Ion Țiriac și Ilie Năstase, siamezi pe teren, diferiţi pe şosele

7-act-1-8956515.jpg

ion tiriac, ilie nastase, masina, scuter, bolizi, motoare, tenis
Ion Ţiriac iese în evidenţă în trafic la volanul bolidului de peste 300.000 euro

Ani la rând au fost în elita tenisului mondial şi au ţinut primele pagini ale ziarelor pentru fapul că formau una dintre cele mai nonconformiste perechi din sportul-alb. Ion Ţiriac şi Ilie Năstase sunt legaţi de o prietenie de peste cincizeci de ani şi au avut, de-a lungul timpului, atâtea peripeţii încât ar putea scrie nu una, ci zece cărţi.

Cum vorbim de două personalităţi diferite, dincolo de multele lor puncte comune, ei au gusturi radical opuse atunci când vine vorba despre pasiunea pentru motoare. Miliardarul Ion Ţiriac, cunoscut pentru parcul său auto care cuprinde bolizi de câteva milioane de euro, preferă maşinile pe patru roţi, iar de luxul lor nu mai trebuie amintit.

Fostul lider mondial, Ilie Năstase, nonconformist din tinereţe, nu se dezminte nici în zilele noastre şi nu ar renunţa niciodată la o ”tură” pe scuter în schimbul uneia într-un automobil. Dovadă sunt şi imaginile surprinse de fotoreporterii Click! în urmă cu câteva zile. Profitând de vremea frumoasă, atât Năstase, cât şi Ţiriac au ieşit la plimbare prin Bucureşti. Nu împreună, ci separat. 

ion tiriac, ilie nastase, masina, scuter, bolizi, motoare, tenisZoom
Ilie Năstase nu este interesat de aparenţe şi merge pe scuter îmbrăcat în trening

 

”Nasty” a avut un traseu relativ scurt, doar în zona în care locuieşte, în cartierul Primăverii, dar a atras atenţia prin ţinuta pe care o purta: trening şi geacă de puf – deloc specifică acelora care merg cu motorul. Fostul său partener de dublu, Ion Ţiriac, a luat masa la un restaurant din Herăstrău, apoi a avut o întâlnire în centrul oraşului. Omul de afaceri era la volanul uneia dintre ”bijuteriile” pe patru roţi pe care le deţine, un Maybach- Mercedes S 650, dovedind încă o dată că, spre deosebire de Năstase, preferă siguranţa, aşa cum o făcea şi pe terenul de tenis.

Cu ce merge Ţiriac

Maybach – Mercedes S650 Cabriolet

  • Preţ de la 300.000 de euro
  • Motorizare V12, biturbo. Tracţiune spate 7G-Tronic
  • Capacitate cilindrică 5980 cmc / Putere motor 630 CP (463 kW)
  • Include sistemele AIRCAP, AIRSCARF

Cu ce merge Năstase

Scuter BMW C 650 GT 

  • Preţ de la 12.000 de euro
  • Putere maximă 44 kW (60 CP) la 7.750 rpm
  • Motor în 4 timpi răcit cu apă, doi cilindri în linie, 4 valve pe cilindru
  • Viteză maximă 180 km/h
  • Consum de combustibil 100 km - 4,6 l
loading...
Loading...

Citește și