Leo Iorga a muncit pe 8.000 € ca să-şi poată continua tratamentul anticancer

l12-neata-1-5col.jpg

Leo Iorga susţine că dragostea pentru muzică îi dă putere să lupte împotriva cancerului. La spectacolele lui vin să-l asculte mii de fani

Leo Iorga (52 de ani) nu se dă bătut în lupta împotriva cancerului, boală cu care a fost diagnosticat în 2011. A trecut prin cinci operaţii, a făcut zeci de tratamente însă, susţine el, doar dragostea pentru muzică i-a dat putere. Artistul a muncit pe rupte în acest sezon estival.

Leo Iorga este, pe bună dreptate, un adevărat exemplu de ambiţie. Fiecare zi câştigată în lupta cu nemiloasa boală, cancer pulmonar, reprezintă, pentru el, o mare victorie.
Nu a renunţat la scenă, fiind ferm convins că fanii şi muzica îi dau puterea să nu clacheze, să meargă mai departe. Artistul a muncit toată vara, ca să facă rost de bani pentru tratamentele costisitoare. A strâns în jur de 8.000 de euro, căci pentru fiecare apariţie scenică primeşte, partea lui, cam 400 de euro.

Zoom
Leo se află zilele acestea la Eforie Nord, pentru împachetări cu nămol

Nu este o sumă foarte mare dacă e să ţinem cont de reala lui valoare, dar fiecare bănuţ contează.
Leo Iorga ne-a vorbit, cu optimism, despre  actuala stare de sănătate: “Merg la spital periodic, aici în România, pentru a face citostatice, iar acum sunt în Eforie Nord. De astăzi voi merge şi la un centru de recuperare, unde voi face împachetări cu nămol. La spitalul din Bucureşti merg  două săptămâni pe lună, iar medicii m-au încurajat, mi-au zis că sunt în grafic. Mă simt bine, pot să vă  spun, şi muncesc cu spor. Spectacolele pe care le am mă ajută foarte mult, ele îmi dau o stare de bine”, ne-a declarat Leo Iorga.
Totuşi, recunoaşte că păcătoasa boală îi mai dă bătăi de cap: “Uneori, nopţile le transform în zile, iar zilele, în nopţi, dar nu tot timpul se întâmplă asta. Depinde şi de starea pe care o am. Dacă vin bine de la scenă, adorm pe loc”.

Zoom
Leo beneficiază de tratamente revoluţionare în lupta cu nemiloasa boală

Artistul a cântat în toate colţurile ţării, deşi este obositor: ”Distanţele mari le parcurg doar cu avionul, nu cu maşina, ca să nu merg prea multe ore. Pe scenă cânt mai rar pe scăunel, iar la cârjă am renunţat aproape de tot”, a mai adăugat  Leo Iorga.
Artistul are o mare dorinţă, aceea de a deveni bunic: “Băiatul meu cel mare, Edi, este logodit şi mereu îl întreb când îmi face un nepoţel. Am primit un răspuns evaziv din partea lui şi a logodnicii. Au planurile lor, le mai dau sfaturi, dar ei ştiu cel mai bine când şi cum să facă”.

A trecut prin cinci operaţii grele

Problemele de sănătate au debutat pentru Leo Iorga în 2011, an în care a fost operat de cancer pulmonar, la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, din Capitală.
În 2013 a suferit o altă intervenţie chirugicală, dar noninvazivă, pe creier, pentru extirparea unei tumori benigne.
Boala avea să recidiveze în primăvara lui 2014, fiind atunci operat de medicii Sergiu Stoica şi Mihai Crăciun. În iulie 2015, Leo a mai trecut şi prin extirparea unei tumori la glandele suprarenale.


În septembrie 2015, artistul a fost operat din nou pe creier, la Spitalul ”Monza”, pentru extirparea unei alte formaţiuni canceroase.
La începutul acestui an, Leo Iorga a apelat la ajutorul specialiştilor din Cuba, unde a încercat un tratament revoluţionar, mai exact un vaccin.

Are nevoie de 300.000 de euro pentru imunoterapie

Leo Iorga este decis să testeze un nou tratament, imunoterapie, care ajută bolnavii de cancer în lupta cu tumorile maligne, fiind capabil să recunoască celulele tumorale şi să le distrugă.

Zoom
Tavi Colen, dar şi alţi artişti s-au alăturat campaniei

 Numai că acest tratament revoluţionar costă enorm, 300.000 de euro, sumă care depăşeşte cu mult puterile financiare ale familiei artistului.
TVR 1 i-a sărit în ajutor, organizând în iunie o campanie umanitară, în care oricine poate dona sume de bani. Printre cei care s-au oferit să îi sară  în ajutor s-a aflat şi rivalul lui, Paul Ciuci, solistul trupei Compact, însă promisiunile acestuia au fost doar vorbe-n vânt.
Nu de alta, dar în contul lui Leo nu a intrat nici măcar un leu, din partea acestuia.  

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Nu abandonează lupta! Problemele de sănătate şi cele financiare îi dau în continuare de furcă lui Leo Iorga (52 de ani), însă solistul se zbate pentru a ieşi la liman. Mai nou, i-au venit în ajutor şi prietenii din TVR, care azi vor organiza o campanie umanitară, prin care speră să strângă banii necesari pentru tratamentul artistului.

  • Leo Iorga (52 de ani), diagnosticat în 2011 cu cancer pulmonar, nu se dă bătut. A apelat la toate tratamentele posibile şi a trecut prin cinci operaţii. La începutul lunii ianuarie a ajuns în Cuba, în celălalt capăt de lume, pentru a beneficia de un vaccin-minune. Revenit în ţară cu forţe proaspete, solistul se pregăteşte de o serie de concerte.

  • Leo Iorga (52 de ani) a muncit o viaţă întreagă pentru binele familiei sale, dar şi pentru a strânge bănuţ cu bănuţ. Însă, din 2011, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar puterea sa de muncă a scăzut, iar numărul de concerte s-a redus instant! Aşa că familia sa a ajuns să trăiască din ce în ce mai greu.

  • denisa manelista boala ciroza hepatica

    Denisa Răducu duce o luptă aprigă cu boala, fiind internată de mai mult timp. Are probleme hepatice grave, iar cunoştinţe din anturajul interpretei au luat legătura cu Leo Iorga, care recent a fost în Cuba pentru un tratament miraculos contra cancerului pulmonar cu care a fost diagnosticat în 2011. Între timp, artistei i s-a mai întins o mână de ajutor. Impresara Anamaria Prodan a trimis dosarul medical al tinerei la medicii din această ţară pentru a putea beneficia şi ea de vaccinul salvator.