisit că moare de foame cu pensia de 2.040 de lei pe care o primește lunar. Foștii ei colegi de scenă au început să o critice aspru. Printre aceștia se numără Draga Olteanu Matei (82 de ani), care o critică dur pe Aimée, spunând că nu e de acord cu „văicăritul ei în piața publică”.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5