Loredana a cântat ”Bună seara, iubite” prima oară după moartea compozitorului

loredana_groza.jpg

loredana groza
Loredana Groza i-a adus un omagiu compozitorului care i-a definit stilul
Foto: arhivă personală

Moment emoționant joi seară, 8 septembrie, la petrecerea de lansare a grilei de toamnă a postului de televiziune Pro TV. Loredana a închis show-ul cu piesa care o leagă cel mai mult de Adrian Enescu, omul care i-a definit stilul și care a murit în urmă cu mai puțin de o lună.

Loredana a cântat ”Bună seara, iubite” împreună cu toți cei care au participat la petrecerea oferită de Pro TV. A fost un omagiu adus lui Adrian Enescu, muzicianul care a murit la 19 august. Momentul extrem de emoționant a fost înregistrat de Andreea Esca și postat pe contul de Instagram al vedetei.

”Bună seara, iubite!”, interpretată de Loredana Groza, cu contribuția actorului Ion Caramitru, s-a vândut în peste un milion de exemplare la sfârșitul anilor 1980. Nu doar că acest succes nu l-a îmbogățit peste noapte, dar piesa i-am mai dat și o mulțime de bătăi de cap compozitorului.

Într-un final, Enescu i-a interzis Loredanei s-o mai cânte. ”Loredana cântă în continuare, deşi eu i-am interzis”, a declarat Enescu în urmă cu doi ani, într-un interviu pentru ”Adevărul”. ”Cum i-aţi interzis?”, a insistat reporterul. ”Simplu: „Nu mai cânta! Nu mai doream să am de-a face cu acest personaj. Punct!“, a răspuns acesta.

Ion Caramitru a dat-o în judecată pe Loredana Groza în 2009, pentru faptul că a pus piesa respectivă pe un album, fără să-i ceară acordul. De altfel, actorul avea să câștige procesul cu artista, primind daune morale în valoare de 6.000 de lei.

Adrian Enescu a fost unul dintre cei mai apreciați compozitori români, cunoscut mai ales pentru realizările în domeniul muzicii de film. Numele său este legat de peste 60 de titluri din istoria cinematografiei române, de la ”Profetul, aurul şi ardelenii”, ”Concurs” sau ”Faleze de nisip”, în anii 1970, până la recentele ”Hotel de lux” sau ”Kyra Kiralina”. Adrian Enescu este cel care a definit stilul cântăreţei Loredana Groza prin producţia unor albume precum "Bună seara, iubite", "Un buchet de trandafiri" sau "Diva înamorată".

A video posted by Andreea Ioana (@andreeaesca) on

Loading...

Citește și