Imagini inedite! Leonard Miron și Miguel au o viață ca o „lună de miere”

leonard miron iubit iguel.jpg

leonard miron homosexual iubit miguel
Celor doi le place să-și facă multe fotografii în timpul călătoriilor
foto: arhiva personală

O poveste de dragoste care ține de 15 ani trebuie să aibă un secret. Leonard Miron (47 de ani) și iubitul său, Miguel Gonzales de la Fuente (45 de ani), par să-l fi găsit. Click! a intrat în posesia unor imagini exclusive în care se vede că cei doi petrec foarte mult timp împreună, în vacanțe de lux, în care să răsfață și se relaxează, astfel încât traiul în doi să fie mereu ca-n „luna de miere”.

De trei ani, Leonard Miron este „director de croazieră pe vase fluviale de lux”, job la care visa de mult timp, pentru că îi place foarte mult să cutreiere lumea-n lung și-n lat pe vas. Iubitul lui, Miguel, nu este la fel de încântat de acest gen de călătorii, însă își susține partenerul de viață. „Îmi place atât de mult pe vas, încât și în vacanțe facem același lucru, spre disperarea lui Miguel. Anul trecut, de exemplu, am stabilit un record de 11 croaziere în 12 luni. E ceva, nu? Adevărul este că nu mai sunt de loc atras de vacanța într-un hotel, fie el și de 5 stele și vacanțele pe un vas de croazieră se potrivesc perfect cu stilul nostru de a ne distra. În plus, acum am un blog, leonardmiron.com, și un cont pe twitter - @LeonardMiron -, unde cu regularitate public sfaturi, impresii, critici și fotografii legate de vacanțele pe un vas de croazieră”, a povestit Leonard, în exclusivitate pentru Click!

În acest gen de călătorii, Leonard și Miguel și-au făcut prieteni din întreaga lume. Croazierele mai au un avantaj, crede fostul prezentator de la TVR: sunt mult mai ieftine și mai interesante. „La sfârșitul săptămânii, plecăm zece zile pe «Norwegian Epic», în Insulele Canare, împreună cu două familii din State pe care le-am cunoscut tot într-o croazieră. Și, culmea este că ne-am făcut rezervarea în aceleași cabine în care am stat când ne-am cunoscut. Abia aștept să-mi revăd prietenii. Și, dacă îți spun cât ne-a costat o vacanță de 5 stele într-un apartament cu 3 camere, având totul inclus, o să mă urăști: 3.500 de euro. Unde mai găsești așa ceva? Nouă ne plac croazierele pe Mediterana, pentru că nu trebuie să zbori prea mult de la Londra ca să te îmbarci. Am făcut până acum vreo 5-6, așa că porturile sunt mai puțin interesante acum pentru noi. Experiența vasului contează”, a spus, pentru Click!, Leonard Miron.

Deși se simte în elementul lui pe un vas, Leonard a avut și el probleme cu răul de mare. Dar s-a întâmplat numai de două ori, când a fost furtună. A luat pastile, i-a trecut și nu a lăsat ca acele senzații să-i știrbească din plăcerea de a trăi în croaziere. „Cred că asta face parte din farmecul unei croaziere. Altfel mergi cu autobuzul. O croazieră fără mare agitație este, din punctul meu de vedere, ca un zbor cu avionul fără turbulențe... plictisitoare!”, este de părere Leonard Miron. Tot el a spus care sunt destinațiile preferate și ce obiective vrea să bifeze cât mai curând: „Ne plac traversările Atlanticului; nu e nimic mai spectaculos decât un pachebot de lux intrând în New York la răsărit sau să pleci din Miami la apus și să vezi plaja luminată din South Beach. Singurele lucruri pe care nu le-am făcut, dar sunt în plan, pentru 2017 - 25 de zile în jurul Americii de Sud și 2018 – Alaska”.

Ăsta da record: în 2015, Leonard Miron și iubitul au fost în 11 croaziere

 • Leonard Miron croaziera iubit Miguel
  În ultimii ani, Leonard Miron și Miguel și-au petrecut toate vacanțele pe vase de croazieră
  foto: arhiva personală
 • Leonard Miron croaziera iubit Miguel
  Experiența trăită de Leonard și Miguel pe vasul „MSC Preziosa” a fost una memorabilă
  foto: arhiva personală
 • Leonard Miron croaziera iubit Miguel
  Dimineața, Leonard obișnuiește să-și bea cafeluța pe punte, privind în larg
  foto: arhiva personală
 • Leonard Miron croaziera iubit Miguel
  Leonard povestește că a avut rău de mare doar de două ori, în timpul unor furtuni
  foto: arhiva personală
 • Leonard Miron croaziera iubit Miguel
  Leonard și Miguel adoră călătoriile. În 2015 au fost în 11 croaziere
  foto: arhiva personală
 • Leonard Miron croaziera iubit Miguel
  În timpul vacanțelor, Leonard și iubitul său, Miguel, își fac foarte multe fotografii
  foto: arhiva personală
 • Leonard Miron croaziera iubit Miguel
  Leonard și Miguel își fac poze folosind telefonul mobil și un selfie-stick
  foto: arhiva personală
 • Maximize

1/7
 • Ești mai mereu în croaziere. Cu ce te ocupi acum?

Știu că pare ciudat, dar sunt pe vas și când sunt la muncă, și când sunt în vacanță. Acum trei ani am început să lucrez ca director de croazieră pe vase fluviale de lux, un vis mai vechi care, însă, puțin cam târziu, a devenit realitate. 2016 este al doilea an când am semnat ca director de croazieră cu „Viking”, care este în acest moment cea mai tare companie de croaziere fluviale din întreaga lume. Avem 58 de vapoare de lux în Europa, Asia și Africa, iar eu voi lucra pe „Viking Lif”. Toate vasele noastre au nume de zei din mitologia norvegiană, iar „Lif” este supraviețuitoarea potopului biblic, un fel de soție a lui Noe, dacă vrei. O să operez croaziere între Amsterdam și București, iar pasagerii sunt majoritatea americani și canadieni, dar și australieni, britanici și japonezi. E ceva gen 24 de ore, 7 zile pe săptămână, o muncă grea, dar extrem de interesantă, pentru că, spre deosebire de colegii de pe ocean, eu mă ocup de cam tot ce se întâmplă la bord: organizez excursiile în porturile în care oprim, mă ocup de managerierea a tot ce înseamnă activități la bord și pe țărm, țin lecturi și prelegeri legate de cultura, civilitația și istoria zonelor pe care le vizităm, prezint și organizez în fiecare seară spectacole și divertisment la bord. Îți dai seama că am avut o groază de învățat și trebuie să citesc mai tot timpul, pentru că nu știi ce întrebări o să primești de la pasageri. În plus, așteptările sunt mari, pentru că „Viking” are o reputație de excepție și, în plus, o croazieră de o săptămână coastă cam 3.000 de euro de persoană. Deci nu îți permiți să fii prins pe picior greșit din nici un punct de vedere. Abia aștept anul ăsta, pentru că în echipa mea, pe „Lif”, am foarte mulți români și, în plus, managerul de hotel este un olandez 100% căsătorit cu o româncă 150%... Așa că o să fiu printre ai mei. În plus, pasagerii sunt avizi să descopere Europa, o zonă absolut nouă pentru ei. Sunt ca niște copii mari și absorb orice informații; într-o croazieră construiești prietenii fantastice care durează. Stau și mă gândesc că, dacă m-aș decide să călătoresc în Statele Unite de la nord la sud sau de la est la vest, nu aș avea problemă cu cazarea. Îmi place atât de mult pe vas, încât și în vacanțe facem același lucru, spre disperarea lui Miguel. Anul trecut, de exemplu, am stabilit un record de 11 croaziere în 12 luni. E ceva, nu? Adevărul este că nu mai sunt de loc atras de vacanța într-un hotel, fie el și de 5 stele și vacanțele pe un vas de croazieră se potrivesc perfect cu stilul nostru de a ne distra. În plus, acum am un blog, leonardmiron.com, și un cont pe twitter - @LeonardMiron -, unde cu regularitate public sfaturi, impresii, critici și fotografii legate de vacanțele pe un vas de croazieră. Și amândouă sunt extrem de citite și căutate de amatorii de croaziere.

 • Când ai fost prima dată într-o croazieră și pe ce traseu? Ce-ți mai aduci aminte de atunci?

S-a întâmplat cred că acum cinci ani, dintr-o greșeală. Trebuia să găsesc rapid o soluție pentru o vacanță a cărui plan inițial a fost eșuat și așa m-am oprit la o croazieră cu „Costa Concordia”. Nu, nu a fost croaziera cu ghinion. Asta s-a întâmplat cu vreo trei ani după croaziera noastră. Ne-a plăcut așa de mult încât ne-am decis să „recidivam”. Și, de atunci, o facem cam tot timpul. Ce îmi aduc aminte? Știu că atunci, pe „Concordia”, m-am simțit ca pe „Titanic”. Am găsit de curând niște poze printr-un sertar, uitate, și ne-am amuzat teribil de vas, de mâncare, de cum eram îmbrăcați. Evident că acum lucrurile stau altfel. Am învățat ce tip de croazieră să alegem, ce tip de companie și servicii, ce cabină, ce perioadă și ce destinație. Nu m-aș mai întoarce la „Costa”. După ce am experimentat variantele plutitoare ale unor hoteluuri de 4 și 5 stele navigând cu „Cunard”, „Regent”, „Cristal”, „NCL” și „MSC”, „Costa” mi se pare, așa, ca o vacanță cu cortul la Costinești... Și nu mai avem vârsta potrivită. În plus, am început să alegem vasul și gradul de comfort și mai puțin itinerariul.

Leonard Miron dă verdictul: vacanțele pe vase de croazieră sunt mult mai ieftine

Zoom
De trei ani, Leonard Miron este director de croazieră pe vase fluviale de lux, job care-l face foarte fericit
foto: arhiva personală

 

 • Am văzut imagini recente dintr-o croazieră. Încă te afli pe vas? Pe ce traseu?

Pai nu știu exact ce poze ai văzut. Dacă stau și mă gândesc la anul acesta, 2016, Anul Nou l-am sărbătorit pe „Ventura”, undeva în Canalul Mânecii, apoi am fost în jurul Peninsulei Scandinave pe „Queen Victoria”. Tocmai ne-am întors dintr-o croazieră pe Mediterana, de două săptămâni, care a fost o surpriză extrem de plăcută. Am descoperit o companie care oferă servicii de prima mână, „MSC”. Sunt italieni, vasul extrem de luxos și glitzy (strălucitor, n.r.), este „Preziosa”, care a avut-o ca nașă pe Sophia Loren. Am fost foarte impresionat, pentru că au un concept de „vas în vas”, un fel de first class (clasa întâi, n.r.) pe „Titanic”, care m-a lăsat cu gura căscată. Nimeni nu are acces pe punțile respective fără un card special, ești tratat ca într-un hotel de 5 stele, cabina este superbă, ca un apartament de două camere și ai cam tot ce îți trebuie - de la propriul lift direct la sală de sport și SPA, până la un restaurant unde ți se poate găti aproape orice. Cât despre servicii și personal... wow... mi-ar fi plăcut să îi iau pe toți să lucreze pentru mine. Cert este că la două zile după ce am revenit acasă am făcut o nouă rezervare. Așa că de ziua mea, în data de 11 aprilie, vom fi pe „MSC Preziosa”, ciocnind un pahar de Proseco împreună cu echipajul și căpitanul Maresca. Abia aștept.

 • De ce-ți plac atât de mult croazierele?

Deși sunt semn de foc - Berbec, lângă apă mă simt cel mai bine. Sunt născut la Galați, așa că e normal să fiu atras de apă. Asta e explicația poetică. Dacă e să fim cu picioarele pe pământ, am să-ți spun, și știu că o să te miri, dar o croazieră este un mod mult mai ieftin de a vedea mai multe locuri într-un timp scurt. Gândește-te că linii de croazieră ca „MSC”, „Royal Caribbean”, „Costa”, „NCL” au cabine decente, cu balcom pentru o croazieră în Spania, Franța, Italia, la 500-600 de euro și majoritatea sunt all-inclusive (cu toate serviciile incluse, n.r.). Cât te-ar costa biletele de avion, să te muți dintr-o parte în alta, hotelurile de 3 și 4 stele, 3 mese pe zi și așa mai departe? Evident, și pentru cei care sunt doritori de lux există variante: Royal Suite-ul pe „MSC” a ne-a costat 2.500 euro de persoană pe săptămână, traversarea Atlanticului pe „Queen Mary2” în Master Suite 4.000 de euro și un apartament cu 3 camere pe „NCL Epic” e cam 3.500 de euro de persoană, pentru o săptămână. Pe un vas de croazieră ai totul inclus: cazare, mâncare, băutură, există spectacole și concerte, baruri și discoteci, se organizează petreceri în fiecare seară, te poți duce la sală sau la bibliotecă și poți sta 24 de ore pe Internet. Nu ai cum să te plictisești. Chiar și pentru copii există o mulțime de activități și un personal calificat care se ocupă de junior 20 de ore din 24. Și poți face asta la prețul unei vacanțe cu autocarul la greci sau a uneia cu Bussiness Class în Mali. E alegerea ta. Noi în general mergem pe ultima variantă. Croazierele sunt încă un teritoriu neexplorat de români și e păcat că există opțiuni pentru toate buzunarele. E mult mai simplu și mai ieftin să găsești oferte special pe Internet, decât să plătești și comisionul unei agenții. Noi așa facem, organizăm totul singuri: croazieră, excursii, asigurări, transferuri și e mult mai convenabil. Despre toate astea vorbesc și pe blogul meu. În plus, pe vas, ai șansa să întâlnești oameni interesanți și să legi prietenii de durată. Uite, de exemplu, la sfârșitul săptămânii viitoare, plecăm 10 zile pe „Norwegian Epic”, în Insulele Canare, împreună cu două familii din State pe care le-am cunoscut tot într-o croazieră. Și, culmea este că ne-am făcut rezervarea în aceleași cabine în care am stat când ne-am cunoscut. Abia aștept să-mi revăd prietenii de pe „Epic” și să petrecem 10 zile de poveste! Și, dacă îți spun cât ne-a costat o vacanță de 5 stele într-un apartament cu 3 camere, având totul inclus, o să mă urăști: 3.500 de euro. Unde mai găsești așa ceva? Nouă ne plac croazierele pe Mediterana, pentru că nu trebuie să zbori prea mult de la Londra ca să te îmbarci. Am făcut până acum vreo 5-6, așa că porturile sunt mai puțin interesante acum pentru noi. Experiența vasului contează. De exemplu, în Napoli, am văzut tot ce era mai mult sau mai puțin accesibil turiștilor, așa că acum sărim de pe vas doar cât să mâncăm o pizza în restaurnatul nostru favorit. La fel și în Palermo sau Kusadassi. Ne plac, evident, traversările Atlanticului; nu e nimic mai spectaculos decât un pachebot de lux intrând în New York la răsărit sau să pleci din Miami la apus și să vezi plaja luminată din South Beach. Singurele lucruri pe care nu le-am făcut, dar sunt în plan, pentru 2017 - 25 de zile în jurul Americii de Sud și 2018 - Alaska.

Leonard Miron: „O croazieră fără mare agitație este ca un zbor cu avionul fără turbulențe... plictisitoare!”

Leonard Miron homosexual steward AngliaZoom
Leonard Miron s-a angajat ca steward în 2003 și a avut acest job mai bine de 9 ani
foto: arhiva personală

 

 • Nu ți-a fost niciodată rău de mare?

Ba da. Numai de două ori și s-a întâmplat „cu motive intemeiate”. Anul trecut, în ianuarie, traversam Atlanticul la bordul vasului „Queen Elizabeth”, când am izbit o furtună de grad 9.5 pe scara Beaufort. Asta înseamnă valuri de 7-8 metri și un vânt de 45-47 knots (aprox 87 km/h). Căpitanul a încercat să ocolească zona și a deviat vasul până aproape de nordul Insulelor Azore, ceea ce a lungit croaziera cu vreo 2 zile. Eram ca într-o coajă de nucă și, preț de vreo 2 zile cred, eram 10 pasageri din 2.000 în restaurant. A fost pentru prima oară când a trebuit să iau Stugeron, un medicament care diminuează efectele răului de mare. Am o filmare făcută de pe unul dintre balcoanele cabinei noastre, aflată pe puntea 7, cu un val care se ridica și mă uda fleașcă. A fost o experiență interesantă. Avantajul a fost că, datorita întârzierii, a trebui să petrecem o noapte în New York și uite așa am ajuns să văd „Chicago” pe Broadway. A doua oară a fost în ultima croazieră, ceva neașteptat pentru Mediterana, când între La Valetta și Barcelona vântul a fost așa de puternic resimțit pe puntea 16, unde aveam noi cabina, încât am recurs din nou la pastile. Depinde, însă, foarte mult de capitan (cât de mult și de precis folosește stabilizatoarele vasului) și de navă (cu cât e mai înaltă și mai mare, cu atât impactul vântului este mai puternic). Dar cred că asta face parte din farmecul unei croaziere. Altfel mergi cu autobuzul. O croazieră fără mare agitație este, din punctul meu de vedere, ca un zbor cu avionul fără turbulențe... plictisitor!

 • Apropos de turbulențe. Ți-ar plăcea să mai lucrezi ca steward?

Cariera mea de însoțitor de bord s-a încheiat atunci când am plecat de la British Airways. Nu cred că mai există cale de întoarcere. În primul rând din cauza vârstei. În aprilie fac 47 de ani și ar fi ridicol la vârsta asta să mă reîntorc la zbor. În plus, atunci când am plecat, am realizat că meseria de însoțitor de bord, deși frumoasă, îți îngustează enorm posibilitățile de schimbare în viitor. Când am pleca de la British Airways, nu a fost ușor să conving că pot face și altceva. Din păcate, ignorând cunoștințele pe care le ai în materie de prim ajutor, relații cu publicul, stingerea incendiilor și așa mai departe, toată lumea vede însoțitorul de bord ca pe cel care îți servește ceaiul și cafeaua în avion. Și este o mare greșeală. O parte din vină o au și companiile low cost, care au transformat complexa călătorie cu avionul în mers cu autobuzul. Oricum, viața la înălțime pentru mine este un capitol încheiat.

Leonard Miron: „E dificil să găsești o nouă slujbă și să o iei de la capăt, mai ales când pierzi la salariu câteva zerouri”

Zoom
Job-ul actual îi permite lui Leonard Miron să îmbine utilul cu distracția
foto: arhiva personală

 

 • Ce te-a făcut să pui capăt carierei de steward?

A fost o greșeală. La un moment dat, am primit oferta de la British Airways să fac mutarea în management și am acceptat, cam ușor și nebunește, pozitia de In-flight Bussiness Manager. Credeam că experiența de însoțitor de bord o să mă ajute în poziția de manager. Mare greșeală! Am realizat că nu mă pot adapta politicilor de corporație, vieții de birou, legilor nescrise care făceau din foștii mei colegi adversari. Ca o coincidență nefericită, am început să lucrez în perioada acțiunilor greviste care m-au pus în poziția de a „lupta”, dacă vrei, cu prieteni și colegi. Ca manager, trebuie să iei o serie de decizii care nu sunt întotdeauna plăcute sau corecte. Și asta doare; am pierdut în câteva săptămâni o mulțime de prieteni și mă simțeam într-un fel nemultumit. Eram o rotiță într-un sistem care se învârtea indiferent de ceea ce credeau eu că e bine sau rău. Și uite așa, într-o dimineață, m-a decis să schimb macazul. Nu a fost ușor, pentru că e dificil să găsești o nouă slujbă și să o iei de la capăt, mai ales când pierzi la salariu câteva zerouri. Dar am trecut și peste asta și am supraviețuit. Acum zbor ca pasager și când sunt în avion, fie easyjet, fie British Airways, mă bucur să mă întâlnesc cu echipaje care au învățat de la mine și care își aduc aminte de zborurile operate împreună.

În România nu se mai simte ca acasă

Zoom
Fostul prezentator tv este foarte fericit departe de România
foto: arhiva personală

 

 • Cât de des vii în România și cât de mult stai în aceste vizite?

De când mama a plecat dintre noi, din păcate, nu mai vin în România așa de des. Poate de două-trei ori pe an. Am prieteni dragi la București și mai ales la Pitești, cu care îmi place să mă revăd de fiecare dată. Dar reîntoarcerea în România nu mai este o prioritate pe agenda mea. Am în continuare apartamentul de la Pitești de care au grijă niște vecini de nota 10. Am, în continuare, oameni de milioane cu care îmi petrec ore în șir, când ajung, în Argeș. Mă duc, însă, acolo doar când este un eveniment sau comemorarea alor mei. Și parcă, zi după zi, mă simt mai mult „acasă”, în Fordwich, decât în România. Știu că o să fiu înjurat pentru asta, dar măcar sunt sincer. Și, în plus, de fiecare dată când vin în România, văd atâta răutate, mizerie, lipsă de respect, ignoranță la televizor și în politică, încât mă las păgubaș cu rezervările de bilete mai mult de 2-3 ori pe ani. Îmi cer scuze, nu vreau să jignesc, dar...

 • Cum îți place să petreci timpul când ești printre noi?

În general stau vreo două zile în București, când îmi place să mă întâlnesc cu fosta mea echipă din TVR. Vezi, deși nu mai lucrăm împreună de ani buni, am rămas foarte buni prieteni și stăm de vorbă mai tot timpul online sau prin telefon, când eu sunt acasă. Când vin în România, ne vedem întotdeauna și ne bucurăm să vedem cum au crescut copii, mai bârfim câte una, câte alta și, întotdeauna, ne oprim la același restaurant pe Brezoianu să mâncăm șorici, sarmale, cașcaval pane și să bem pălincă. A devenit aproape o tradiție. La Pitești, situația este alta; stau ceva mai mult de o săptămână și am „gașca” mea de oameni minunați cu care îmi place să-mi petrec timpul. Uneori e greu pentru mine să înțeleg că ei au viața lor și că nu-și pot coordona agenda cu a mea. Așa că, uneori, stau acasă, în fața televizorului, cu sarmalele de excepție făcute de vecină și mă amuz de „micimile” pe care le văd la televizor. În Pitești, stau lângă padurea Trivale și îmi place să mă plimb, așa ca în anii de liceu. În plus, mă crezi sau nu, Piteștiul are o serie de restaurante, pub-uri, cafenele extraordinare. Și ultima dată când am fost acolo m-am reîntors cu drag la Teatrul „Al. Davila”, pentru un sectacol de excepție. Așa că timpul trece repede.

loading...
Loading...

Citește și

 • leonard miron homosexual iubit miguel

  Click! anunța în exclusivitate, în toamna lui 2012, că Leonard Miron (47 de ani) iubește un bărbat. De atunci, viața fostului prezentator tv s-a schimbat total. În scurt timp și-a recunoscut public orientarea sexuală și nu s-a mai ascuns de nimeni. Click! a aflat ce face în acest moment Leonard Miron, alături de iubitul pe care-l are de 15 ani.

 • elton john ricky marin heil patrick harris tiziano ferro

  Deși vehement criticată de unii, homosexualitatea nu mai este un subiect tabu. Așadar, din ce în ce mai multe persoane recunosc că orientarea lor sexuală nu este hetero. Printre cele mai celebre cupluri de homosexuali din lume pe primele locuri se află, fără doar și poate, cântărețul Elton John şi David Furnish și actorii Neil Patrick Harris şi David Burtka Neil, care și-au oficializat deja relațiile.

 • Click! a avut dreptate. Miercuri seară, fostul prezentator tv Leonard Miron şi-a recunoscut orientarea sexuală. După relaţii eşuate cu femei, Leonard Miron spune că şi-a dat seama că are o atracţie mai puternică pentru persoane de acelaşi sex. De zece ani se iubeşte cu un spaniol pe care îl alintă „Mikiduţă" şi alături de care se declară foarte fericit.

 • Chiar dacă nu mai e aşa de prezent pe micile ecrane, Leonard Miron continuă să trăiască o viaţă extrem de palpitantă dincolo de Canalul Mânecii. Pentru el Crăciunul a venit cu două săptămâni mai devreme, Leonard devenind, de săptămâna trecută, şeful stewarzilor la British Airways. Fosta vedetă de televiziune a povestit pentru Click! cum a primit vestea.

 • Leonard Miron

  Leonard Miron, fostul prezentator TVR, trece prin cea mai dureroasă perioadă a vieţii sale. Măicuţa sa dragă, pe care a iubit-o nebuneşte, a părăsit această lume, în urmă cu patru zile. Femeia, bolnavă de cancer pancreatic din 2013, a refuzat să mai urmeze tratamentul care îi putea prelungi viaţa.

 • Fosta vedetă TVR, Leonard Miron (45 de ani), a avut o experiență traumatizantă cu personalul medical din cadrul Spitalului de Urgență din Pitești, acolo unde, în urmă cu doi ani, fusese internată mama lui, Mariana Silvia, diagnosticată cu cancer pancreatic.

 • Orientarea sexuală a lui Leonard Miron nu mai este un secret pentru nimeni, de când acesta a vorbit foarte deschis despre faptul că este homosexual. Chiar dacă de 12 ani trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu iubitul lui de origine spaniolă, Miguel, Leonard are un plan de viitor care nu îl include şi pe acesta.

 • E acelaşi om volubil şi plin de veselie pe care-l ştim din TVR. Din 2005, de când a părăsit România, viaţa lui Leonard Miron a luat o turnură interesantă.