Kamara, șocat de rasismul lui Morar și Buzdugan: "Sunt uluit și jignit"

kamara.jpg

kamara
Kamara s-a simțit jignit și rănit de comentariile lui Morar și Buzdugan
Foto: arhivă personală

Comentariile rasiste ale lui Mihai Morar și Daniel Buzdugan, la o zi după amicalul de fotbal România-R.D. Congo, când i-au numit "maimuțe" pe congolezii de pe teren și din tribune, au iritat mai multe persoane. Printre ele se numără și Kamara, jumătatea proiectului Alb Negru, unul dintre cei mai de succes oameni de culoare din România.

Kamara a fost șocat de cuvintele celor doi oameni de radio și nu a ezitat să-și expună părerea pe rețelele de socalizare și a ținut să sublinieze că aceștia oferă o lecție negativă copiilor din toată țara. Mai mult, a subliniat că este o nevoie imperioasă să se ia măsuri împotriva comportamentului anormal al celor doi: "Sunt uluit și mă simt jignit după ce am auzit comentarile celor doi prezentatori de la Radio ZU. S-a mers prea departe și pot fi repercusiuni atât la nivel național, cât și internațional. Nu văd nicio urmă de glumă în vorbele lor. Sunt Român, de o altă culoare decât cea care le place celor doi prezentatori de la Radio ZU, care nu fac cinste breslei lor. Ce învață un copil în 2016, ascultând acești doi prezentatori? Că un om negru e o maimuță? De ieri și până acum am plâns de trei ori. Morar și Buzdugan au depășit o linie sensibilă și nu mai au cum să dea înapoi. Aceasta ieșire ar trebui să insemne și ieșirea lor din lumea Radioului și a Televiziunii, definitiv."

Cântărețul merge mai departe și îi vrea pe Morar și Buzdugan afară din lumea strălucitoare a radioului și televiziunii. Mai mult, vrea să se distanțeze total de asemenea opinii și chiar le propune să nu-i mai difuzeze piesele, chiar dacă în industria muzicală oricine se zbate pentru a fi difuzat: "Dacă aceștia mai rămân în Audio-Vizual, îi rog frumos să nu îmi mai difuzeze nicio piesă în viața lor, pentru că m-aș simți tare prost să știu că ei îmi ascultă sau difuzează muzica din obligație, din moment ce pentru ei sunt doar o "maimuță"."

Comentariile care au declanșat "furtuna"

morar_buzdugan.jpg

morar buzdugan
Morar și Buzdugan au făcut comentarii rasiste după amicalul România-R.D.Congo
Foto: arhivă personală

Morar și Buzdugan s-au trezit cu o ploaie de reclamații la CNA. Cei doi i-au făcut "maimuțe" pe congolezi, alături de alte apelative la adresa galeriei sau a selecționerului lor: "Noi îl avem pe Father Chicken (Tata Puiu, porecla lui Anghel Iordănescu n.r), ei îl au pe Father Monkey (Tata Maimuță n.r). Cei din Congo au fost susținuți de 8000 de maimuțe. La intrare în stadion era coadă de maimuțe. Au jucat cu gorilieni. Tata Puiu crede în Dumnezeu. Antrenorul celor de la Congo crede în cimpanzeu. Să faci 1-1 cu gorilienii nu e de colo", au fost doar câteva dintre glumele oamenilor de radio, care nu au fost gustat însă de o mare parte a ascultătorilor lor.

Loading...

Citește și

  • morar buzdugan

    Mihai Morar și Daniel Buzdugan sunt unii dintre cei mai cunoscuți oameni de radio din România și cei care reușesc an de an să aducă zeci de artiști în concertele susținute în fața a peste o sută de mii de spectatori, adunate sub numele Forza ZU. Cu toate acestea, asta nu îi disculpă de faptul că au făcut comentarii cu vădit caracter rasist, iar asta în direct la radio.

  • Bellu Bitang

    Echipa de gimnastică feminină a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, iar de atunci necazurile se ţin lanţ de antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

  • Lovitură dură pentru Daniel Buzdugan şi Mihai Morar. Judecătorii au admis cererea făcută de blogger-ul clujean Radu Valentin Băzăvan, care îi acuză că i-au furat poantele. Cei doi oameni de radio au fost daţi pe mâna procurorilor şi sunt cercetaţi penal pentru infracţiuni pedepsite cu până la 4 ani de închisoare.

  • Nu mai e de glumă pentru Daniel Buzgudan şi Mihai Morar. Cei doi sunt acum la mâna judecătorilor, după ce un blog­­ger din Cluj, Radu Valentin Băzăvan, îi acuză că i-au furat poantele. Iar infracţiunea de care îi învinovăţeşte acesta se pedepseşte cu închisoarea!