«M-am mutat cu tot cu pisici la Bacău!» Declarația-șoc făcută de actrița Anca Sigartău în exclusivitate pentru Click! VIDEO EXCLUSIV

anca_sigartau1.jpg

anca sigartau
Anca Sigartău s-a mutat cu tot cu motani la 48 de ani în Bacău
foto: Arhiva Personală

Gurile rele au făcut-o cu ou și cu oțet după ce a devenit directoarea Teatrului Municipal „Bacovia”. S-a luptat din greu cu drumurile dintre Capitală și Bacău o lungă perioadă de vreme. Actrița făcea naveta pe o distanță de 300 kilometri pentru a putea ajunge la serviciu. În cele din urmă, Anca Sigartău (48 de ani) a hotărât să se dedice în totalitate poziției pe care o deține.

După ce a fost intens criticată pentru poziția obținută la Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău, Anca Sigartău a făcut, în cele din urmă, marele pas. Actrița s-a mutat în orașul în care a obținut un post de conducere, pentru care concurau mai mulți băcăuani.

Anca Sigartău s-a mutat în Bacău cu tot cu motani

kiku-pitiku_si_misha.jpg

kiku pitiku misha anca sigartau
Ei sunt Kiku-Pitiku și Misha, motanii Ancăi Sigartău (48 de ani)
foto: Arhiva Personală

 

Prezența ei în Bacău a fost criticată multă vreme, iar actorii Teatrului Municipal „Bacovia” nu au privit cu ochi buni faptul că o bucureșteancă le-a luat de sub nas șefia teatrului. Cu toate acestea, recent, Anca a demonstrat că nu ascultă bârfele și s-a mutat: „M-am mutat în Bacău. Mi-am adus și cei doi motani, vă dați seama că în momentul ăsta chiar sunt mutată în Bacău. Și cu bicicletă și cu doi motani”, ne-a declarat ea, în cadrul unei conferințe de presă organizată cu ocazia „Festivalului Internațional de Artele Spectacolului Theaterstock”. În acest weekend, la Bacău, festivalul organizat la inițiativa actriței este în plină desfășurare. Întrebată dacă va rămâne definitiv aici, Anca s-a fâstâcit puțin și a declarat că nu s-a hotărât în această privință: „Nu știu ce se va întâmpla, habar n-am. Știu că am pornit un proiect, pentru că am găsit aici oameni după cum bine vedeți, importanți și cred că n-o să las lucrurile, le duc, cât voi putea”.

Evenimentele recente din Bacău și modul în care a fost primită prezența ei păreau menite să o sperie pe Anca și să o facă să plece. Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Întrebată dacă îi este frică să anunțe că se mută în Bacău, Anca a părut contrariată: „Dar m-am mutat în Bacău. Mi-ar fi frică să anunț că plec din Bacău la ora asta. Deci nu, deocamdată nu. Și chestia asta cu Bacău, cu București, despre ce e vorba? În momentul în care am venit în Bacău, și spun peste tot lucrul ăsta, pentru mine Bacău este un oraș în Europa. Nu mă raportez la București, pentru că dacă facem raportarea asta, cred că este greșită la ora asta. Cred că acolo greșim, raportarea nu se face la București, se face la nivel european, și la nivel european Bacău este un oraș în Europa. De ce mi-ar fi frică? Pentru ce aș considera că este yuck? Nu, este un oraș unde merită să pui osul la treabă”, a mai declarat ea.

Anca Sigartău ar regreta dacă ar pleca din Bacău

anca sigartau bicicleta

 

Directoarea Teatrului Municipal „Bacovia” este dedicată noii ei poziții de conducere. Chiar dacă nu este în totalitate convinsă că va rămâne în orașul Bacău, actrița s-a lăsat convinsă de colega ei de breaslă, Lia Bugnar, că toată această experiență merită să fie trăită: „Discursul Liei Bugnar, până la urmă, este un punct forte pentru mine. Când o să mă duc acasă și o să-mi vină să mă dau cu capul de pereți, o să mă gândesc că Lia a spus «Măi, noi te dorim la Bacău» și dacă plec la București o să fiu una dintre alea care o să spună «Da vreau și eu la Bacău». N-am de ce la ora asta. Sigur că sunt multe lucruri rele care s-au întâmplat, foarte bine, și ce faci? Dai bir cu fugiții? Nu, stai aici și încerci să rezolvi, așa cum e, cu bune și cu rele.”

Anca Sigartău a vorbit despre Festivalul «Theaterstock», pentru care a muncit din greu

festivalul_theaterstock_bacau.jpg

theaterstock bacau
Festivalul Theaterstock a avut un mare succes printre băcăuani
foto: Arhiva Personală

 

Cât despre „Festivalul Internațional de Artele Spectacolului Theaterstock”, care a început la data de 1 august și urmează să se încheie duminică (16 august), Anca se declară mulțumită, însă nu vrea să facă promisiuni deșarte. Prima ediție a festivalului a fost intens criticată în primele zile, însă, pe parcurs, acesta a devenit un real succes: „Aș vrea să promit în momentul ăsta «Măi, de la anul o să fie perfect», nu o să pot să fac chestia asta, nu pot să fac afirmația asta. Nu, la anul nu va fi totul perfect. Nici la a treia ediție, nu, dar știu că ne mișcăm într-o direcție și asta este important, să ne mișcăm într-o direcție împreună, asta e marea lecție pentru țara asta. Că în momentul în care oamenii au fost împreună, artiști, autoritatea locală, sponsori și așa mai departe, s-a întâmplat ceva și am arătat că se poate, unde se spune peste tot «Nu se poate, nu se poate», că asta este brandul de țară la noi”.

Anca a depus foarte mult efort pentru realizarea acestui festival, mai ales că i-au fost puse în cale foarte multe piedici. Bugetul a fost unul foarte greu de obținut, însă, prin energia depusă, actrița a reușit să realizeze un lucru de succes. Iar asta i-a fost de ajuns să se simtă împlinită. După 16 zile de festival, chiar dacă este foarte obosită, Anca își încarcă bateriile din energia pozitivă prezentă pe tot parcursul evenimentului, dar și din realizările ei și ale celor care au fost alături de ea în acest proiect: „La nivelul ăsta, nu mai poți să te mai gândești la o energie personală. Asta e marea lecție a teatrului, că energiile sunt puse la comun și că atunci se naște minunea, atunci coboară îngerul cum spunem noi în teatru. În momentul în care sunt oameni împreună și se întâmplă ceva. Marile spectacole s-au născut din umbre, asta e marea lecție. Ce contează energia lui Sigartău? Sigartău se ține pe picioare, Sigartău e aici, încearcă să-i dispară cutele, mă rog, o să vedem, Sigartău mai râde, mai plânge și așa mai departe, nu despre asta e vorba”, a mai declarat ea.

Vezi aici programul Festivalului «Theaterstock» din acest weekend!

Loading...

Citește și

  • Theaterstock prima editie 2015 bacau

    Mii de actori au ocupat orașul Bacău în prima jumătate a lunii august, unde „locuiesc” timp de 16 zile. Spectacolele au rulat fără oprire pe scena Teatrului Municipal „Bacovia”, dar și pe scene amplasate ad-hoc în aer liber sau în diferite localuri, în cadrul unui festival internațional de teatru.

  • anca sigartau dependenta bicicleta vara

    Actriţa Anca Sigartău (47 de ani) a fost întotdeauna o fire liberă şi nu a pus preţ niciodată pe gura lumii! La fel s-a întâmplat şi zilele trecute, când şi-a parcat bicicleta în loc nepermis.