Ion Caramitru a împlinit 76 de ani. Uite cum arată soția lui!

ion-caramitru-tnb.jpg

ion caramitru
Ion Caramitru își petrece ziua de naștere la muncă
FOTO: TNB

Actorul Ion Caramitru a reușit să își construiască o carieră de excepție. Dar, a fost ajutat de ursitoare și de o familie frumoasă care i-a dat puterea de a continua chiar și când i-a fost greu. Astăzi (9 martie), Ion Caramitru împlinește 76 de ani pe care îi serbează la muncă, tocmai la Timișoara.

În ziua în care împlinește 76 de ani, Ion Caramitru se află la muncă, la Timișoara unde se fac pregătiri pentru  anul 2021, când oraşul va fi Capitală Culturală Europeană.  Ion Caramitru a fost invitat să participe la acest eveniment deoarece are o experiență de succes în declararea orașului Sibiu drept Capitală Culturală Europeană.

A fost strălucitor, a făcut confesiuni și mărturisiri. ”Nu este doar un mare actor, cred că este un intelectual de cea mai bună factură, un om care ştie ce este cultura, care are o mare responsabilitate pentru ea şi face efort pentru a o promova”, a spus scriitorul Mircea Mihăieş, care a moderat evenimentul, citat de adevarul.ro.

”În principiu, eu nu-mi sărbătoresc ziua de naștere, sărbătoresc numai de Sfântul Ion. De-a lungul anilor așa am făcut mereu. Probabil vor veni băieții mei să mă viziteze, dar nu mă sărbătoresc de ziua de naștere, de principiu”, a afirmat actorul în urmă cu câțiva ani.

Ion Caramitru a fost strălucit încă de la începutul carierei. Primul său rol pe scena de teatru a fost ”Hamlet” (1964), iar în film a jucat de la 22 de ani în ”Comoara din Vadul vechi”, iar la 23 de ani primea un rol bun în ”Pădurea spânzuraților”. Au urmat alte zeci de roluri mari, interpretate magistral.

comoara_din_vadul_vechi_1963.jpg

caramitru comoara_din_vadul_vechi_1963
Primul rol de film: 1963, ”Comoara din Vadul vechi”. Ion Caramitru la 21 de ani

caramitru_padurea_spanzuratilor.jpg

caramitru_padurea_spanzuratilor
1964, Ion Caramitru în ”Pădurea spânzuraților”. Avea 22 de ani.
FOTO: cinemagia.ro

caramitru_liceenii.jpg

caramitru_liceenii
A fost Socrate, în filmul ”Liceenii”

A fost prinț, a fost Romeo, Pericle și Cezar. Generația mai tânără îi spun ”Socrate”, după rolul din filmul ”Liceenii”, iar mulți își amintesc frumoasa piesă ”Bună seara, iubito”, interpretată de Loredana Groza împreună cu Ion Caramitru.

 

Treptat, a fost actor, regizor, dar și politician. A fost revoluționar și ministru al culturii, în Cabinetul Ciorbea.

Când nu joacă în spectacolele de la Teatru Național din București, despre actorul care a trecut şi pe la Hollywood se spune că este un familist convins. Interpretul lui Socrate din „Liceenii” şi „Declaraţie de dragoste”, Ion Caramitru are de 42 de ani mariaj cu actrița Micaela Caracaș (64 ani). Cei doi sunt şi părinţii a trei băieţi, Andrei, Matei şi Ştefan Caramitru.

caramitru_micaela.jpg

caramitru micaela caracas
Actrița Micaela Caracaș este soția lui Ion Caramitru de 42 de ani. Au împreună trei băieți

“Nu cred că viaţa mea personală trebuie pusă pe tarabă, viaţa de familie, ceea ce fac eu, copiii mei, ce face soţia mea, cum mă înţeleg cu ea, dacă ea vrea să cumpărăm un dulap sau eu vreau să schimbăm frigiderul. Dacă sunt interesant de ceva, acel ceva trebuie să fie ceea ce sunt eu ca actor. Cum am fost vreme de patru ani ministru (al Culturii), s-a încercat să fiu vânat, să se găsească acel ceva, ori chiar să se inventeze ceva de natura sa contribuie la compromiterea mea. N-am dat astfel de ocazii când s-a recurs la invenţii. Le-am respins ferm.”, povestea Caramitru într-un interviu mai vechi.

Cei trei băieţi ai cuplului au fugit de domeniul în care părinţii lor au făcut cariere solide. Andrei (42 de ani) a urmat o carieră în afaceri, fiind director al unei multinationale, Ştefan, mijlociul, (37 ani) a ales să cânte în trupa “The Lefters”, iar mezinul Matei (28 de ani) este inginer de sunet. 

top-shop.ro%20

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1