Incinerarea, alegerea multor vedete: Zina Dumitrescu, Andrei Gheorghe, Sergiu Nicolaescu și Christine Valmy

crematoriu-vitan-barzesti.jpg

Crematoriul Vitan-Bârzești
Foto: Blitz

Vedetele din România și familiile lor aleg tot mai des incinerarea în locul înmormântării clasice, chiar dacă Biserica Ortodoxă se opune acestei practici și le interzice preoților să oficieze ultima slujbă în aceste cazuri. Creatoarea de modă Zina Dumitrescu, realizatorul radio-tv Andrei Gheorghe, afacerista Christine Valmy, dar și renumitul regizor Sergiu Nicolaescu sunt cele mai recente incinerări care au stârnit controverse.

Zina Dumitrescu s-a stins pe 28 martie 2019, la 82 de ani, la un azil privat pentru vârstnici din localitatea Ghermănești, județul Ilfov. Creatoarea de modă a strâns o avere în urma unei cariere de succes de aproape 50 de ani. Toate bunurile vedetei i-au rămas unicului ei fiu, Cătălin Negreanu.

zinadumitrescusicatalinnegreanu.jpg

Fiul Zinei Dumitrescu nu și-a dorit să participe la parastasul de 6 luni al mamei sale
Foto: Arhivă personală

 

El nu i-a fost aproape în ultimii ani de viață și a decis să incinereze trupul Zinei Dumitrescu în maximă discreție, deși ea deșinea un loc de veci la Cimitirul Bellu din Capitală. Nici măcar prietenele apropiate nu au reușit să își ia adio de la „Mama Modei Românești”. O parte din cenușa Zinei Dumitrescu a rămas în posesia fiului ei, iar o altă parte a fost îngropată în curtea azilului din Ghermănești, la umbra unui liliac alb.

andrei-gheorghe.jpg

Andrei Gheorghe a murit la 56 de ani
foto: arhivă

 

Andrei Gheorghe a făcut infarct la 56 de ani

Și Andrei Gheorghe a fost incinerat de familie după ce pe 19 martie 2018 a făcut infarct, la 56 de ani. El era singur în casa lui din localitatea Voluntari și a fost găsit fără suflare în toaleta locuinței. Andrei Gheorghe suferea de inimă de mai mulți ani. Jurnalistul a lăsat cu limbă de moarte familiei să îl incinereze, iar cei apropiați i-au respectat dorința întocmai. Chiar dacă nu era o persoană religioasă, familia lui Andrei Gheorghe și-a dorit o slujbă religioasă care a fost oficiată de un preot recunoscut de Biserica Ortodoxă. La mai puțin de doi ani, și ultima soție a lui Andrei Gheorghe, Petruța Gheorghe, s-a stins și ea la 52 de ani, iar trupul ei a fost incinerat.

christine_valmy_tango.jpg

christine valmy, inmormantare, incinerata, urna cenusa
Christine Valmy a început să lucreze de tânără, averea ei fiind estimată la 70 de milioane de dolari
Foto: Revista Tango

 

Christine Valmy a murit la 88 de ani din cauza unei viroze

Faimoasa creatoare a brandului american care i-a purtat numele, Christine Valmy, alintată „Mama Cosmeticii”, a decedat pe 18 ianuarie 2015, la 88 de ani, în urma unei banale viroze luate din avion. Afecțiunea i-a creat probleme cardiace care s-au dovedit fatale. Foarte cochetă și mereu atentă la cel mai mic detaliu în privința imaginii ei, celebra afaceristă Christine Valmy și-a dorit să rămână în memoria admiratorilor ei cu imaginea impecabilă. Ca urmare, afacerista a lăsat prin testament dorința ca trupul ei să nu fie expus public și să fie ars în cea mai mare discreție. În urma ei, Christine Valmy a lăsat o avere estimată la peste 70 de milioane de dolari.

sergiu-nicolaescu.jpg

sergiu nicolaescu regizor actor moarte
Sergiu Nicolaescu s-a stins în anul 2013

 

Sergiu Nicolaescu s-a stins la 82 de ani după operația de peritonită

Regizorul Sergiu Nicolaescu s-a stins fulgerător pe 3 ianuarie 2013, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat din 26 decembrie 2012. Sergiu Nicolaescu avea 82 de ani și a ajuns de urgență la spital pentru a fi operat de peritonită. Din păcate, complicațiile apărute i-au afectat inima și plămânii, ceea ce a dus la deces, în ciuda tratamentelor intensive. Soția regizorului a decis să incinereze trupul lui Sergiu Nicolaescu, conform dorinței lui, în cadrul unei ceremonii rezervate doar familiei și apropiaților. Regizorul a primit onorurile militare cuvenite, însă nu a beneficiat de slujbă religioasă. Urna cu cenușa lui Sergiu Nicolaescu a fost înhumată la Cimitirul Bellu Militar.

Citește și:

Povestea neștiută a Zinei Dumitrescu. A refuzat-o pe Elena Ceaușescu

Unde va fi înmormântată Christine Valmy! Ce decizie a luat familia femeii de afaceri

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Văduva maestrului Sergiu Nicolaescu nu a reuşit, pentru moment, să aducă în prim-plan filmul despre viaţa Mariei Tănase. De altfel, realizarea filmului era marele vis al regizorului, aşa cum a povestit chiar cel care l-a ajutat să se documenteze pentru scenariu, istoricul Cristian Troncotă.

  • petruta gheorghe

    La un an şi 9 luni distanţă de la moartea lui Andrei Gheorghe, fosta lui soţie s-a stins şi ea prea repede, ca o ciudată ironie a sorţii. Petruţa Gheorghe, femeia care l-a iubit orbeşte pe regretatul om de radio şi televiziune, şi care se plângea apropiaţilor că nu vede viaţa fără el, nu a mai putut lupta cu boala de care suferea în tăcere şi marţi (10 decembrie) a murit la doar 52 de ani. Petruţa şi Andrei Gheorghe au lăsat în urma lor patru copii devastaţi de durere.