INTERVIU Alina Gologan, câștigătoarea MasterChef, dezvăluie: "Rețetele cu adevărat bune se simt și se fură"

alina gologan.jpg

alina gologan castigatoare masterchef
Alina Gologan a câștigat Masterchef și premiul de 50.000 de euro
foto: arhivă personală / PRO TV
Citeste tot despre: 

Alina Gologan (30 de ani), câștigătoarea marelui premiu de 50.000 de euro, la concursul culinar "MasterChef" (PRO TV), ediția din 2019, și-a pus banii la păstrare, cu intenția de a-și deschide un restaurant. Până atunci, ea îi gătește iubitului toate bunătățile de lume. Alina ne-a oferit un interviu despre marea sa pasiune, dar și despre prietenia cu foștii colegi de la emisiunea gastronomică.

Click!: Bună, Alina. Cum îți petreci timpul, unde și cu cine zilele acestea de izolare?
Alina Gologan
: Am reușit să găsesc partea pozitivă a perioadei de izolare și mi-o ocup făcând tot ce nu am avut timp înainte, când jonglam un job de zi, la sală, alt job de weekend, la club, și vlogging-ul. Mă concentrez mai mult pe pasiunea mea pentru gătit și îmi ocup zilele relaxându-mă în bucătărie. Pregătesc tot felul de bunătăți pe care nu le-am mai făcut, iar acum am vreme să le și filmez și să le postez pe Youtube. Izolarea m-a prins cu iubitul meu acasă, așa că tot ce gătesc se mănâncă până a doua zi, ca să pot trece la următoarea rețetă cu frigiderul gol. Îmi era frică că ne vom îngrășa în ritmul acesta, dar uite că afară e tot mai frumos și am, în spatele blocului, un loc ferit și îngrădit, unde mă antrenez aproape zilnic, ca să îmi păstrez vibe-ul pozitiv și să îmi țin kilogramele în frâu. Izolarea nu e un sfârșit de lume, ci o oportunitate de a genera idei și content pentru Youtube, de a îmbunătăți ce scăpări simțeam că am și de a petrece timp de calitate în cuplu.

Nu a cheltuit banii câștigați la MasterChef

Ai câștigat marele premiu, sezonul trecut, la "MasterChef". Ce ai făcut cu premiul de 50.000 de euro?
Marele premiul de la MasterChef, înseamnă, pentru mine, experiență în bucătăria și într-o competiție tv, oamenii faini pe care i-am cunoscut și viitorul care mi se deschide cu alte oportunități. Dacă te referi la bani, însă, stai fără griji, fiindcă sunt neatinși, împărțiți în mai multe conturi. Ha-ha! Glumesc cu conturile, dar sunt foarte serioasă când spun că suma este tot acolo și așteaptă să fie investită, la momentul oportun, într-o idee de nerefuzat.

alina_gologan_.jpg

alina gologan castigatoare masterchef
Alina nu și-a investit încă banii câștigați
foto: arhivă personală / PRO TV

Te-ai gândit să-ți deschizi un restaurant?
Sigur că m-am gândit, am întors ideea pe o parte și pe alta, dar uite că “patience is wisdom” (răbdarea este înțelepciune -n.r.). Dacă îl deschideam deja, acum ar fi intervenit o sumedenie de impedimente în business, ca antreprenor. Când voi simți că e timpul să am restaurantul meu, fiți siguri că va ajunge mirosul preparatelor până la voi în redacție & beyond.


Cu ce foști colegi de la "MasterChef" ai păstrat legătură?
S-a creat o comunitate propriu-zisă între mulți dintre colegii mei din concurs și păstrăm legătura cu toții, pentru că am descoperit unii la alții niște caractere mișto și am legat prietenii și amintiri. În timpul competiției am avut o dinamică bună cu Ionuț, Florin, Cătălin, Dilly Chilly, Jeremy, Caroline, Andreea Monteiro, Cezar, cu aproape toată lumea, de fapt, cu mici excepții, și am păstrat-o și după finală. Abia aștept să reunim cândva “vechea gașcă” într-un cadru mai relaxat decât cel de concurs.
Ce îți place să mănânci?
Paste pentru totdeauna! Ador cam orice fel de paste, de la rețete clasice la invenții și combinații spontane de ingrediente. Poți face paste din aproape orice ai prin casă, iar eu le fac și le mănânc cu fiecare ocazie. Cel mai recent, am remixat o rețetă de Carbonara, adăugând  ciuperci și mazăre, iar rezultatul a fost divin. Puteți încerca și voi acasă!
Când mergi la restaurant sau la cineva acasă și mănânci ceva bun ceri rețeta?
Rețele cu adevărat bune se simt și se fură. Ghicești ingredientele, te prinzi cum a fost făcut preparatul, îți faci research-ul pe google despre preparat și apoi îl reproduci, dar nici un chef priceput și orgolios nu va cere rețeta, ci o va descoperi singur.
Ți ai anulat călătorii sau evenimente de când cu pandemia?
Nu am avut timp de odihnă aproape deloc, de când am terminat competiția și până a început pandemia. Abia la sfârșit de februarie am reușit să renunț la unul din job-urile mele și să-mi planific un concediu binemeritat, când s-a instaurat starea de urgență. Eram cu un picior în agenție, să cer câteva oferte de vacanță în străinătate, dar nu am apucat să leg ceva concret. Deocamdată, mi-am anulat doar... planurile, nu călătoriile.
Te-ai gândit să mai participi la un show de televiziune sau să prezinți o emisiune TV?
Momentan, “îmi prezint” vlogul și asta îmi ocupă tot timpul. Iubitul meu - profetul - m-a umflat în pene de când ne-am cunoscut că am “voce de radio” și că voi prezenta emisiunea mea la TV, însă doar timpul va demonstra dacă acest Nostradamus de Timișoara al meu este inspirat cu proiecțiile sale de viitor. Sunt deschisă să mai apar pe sticlă și îmi plac mult emisiuni gen "Apropo TV" sau "Pe bune?".
Ce ai zice dacă ai primi oferta de a participa la un reality-show?
Evident, prima tentație ar putea fi să revin într-un show de gătit, am ”dat de gustul competiției” și a fost o experiență din care am învățat foarte multe. În prezent, aș zice DA la un singur concept de reality show: unul care ar presupune să plec într-o călătorie, cu un ghiozdan în spate și cu multe provocări. Ar fi o competiție extrem de dificilă, dar m-aș gândi serios să mă îmbarc în această aventură.
Ne poți spune o rețetă specială care îți place?
Așa cum spuneam la început, este o perioadă în care îmi doresc să găsesc cât mai multe rețete și idei simple, dar totuși interesante pentru cei care mă urmăresc. Așa că mai bine decât să vă dau o singură rețetă, v-aș propune să ne vedem pe Instagram, să vedeți ce provocări culinare lansez și să le testați și voi!
 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1