Incendiu la mormântul lui Aurelian Preda, din cauza lumânărilor

aurelian_preda_0.jpg

aurelian preda
Mormântul lui Aurelian Preda a luat foc
Foto: arhivă personală

Mormântul lui Aurelian Preda, de la Mănăstirea Dervent, a luat foc din cauza unor lumânări aprinse. În consecință, preoții au interzis aprinderea lor pe locul de veci, iar anunțul l-au pus chiar pe crucea artistului.

Din cauza incidentului, călugării Mănăstirii Dervent au interzis vizitatorilor să mai lase lumânări aprinse pe mormântul lui Aurelian Preda, după cum precizează Kanal D. Anunțul a fost pus chiar pe cruce: „Este interzisă cu desăvârșire aprinderea lumânărilor pe mormânt”.

Astfel, toți cei care doresc să prezinte un omagiu artistului, trebuie să aprindă candela sau lumânarea într-un spațiu special amenajat, aflat la câțiva metri de locul de veci al lui Aurelian Preda. Decizia preoților a stârnit numeroase nemulțumiri mai ales că anumite persoane veneau la această mănăstire special pentru a-i aprinde o lumânare cântărețului, dar au fost obiecții și cu privire la faptul că au pus anunțul pe cruce, chiar sub fotografia lui Aurelian Preda, precizează sursa citată.

2-bd-2.jpg

aurelian preda
Enoriașii nu mai au voie să aprindă lumânări pe mormântul lui Aurelian Preda
Foto: Sever Gheorghe

Dincolo de măsura radicală, călugării vor putea astfel să protejeze mormântul cântărețului, mai ales că vara aceasta, la Dervent au fost înregistrate mai multe incendii de vegetație de mici proporții, care ar fi afectat se pare și locul de veci al lui Preda. Canicula puternică, umiditatea scăzută și curentul au contribuit substanțial la creșterea riscurilor izbucnirii incendiilor.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • aurelian preda

    Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe solistul de muzică populară Aurelian Preda duminică, 2 octombrie, la mănăstirea Dervent din Constanța. La câteva zile de când toți cei care l-au iubit și-au luat adio de la artist, mormântul lui Preda poartă încă semnele valului de simpatie care l-a însoțit de-a lungul vieții, până în ultima clipă.

  • Mănăstirea Dervent, locul unde trupurile şi sufletele bolnave se pot vindeca. Aici s-a rugat cântăreţul Aurelian Preda pentru ca Dumnezeu să-i mai dea zile pe Pământ. Şase ani s-a bucurat de viaţă, după ce a fost diagnosticat cu cancer. La începutul lunii octombrie Aurelian s-a dus la cele sfinte şi a fost înmormântat acolo unde şi-a dorit: la Mănăstirea Dervent.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1