Ion Dolănescu, parastas de 10 ani cu două colive

6_1-4col.jpg

Dragoș Dolănescu a cumpărat zeci de buchete de flori și două lădițe cu ghivece mici de lalele
fotografii: Florin Şuler

La comemorarea celor 10 ani de la trecerea sa în nefiinţă, Ion Dolănescu a avut două colive şi două parastase, întrucât cei doi fii ai săi, Ionuţ (47 ani) şi Dragoş Dolănescu (43 ani) nu au făcut pace nici acum.

Sâmbătă a făcut pomană Ionuţ Dolănescu, (aflat în America), prin intermediul părintelui Emil Cărămizaru şi al fraţilor Constantin, Pavelică şi Nicolae Dolănescu. Ieri, 19 martie, Dragoş Dolănescu a zburat 10.000 de kilometri ca să vină tocmai din Costa Rica pentru a-i face parastas regretatului solist, chiar în ziua în care s-a stins acesta, la vârsta de 65 de ani.

7_3-2col.jpg

Mâncarea a fost preparată de Laura și Ioan Melinescu, finii lui Ion Dolănescu

 

Mai întâi, Dragoş şi-a comemorat tatăl la Cimitirul Bellu, unde a acoperit mormântul cu flori de toate felurile. A pus o mulţime de ghivece cu lalele de jur împrejur, iar în mijloc a pus un coş cu orhidee. A împărţit 30 de pachete cu mâncare de post: salată de cartofi cu măsline, fasole bătută, plăcinte de casă de mere, sarmale de post, dar şi vin, palincă, cozonaci, colaci şi colivă. Slujba de pomenire a avut loc la Biserica Sf. Vineri din Pajura, unde e paroh un fin de-al lui Ion Dolănescu.

7_2-2col.jpg

Slujba a fost ținută de un sobor de preoți, în frunte cu părintele Radu Ilinoiu

 

După slujbă, masa a avut loc la cantina de la subsolul lăcaşului de cult, tot cu mâncare de post. La parastas au luat parte mai mulţi apropiaţi:  doamna Belu, prietena de suflet, cea care i-a fost alături până când a închis ochii, finul Jean, interpretele de folclor Aneta Stan şi Viorica Flintaşu, care au cântat şi câte o melodie. 

La masă, toată lumea a cântat ”M-am născut între Carpaţi”, probabil cea mai cunoscută melodie din repertoriul marelui artist. La masă s-au servit aperitive cu salată de crudităţi cu morcovi şi ţelină, fasole bătută, salată de fasole cu avocado şi soia, pateu de soia, pâine cu măsline, ciorbă de linte, prăjituri de post, vin, palincă şi o îngheţată de post. 

Loading...

Citește și

  • Au trecut 10 ani de când Ion Dolănescu a plecat dintre noi! 10 ani cu lacrimi şi resemnare, cu scandaluri şi împăcări în familie, cu procese pentru avere care în final s-a împărţit echitabil. Sâmbătă, cei doi fraţi ai regretatului artist, Constantin şi Nicolae Dolănescu, fiul Ionuţ (în lipsă), dar şi duhovnicul Emil Cărămizaru au făcut o slujbă de pomenire şi au împărţit alimente de post.

  • dragos si ionut dolanescu la mormantul tatalui lor

    Frații Dolănescu, Ionuț (47 ani) și Dragoș (43 ani), au găsit un nou motiv de dispută. Dacă 9 ani s-au duelat pe moștenirea de un milion de euro a tatălui lor, Ion Dolănescu, acum ei nu cad la pace privind ziua parastasului, cu atât mai mult cu cât ambii vor ca pomana să fie sfințită de același preot, Emil Nedelea Cărămizaru, fostul duhovnic al regretatului artist.