Legătura dintre Alexandru Constantin și copiii cu paralizie cerebrală

alexandru_constantin_ceai.jpg

Alexandru Constantin prezentator eveniment caritabil
Alexandru Constantin este prezentatorul emisiunii „Click!”, alături de Diana Bart. Show-ul se difuzează de luni până joi, de la 23.30, la Prima TV
foto: arhiva personală

Simpaticul moderator al emisiunii „Click!” de la Prima TV prezintă şi evenimente în timpul liber. Joi (5 februarie), Alexandru Constantin (27 de ani) va fi gazda unui spectacol caritabil care se numeşte „Arişti mari pentru suflete mari”. Vedeta a făcut un apel umanitar către colegii de breaslă. Mesajul său este foarte emoționant.

Joi (5 februarie), de la ora 20.00, prezentatorul de la Prima TV, Alexandru Constantin, va fi prezent la „Berăria H”, pentru a fi gazda unui eveniment special, împreună cu interpreta Diana Matei, care va şi cânta. Vor mai urca pe scena spectacolului initulat sugestiv „Artişti mari pentru suflete mari” trupele Proconsul și Hara, dar şi Mihai Mărgineanu. Spectacolul a fost creat special pentru sprijinirea Asociaţiei Umanitare „Marta Maria”, organizaţie care se adresează copiilor cu nevoi speciale, cu accent pe cei care suferă de paralizie cerebrală.

Alexandru Constantin: „Nu e bine să întorci spatele celor care suferă”

Diana Matei si taraful Cleante 1.jpg

diana matei taraf cleante concert
Diana Matei este acompaniată pe scenă de taraful Cleante
foto: arhiva personală

 

Diana Matei a fost cea care a pus bazele acestui spectacol, dorind să ajute copiii din organizaţie: „Am aflat povestea Martei prin intermediul unei prietene care mi-a arătat tricourile realizate de mama micuţei, Adela Antoniu. Acestea au imprimate desenele minunate ale fetiţei, pe care mama sa le-a interpretat în manieră proprie. Am aflat mai apoi că acest copil suferă de paralizie cerebrală şi ca asociaţia care îi poartă numele ajută mai mulţi copii cu nevoi speciale. Cei mici trebuie să primească adesea  ajutor specializat, din afara ţării pentru realizarea terapiilor de care au nevoie în astfel de situaţii. Aceste proceduri sunt extrem de costisitoare, aducând uneori cheltuieli lunare de mii de euro. Astfel, am decis ca, alături de artişti dragi mie, să oferim un spectacol în cadrul căruia oamenii să poată ajuta Asociaţia Umanitară «Marta Maria». Pe scenă vor urca alaturi de mine Proconsul, Mihai Mărginenu şi trupa Hara, iar prezentatorul evenimentului va fi Alexandru Constantin. Mulţumesc reprezentanţilor «Berăriei H», care ne-au sprijinit în demararea acestui concert, ce va avea loc la 5 februarie, de la ora 20.00”.

La rândul lui, Alexandru Constantin ne-a spus că este mândru că poate ajuta: „E important să sprijini copiii cu probleme, să te alături unei cauze nobile. Nu e bine să întorci spatele celor care suferă sau au probleme, mai ales unor copii care au nevoie de ajutorul celor care îl pot da. Am sprijinit cauza încă din momentul în care am aflat şi nu m-am gândit o clipă să dau înapoi”.

Gestul lui Alexandru Constantin a fost aplaudat

Adela Antoniu, mama fetiţei, a fost profund mişcată de iniţiativa Dianei Matei, dar și de sprijinul lui Alexandru Constantin şi de multitudinea de oameni care s-au alăturat acestui proiect: „Îi mulţumesc Dianei Matei pentru acest spectacol extraordinar  şi sunt bucuroasă ca ea a înţeles mesajul nostru. Cel mai adesea copiii cu dizabilităţi sunt priviţi în societatea românească doar ca boli sau diagnostice. Acesta e unul din lucrurile pe care Asociaţia Umanitară Marta Maria încearcă să îl schimbe. Toţi copiii sunt copii!- e mesajul pe care dorim să îl transmitem. Susţinem integrarea acestora în societate şi vrem să subliniem faptul că, dincolo de dizabilităţi, aceşti copii au şi abilităţi. Putem să-i tratăm ca ceea ce sunt: nişte fiinţe cu vise, dorinţe, speranţe, preferinţe”.

Pentru a-i ajuta pe cei mici, asociatia aduce periodic în România terapeuţi specializaţi în metode de recuperare a copiilor cu nevoi speciale. Aceste proceduri nu au fost încă dezvoltate în ţara noastră. În plus, organizaţia acordă suport moral şi material copiilor şi părinţilor. Prin participarea la spectacolul „Artişti mari pentru suflete mari” fiecare dintre dumneavoastra poate susţine aceste familii în care există copii cu nevoi speciale.

Taxa de participare la spectacol este de 30 de lei, bani ce vor merge integral către Asociatia Umanitară „Marta Maria”.

afis_spectacol_caritabil.jpg

Alexandru Constantin prezentator eveniment caritabil
Alexandru Constantin prezintă evenimentul caritabil de la „Berăria H”. În concert: Diana Matei, Hara, Proconsul și Mihai Mărgineanu
foto: arhiva personală
Loading...

Citește și

  • alex-constantin

    Fază de cascadorii râsului, în ediţia din 22 octombrie, a emisiunii Click!, de la Prima TV. În acea seară, ca din senin, Alexandru Constantin a început să se dezlănţuie pe muzică orientală, spre surprinderea colegei sale, Diana Bart. Clipul cu pricina l-a amuzat până şi pe Ahmad Alrihawi, autorul originalei scene.

  • Cătălin  Măruţă

    S-a dus vacanţa cu trenul din Franţa! Mâine elevii revin la cursuri şi, ca de fiecare dată, cele mai mari emoţii le au bobocii din clasa întâi! Click! a scotocit în albumele cu amintiri ale vedetelor şi vă arătăm pozele lor din prima zi e şcoală, în uniformă sau cu Abecedarul în faţă.