Loredana Groza: ”A fost primul care mi-a dăruit un cântec, primul care a crezut în mine”

Loredana Groza

Loredana Groza
Loredana Groza

Loredana Groza face mărturisiri în cartea scrisă de Daniela Caraman Fotea, ”Marius Teicu compozitor de top”, lansată miercuri la Târgul Internațional Gaudeamus de la Romexpo.

La 50 de ani de activitate componistică, Marius Țeicu și-a lansat volumul biografic miercuri, la Editura Tracus Arte, în cadrul Târglui de carte de la Romexpo. Printre cei prezenți s-au numărat: Mirabela Dauer, Anca Țurcașiu, Marina Almășan, Olga Bălan, Ada Vertan, etc. Chiar dacă nu a fost prezentă, Loredana Groza nu a uitat de compozitorul care i-a dăruit piese la începutul carierei.

Marius Teicu si Mirabela Dauer

Marius Teicu si Mirabela Dauer
Marius Teicu si Mirabela Dauer

”Marius Țeicu a fost primul care mi-a dăruit un cântec, primul care a crezut în mine. Marius m-a descoperit pe când aveam 14 ani, la Concursul Steaua fără nume, pe care îl prezenta pe atunci. Venisem de la Onești, eram extrem de timorată. Practic, șansa de a-l întâlni pe Marius m-a ajutat foarte mult în toată cariera mea muzicală: el a avut încredere în mine, m-a încurajat, m-a bine dispus de fiecare dată. Îi mulțumesc mereu... cuvintele sunt de prisos... E greu să-i spun după atâția ani, cât de mult înseamnă pentru mine, dar de câte ori mă gândesc la el, la familia lui, la Patricia, îmi aduc aminte că m-a primit ca pe fata lui. Un om cu aripi de înger și suflet de copil care trăiește muzica cu talent, energie, inspirație, cu vervă și bucurie.... Eu îl consider pe Marius Țeicu, un Giuseppe Verdi al muzicii românești!”, a mărturisit Loredana Groza.

Olga Balan si Marius Teicu

Olga Balan si Marius Teicu
Olga Balan si Marius Teicu
Loading...

Citește și

  • Loredana Groza şi-a făcut un obicei în ultimii ani din a interpreta diverse piese luate din folclor sau din repertoriul unor celebri cântăreţi de muzică lăutărească. Solista a călcat însă pe bec! Ea a fost dată în judecată, zilele acestea, de Gabi Luncă. Aceasta o acuză pe Lori că i-a preluat o piesă din repertoriu, fără să-i ceară voie!