«La vârsta de 4 ani, am fost operat pe creier, ca să nu mai fiu orb»

2_foto-1-4-col.jpg

George Nicolescu a scăpat de ameţeli, astfel că pe 2 februarie va reveni pe scenă, într-un concert la Craiova

George Nicolescu (67 de ani) s-a născut orb, însă nu s-a dat bătut nici o clipă. A devenit unul dintre cei mai buni solişti din ţară, dar şi-a câştigat pâinea şi ca profesor de franceză, pentru nevăzători. Din păcate, deşi medicii au făcut tot posibilul, nimeni nu l-a putut ajuta să vadă, măcar pentru o clipă.

Marele artist George Nicolescu s-a născut orb, dar soarta avea să-l înzestreze cu un timbru vocal inconfundabil, dar şi cu mult şarm.

2_foto-3-1-col-el-tanar.jpg

Artistul avea doar 23 de ani când a devenit celebru cu piesa ”Eternitate”

 

Avea doar 23 de ani când a cucerit publicul cu piesa ”Eternitate”: ”Eternitate, iubirea ta/Noian de vise mareaţă stea/, Ce străluceşte în infinit/Fără sfârşit/Eternitate, iubirea mea/, Cuprinzi tot gândul cu-aripa ta/ Imensitate, dor necuprins/ Rămâi nestins”, compusă de George Grigoriu. Cântăreţul n-a văzut niciodată lumina zilei, deşi mama lui l-a dus la toţi medicii, în speranţa că cineva îi va găsi leacul: ”Ea a căutat pe orice cale să îmi revin, a fost cu mine pe la mai multe spitale, dar în zadar. La vârsta de 4 ani am fost operat pe creier, s-a crezut că am acolo un nerv optic care nu mă lasă să văd. Însă în zadar. Mama a fost o femeie puternică, a dat echilibru familiei şi totul a fost mult mai bine”, a povestit George, pentru Click! 

A fost profesor de franceză la Buzău

Dar el nu a stat să-şi plângă drama, aşa că a luat lecţii de muzică şi a devenit student  la Universitatea din Bucureşti, secţiunea română-franceză. În aprilie 1977 a devenit profesor de franceză la ”Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere”, din Buzău, unde a predat până în 1985. 

Artistul, care locuieşte la Ploieşti, are propriul Univers, în cochetul lui apartament: ”Ascult radio, mai ies la plimbare, însoţit de soţia mea. Pe lângă asta, am un obicei, de mai bine de zece ani stau cu un coleg pe Skype în fiecare dimineaţă şi povestim, lucru care mă încarcă cu energie pozitivă”, a  mai adăugat el. 

Organizatorii de concerte îl bombardează cu invitaţii pe scenă, deşi George s-a temut să mai apară în public, din cauza problemelor de sănătate: ”O vreme am cântat rezemat de scenă, am avut ameţeli mari, însă acum mi-am mai revenit şi accept invitaţiile la spectacole. Pe 2 februarie o să cânt la Craiova, o să vină şi Victor Socaciu. Cu sănătatea nu stau nici rău, nici bine”, susţine acesta. Solistul nu are mari pretenţii financiare, la spectacole: ”Cânt pe bani puţini, chiar şi pe cazare şi masă, îmi face bine să mai ies, să aud aplauzele”, conchide George Nicolescu. 

Este căsătorit de 45 de ani cu Georgeta şi au 2 copii 

2_foto-2-el-si-sotia.jpg

George susţine că Georgeta este cea mai frumoasă femeie din lume, deşi nu ştie cum arată

 

George Nicolescu a vorbit întotdeauna la superlativ despre marea lui dragoste, Georgeta, alături de care locuieşte de peste patru decenii: ”Suntem căsătoriţi de 45 de ani. Noi am fost colegi de liceu, ne ştim de când ea avea 16 ani, iar eu, 18. Înainte de a fi iubiţi, am fost buni prieteni. Ea este cea mai frumoasă femeie din lume, deşi nu am văzut-o niciodată. O simt după voce, dacă are o zi bună. Toată viaţa m-a ajutat, fără ea nu m-aş fi descurcat, ea lucrează ca îngrijitor, pentru mine”, a povestit artistul, într-un interviu, la Acasă TV. George are doi copii, pe Daniel (44 de ani) şi pe Luminiţa (39 de ani), ambii stabiliţi în Spania.  

Loading...
 
 

Citește și

  • George Nicolescu, artistul care a dat lovitura în urmă cu 44 de ani cu piesa “Eternitate”, este fericit că, în sfârşit, după o lungă pauză concertistică, a revenit în lumina reflectoarelor. Pe 21 aprilie a cântat la Sinaia, iar fanii l-au primit cu drag. Nevăzător din naştere, solistul a dat dovadă, de-a lungul vremii, de o ambiţie ieşită din comun, absolvind o facultate şi fiind prezent în toate festivalurile. Are 67 de ani şi recunoaşte că se teme de moarte.

  • Bătrâneţe, haine grele! George Nicolescu, solistul care a dat lovitura în urmă cu 44 de ani cu piesa “Eternitate”, trece prin momente grele pe timp de vară, atunci când termometrul arată peste 30 de grade Celsius. Din cauza tensiunii, artistul se teme să nu cadă în stradă, aşa că s-a baricadat în casă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1