Kamara continuă lupta cu Morar și Buzdugan: "Scuzele voastre sunt false"

1kamara.jpg

kamara
Kamara continuă lupta cu realizatorii de la Radio ZU
Foto: arhivă personală

Scandalul cu tentă rasistă din curtea Radio ZU pare a nu se termina prea curând. Deși Mihai Morar și Daniel Buzdugan și-au cerut scuze pentru comentariile deplasate, unele persoane nu se grăbesc să creadă spusele lor. Kamara a fost prima vedetă care a ieșit la rampă cu o nouă declarație.

După meciul amical de fotbal dintre România și R.D. Congo din 25 mai, realizatorii de la Radio ZU, Mihai Morar și Daniel Buzdugan, i-au făcut "maimuțe" pe congolezi, alături de alte apelative la adresa galeriei sau a selecționerului lor: "Noi îl avem pe Father Chicken (Tata Puiu, porecla lui Anghel Iordănescu n.r), ei îl au pe Father Monkey (Tata Maimuță n.r). Cei din Congo au fost susținuți de 8000 de maimuțe. La intrare în stadion era coadă de maimuțe. Au jucat cu gorilieni. Tata Puiu crede în Dumnezeu. Antrenorul celor de la Congo crede în cimpanzeu. Să faci 1-1 cu gorilienii nu e de colo", au fost doar câteva dintre glumele oamenilor de radio, care nu au fost gustat însă de o mare parte a ascultătorilor lor.

Kamara s-a declarat profund uimit și jignit de spusele celor doi oameni de radio: "Sunt uluit și mă simt jignit după ce am auzit comentarile celor doi prezentatori de la Radio ZU. S-a mers prea departe și pot fi repercusiuni atât la nivel național, cât și internațional. Nu văd nicio urmă de glumă în vorbele lor. Ce învață un copil în 2016, ascultând acești doi prezentatori? Că un om negru e o maimuță? De ieri și până acum am plâns de trei ori. Aceasta ieșire ar trebui să insemne și ieșirea lor din lumea Radioului și a Televiziunii, definitiv", a scris solistul de la Alb Negru pe pagina lui de Facebook, după ce Morar și Buzdugan au făcut câteva glumițe nelalocul lor.

kamara.jpg

kamara
Kamara s-a simțit jignit și rănit de comentariile lui Morar și Buzdugan
Foto: arhivă personală

 

Chiar dacă inițial i-a iertat pe cei de la Radio ZU, Kamara s-a întors din drum și un gest făcut de Morar l-a determinat să tune și să fulgere din nou: "În urma iertării mele vis-a-vis de rasismul lui Morar și Buzdugan la adresa noastră, a Oamenilor de culoare, în particular, și a Tuturor, în general, recompensa primită este ștergerea mea din lista lui de prieteni virtuali de pe Facebook, deşi spunea că ne știm de 12 ani. 
Nu pot decât să îi mulțumesc pentru osteneala de a da delete și pentru confirmarea (a "n"-a oară) a vorbei: "cine nu mă place, nu mă merită". Practic, părerile voastre de rău și scuzele prezentate lumii sunt cât se poate de false și făcute doar pentru a se reabilita în ochii publicului", a fost noul mesaj al cântărețului, alături de care a publicat și două dovezi, care spune el, sunt derapaje ale lui Morar și Buzdugan și dovezi clare de rasism.

Loading...

Citește și

 • Mihai Morar, Daniel Buzdugan, radio ZU, scandal rasim, sanctiune, Kamara, Congo

  Nu mai au liniște din 26 mai, de când remarcile rasiste pe care le-au făcut în emisiunea “Morning Zu” au aruncat Internetul în aer. Cei doi realizatori, Mihai Morar (34 de ani) și Daniel Buzdugan (41 de ani), și-au pus țara în cap, dar mai ales pe artiștii de culoare de la noi, din cauza unor comentarii cum rar s-au mai auzit în audiovizual. În direct la Radio ZU, cei doi i-au numit pe fotbaliștii și pe suporterii congolezi, „maimuțe”, “gorilieni”, “cimpanzei”. Solistul Kamara și-a exprimat primul dezgustul.

 • benny

  Benny Adegbuyi, luptătorul care a participat în sezonul din Cipru de "Ferma Vedetelor", a fost una dintre persoanele publice care au luat atitudine față de glumițele cu tentă rasistă ale lui Mihai Morar și Daniel Buzdugan.

 • kamara

  Comentariile rasiste ale lui Mihai Morar și Daniel Buzdugan, la o zi după amicalul de fotbal România-R.D. Congo, când i-au numit "maimuțe" pe congolezii de pe teren și din tribune, au iritat mai multe persoane. Printre ele se numără și Kamara, jumătatea proiectului Alb Negru, unul dintre cei mai de succes oameni de culoare din România.

 • morar buzdugan

  Mihai Morar și Daniel Buzdugan sunt unii dintre cei mai cunoscuți oameni de radio din România și cei care reușesc an de an să aducă zeci de artiști în concertele susținute în fața a peste o sută de mii de spectatori, adunate sub numele Forza ZU. Cu toate acestea, asta nu îi disculpă de faptul că au făcut comentarii cu vădit caracter rasist, iar asta în direct la radio.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1