L-aţi uitat pe Ion Besoiu? Doar câteva persoane au venit la priveghi

Tristeţe mare! Doar câteva persoane s-au adunat joi (19 ianuarie) la priveghi la căpătâiul lui Ion Besoiu, care a fost depus la Capela Cimitirului Bellu din Capitală. Câteva ore, actorul s-a aflat singur în capelă.

Frigul de afară a făcut probabil ca Ion Besoiu, care s-a stins din viaţă miercuri, la 85 de ani, să fie înconjurat doar de câteva persoane ieri, la Cimitirul Bellu, unde trupul său neînsufleţit a fost adus încă de la ora 12.00. Doi apropiaţi şi câteva rude şi-au făcut apariţia, abia după ora 16.00 la Capela din incinta Cimitirului Bellu. Gheorghe Stoian, un cântăreţ de muzică populară de 73 de ani, a venit să-i aprindă o lumânare marelui actor.

5-act-3.jpg

Gheorghe Stoian a venit să-i aprindă o lumânare

„M-a prezentat în mai multe spectacole în care am cântat, a fost un om extraordinar, şi bunătate, şi cultură, şi tot ce era mai bun. M-a ajutat foarte mult, chiar şi cu bani. La înmormântare la Ştefan Bănică el a dus coliva şi eu crucea... Mi s-a făcut rău şi dl Besoiu m-a băgat în maşină. Nu l-am mai văzut de un an şi jumătate. Dumnezeu să-l odihnească!”, ne-a spus Gheorghe Stoian, văr cu interpreta Pompilia Stoian.

5-act-4.jpg

“Se simţea mult mai bine. Nu ne-am aşteptat”, ne-a declarat o rudă
fotografii: Florin Şuler

Mai târziu şi-a mai făcut apariţia o verişoară şi încă o rudă, în vârstă, care spunea că nu-l văzuse pe anul ăsta. ”Nu ne-am mai văzut de la Crăciun cu el. Părea că s-a însănătoşit. Oricum, starea lui era una mai bună, faţă de anul trecut în primăvară, când a stat în spital timp de trei luni”, ne-a spus bătrâna. Actorul va fi azi depus la Teatrul Bulandra la ora 15.00, urmând ca mâine, la 13.00, să aibă loc înmormântarea la Bellu. Actorul s-a stins din viaţă la Institutul “CC Iliescu”, când inima bolnavă a cedat.

5-act-2.jpg

La capelă au fost mai mulţi jurnalişti decât rude

 

Avea cavoul pregătit de un an

Ion Besoiu va fi înmormântat alături de Luminița, cea de-a patra soție a maestrului și marea lui iubire, care s-a stins din viaţă în urmă cu 10 ani,  Actorul și-a pregătit locul de veci pe Aleea Artiștilor încă de anul trecut, când și-a trecut numele pe monument. 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1