Iulia Martinescu: “În 2018 se poartă ia cusută cu lavandă”

iulia_martinescu.jpg

Claudia Ghițulescu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Maria Constantin, Olguța Berbec, Niculina Stoican, Maria Constantin, ie, costume populare, Iulia Martinescu
Iulia Martinescu este "mama ii-lor"
foto: arhivă personală

Tânăra din Mehedinți care a “spart” granițele țării cu modelele de costume populare, se pregătește anul acesta pentru două evenimente importante: unul va avea loc luna viitoare, în Nicosia, iar celălalt în iunie, la Roma. Iulia Martinescu aduce ia românească din nou în centrul atenției, iar culoarea anului 2018 se va regăsi în modelele sale: “Avem ii cusute cu lavandă!”

În urmă cu cinci ani, Iulia Martinescu a pus bazele unei afaceri inedite, deschizând un atelier în care femeile satului lucrează cu spor la obiectele vestimentare tradiţionale. Acum este cunoscută în toată țara, dar a reușit să facă vestită ia de la Ponoarele, din județul Mehedinți, în toate colțurile lumii. Are comenzi de la artiste de muzică populară, dar și de la oameni îndrăgostiți de portul popular și, iată că în perioada următoare Iulia Martinescu se pregătește să dea tonul în modă cu noul model de port popular: ia cusută cu lavandă!

”Iarna este cea mai încărcată perioadă din an! De ce spun asta? Pentru că asta înseamnă că ne adunam la gură sobei și <scotocim> în lăzile de zestre. Reînviem alte modele. Avem sute, e greu de luat o decizie. Pentru noi fiecare model are o poveste. Fiecare ie este unică. Pe lângă modelul pe care îl alegem cu grijă, importante sunt culorile. Și, pentru că și în materie de ii tradiționale urmărim să fim în pas cu moda, ținem cont de culoarea anului. 2018 este pus sub semnul lavandei! Ca atare vă dezvălui un mic secret. Printre noile modele, avem lavandă cusută pe ie. Violetul se va regăsi și în paleta noastră de culori”, ne-a spus tânăra afacerista de la Ponoarele. În Cipru și la Roma va ajunge ia cusută cu lavandă, marca Iulia Martinescu. “Urmează evenimente importante. Pregătim intens prezența noastră, pentru a sărbători ia. Anul acesta mergem în luna mai în Cipru, la Nicosia, și în luna iunie, în Italia, la Roma. Sunt două evenimente importante pentru că cei plecaţi în străinătate ne așteaptă cu sufletul la gură”, ne-a mai spus Iulia Martinescu.

27994119_10212995426012699_1060154281_n.jpg

iulia_martinescu
Iulia Martinescu foloseşte lavanda în croitorie
loading...
Loading...

Citește și