Tamara Buciuceanu Botez a împlinit 88 de ani. „Sunt mândră că sunt româncă!”

12-13-vedete-tamara-2.jpg

Tamara, alături de actorii din ”Liceenii!”

Amuzanta actriţă, care a făcut un rol memorabil în “Liceenii” (1986), a împlinit, miercuri (10 august), 88 de ani. Din păcate, marea doamnă a teatrului românesc a decis să se retragă de pe scenă și refuză categoric să mai vorbească despre viața ei.

S-a născut în 1929 la Tighina, în Republica Moldova, într-o familie cu patru frați. A avut o copilărie grea, pentru că a trăit infernul în Al Doilea Război Mondial. Tamara fost măritată cu medicul anestezist Alexandru Botez: ”Ne-am căsătorit în 1962 şi am rămas împreună 33 de ani, până când el a plecat la Ceruri. Am fost o femeie de casă şi gospodină. Alexandru mi-a respectat şi mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: «Dragă, eu mă mulţumesc şi cu titlul de prinţ consort». Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înţeles destinul”, povestea ea, pentru ”Taifasuri”.

În decembrie 2013, actriței i s-a decernat Premiul "Aristizza Romanescu" pentru întreaga creație teatrală și cinematografică, în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Române pe anul 2011, desfășurată în Aula Academiei Române.

La primirea distincției, în cadrul evenimentului ce a avut loc în Aula Academiei Române, Tamara Buciuceanu-Botez a ținut un scurt discurs."E greu la deal, e foarte greu, dar dacă trăim, trebuie să trăim ca și cum am fi nemuritori", a spus actrița. "Sunt mândră că sunt româncă, îmi iubesc țara și neamul și mulțumesc lui Dumnezeu că mai trăiesc", a mai spus marea artistă.

Aceasta a mulțumit colaboratorilor săi și familiei pentru sprijinul pe care i l-au acordat de-a lungul timpului.

''Cred că nu am trăit degeaba. Am lăsat ceva în urmă", a adăugat aceasta, menționând că a învățat că "demnitatea, cinstea și generozitatea se plătesc foarte scump". 

Despre ea, actorul Horaţiu Mălăele, afirma sec: „Tamara Buciuceanu este o imensă uzină plutitoare pe oceanul artelor atât de dramatice, o minune singulară, născută anume să ne uluiască”.

Loading...

Citește și